FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Συγκλόνισε το ντέρμπι της Αμαλιάδας!

Ημερομηνία: 05-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Συγκλόνισε με την εξέλιξή του το ηλειακό ντέρμπι  ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παμβουπρασιακό. Σ’ αυτό το γεγονός συνετέλεσε ότι το μοναδικό γκολ που έκρινε την έκβασή του μπήκε στο 95΄, δηλαδή στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο ρέφερι Καλογεράκος.

*Τότε ο κύριος όγκος των φιλάθλων αποχωρούσε… Αρκετοί είχαν βγει εντελώς έξω, ενώ οι υπόλοιποι είχαν σηκωθεί όρθιοι. Μπήκε το γκολ, που κράτησε πρώτο τον Αστέρα στον όμιλο, ενώ ο ΠΑΟΒ (παίκτες, προπονητές και φίλαθλοι) δεν πίστευαν σ’ αυτό που συντελέστηκε. Να μπει το γκολ στο 95΄, όταν όλοι είχαν πιστέψει στην ισοπαλία.

*Επαναλήφθηκε το γεγονός που έγινε στον Πύργο την προηγούμενη αγωνιστική. Αυτή τη φορά αντίστροφα.

*Το γκολ ο πολύς Λόρι Κέρι που έφτασε τα 10 και είναι πρώτος στον όμιλο. Αποκατέστησε έτσι τα πράγματα και δεν είχαμε τίποτε αναταράξεις.

*Ο Καβακάς εξάντλησε τις αλλαγές του, ενώ στον πάγκο είχε ακόμη τους Τσάμη, Κασάπη, Ενγκουέμ. Το ίδιο έκανε και ο Φωτόπουλος που είχε παγκίτες ακόμη τους Λαδά, Μάζη και Κουργιαλά.

 

Όρθιος στο Σ.Ε.Φ. ο Κόροιβος

Είδαμε ζωντανά το παιχνίδι Ολυμπιακού-Κόροιβος και χαρήκαμε την ομάδα της Αμαλιάδας που στάθηκε όρθια στο ΣΕΦ απέναντι στον Ευρωπαίο Ολυμπιακό που ήρθε με κεκτημένη ταχύτητα από τη Βαλένθια, αλλά τα βρήκε σκούρα στο α΄ ημίχρονο.

*Ο Καλαμπάκος ξεκίνησε με Σκουλίδα, Ντίκερσον, Κάρσον, Ντε Κόζι, Χάινς, σε ένα γήπεδο χωρίς θεατές, αφού είναι γνωστά τα καψόνια που ταλαιπωρούν τους ερυθρόλευκους. Έκαναν καλό πρώτο 10λεπτο οι «μπλε» (21-21) και μάλιστα προηγήθηκαν στο σκορ. Έκλεισαν το ημίχρονο με 45-39 και 5/10 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό 50%. Δεν συνέχισαν όμως το ίδιο καλά και ο Ολυμπιακός που πέτυχε δέκα τρίποντα στο β΄ μέρος και σύνολο 14/31, ξέφυγε σταδιακά και κόντεψε να ρίξει κατοστάρα (97-76).

*Τόσο άντεξε ο Κόροιβος, που έχασε με πέντε φάουλ το Ράουντρι (8.36 πριν το τέλος) ενώ τα πυρά του στα τρίποντα ήταν άσφαιρα στην επανάληψη (μόνο δύο).

*Αξιοπρεπέστατη αν μη τι άλλο εμφάνιση με Ντε Κόζι και Πόσλι καλύτερους, Καλός και ο Σπυριδωνίδης, ενώ στο τέλος έλαμψε ο Αντωνάκης. Το Σάββατο το απογευματάκι έρχεται στην Ήλιδα ο ΠΑΟΚ κι εκεί θα είναι το… πανηγύρι.

 

Έφεραν το διπλό!

Όπως είχαμε προβλέψει, όπως όλοι οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν, ο Πανηλειακός, έφερε το διπλό από το Λεωνίδιο. Ήταν το τρίτο φετινό διπλό μετά τη Ζάκυνθο και το Ληξούρι. Εύκολο παιχνίδι και ευκαιρία για το Γ. Κούτση να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Έτσι είδαμε να παίζουν κι ορισμένοι χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής. Έκανε ροτέισον μπροστά σε 350 φιλάθλους, τριάντα από τους οποίους από τον Πύργο και μάλιστα αρκετοί από τους οργανωμένους. Πέτυχαν δύο γκολ. Ο Κρεββατάς έφτασε τα 6 γκολ, ενώ ο Μπουρλάκης πέτυχε το πρώτο φετινό του,

*Καλύτεροι οι Σούλης (πάντα σταθερός και καλός), Νικολοπουλος, Κρεββατάς, Λεβέντης. Τα έχει φάει τα ψωμιά του ο Καλαματιανός ρέφερι Γιαννόπουλος στη Γ΄ Εθνική, Απρόσμενα καρτάκιας, αψυχολόγητος και απαράδεκτος, αφού για ψύλλου πήδημα έδειξε κίτρινες στους Σέχου, Νιφορόπουλο, Γκοτσούλια.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δύο σημαντικά παιχνίδια είχε η δωδέκατη αγωνιστική της Α΄ τοπικής. Το ένα είχε απροσδόκητο τέλος, καθώς διεκόπη στο έκτο λεπτό και πολλοί λένε γιατί άρχισε (!), ενώ το άλλο έγινε σε δυνατό νοτιά και ανεμοβρόχι. Το πρώτο στα Σαβάλια, το δεύτερο στο Επιτάλιο (Αλφειός-Νίκη 0-1).

*Συνεχίστηκε η ατυχία του Αλφειού, αφού πάλι έχασε στα σημεία και μάλιστα με ένα πέναλτι, το οποίο αμφισβητήθηκε.

*Αυτό ήταν το ένα διπλό της αγωνιστικής. Το άλλο, φυσιολογικό κι αυτό, το έφεραν οι Καβασιλαίοι στο Σιμόπουλο (2-5) απέναντι στην ουραγό Α.Ε. Πηνείας. Βαθιά ανάσα για τον Ατρόμητο με το Γκίνη (ήρθε φέτος από το Βαρθολομιό) να πετυχαίνει δύο γκολ. Τους νίκησαν τους Πηνειώτες και στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα!

*Εντυπωσιακό 3-3 στα Μακρίσια, όπου οι Λεχαιναίοι άρπαξαν το ποντάκι με στόχο να ξεφεύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

 

Πάντα δυνατά τα κορίτσια

Δεν κωλώνουν πουθενά τα κοριτσάκια του Πανηλειακού! Νίκησαν και πάλι, όπως είχαμε προβλέψει. Αυτή τη φορά τον Ίκαρο Πετρωτού (Πάτρας). Υπεύθυνες για το 2-0 η Εύα Καπαρέλη και η Χρύσα Βοΐλα με πανέμορφη ατομική ενέργεια. Έτσι έπιασαν κορυφή, παρέα με την ομάδα της Αγ. Παρασκευής-Αττικής και συντελεστή τερμάτων (10-1), τις οδηγεί το δίδυμο Μπακάλη-Γκότση, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν. Στην κυριολεξία καθήλωσαν τις αντίπαλες με κορυφαίες τις Άσπα Μπιρίτη, Δήμητρα Διονυσοπούλου, Βάσω Μιχαλοπούλου και τη Χρύσα Βοΐλα. Καλός ήταν και ο Μεσσήνιος ρέφερι Κουτσαναστάσης, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν εκατό φίλαθλοι, λίγοι για τα δεδομένα αυτής της υπέροχης ομάδας.

 

Διακόπηκε μόλις στο 6΄

Μια σπάνια περίπτωση είχαμε στα Σαβάλια, όπου ο αγώνας Ολυμπιακού-Α.Ο. Ξενοφών διεκόπη μόλις στο έκτο λεπτό. Εντυπωσιακό αν μη τι άλλο το χρονικό σημείο της διακοπής. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στα Σαβάλια είχε δυσάρεστο κοινωνικό γεγονός και το Δ.Σ. του σωματείου ζήτησε αναβολή του αγώνα. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν συμφώνησαν, επειδή είχαν προετοιμαστεί και είχαν φέρει παίκτες… Το παιχνίδι θα συνεχιστεί, αλλά το πότε θα αποφασίσει η Διοργανώτρια. Όχι πάντως την ερχόμενη Τετάρτη, αφού αυτή τη μέρα συνεδριάζει η Επιτροπή Πρωταθλήματος, ενώ υπάρχει για την ημέρα αυτή ο αγώνας Κυπέλλου Ολυμπιακού-Νίκης.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος