FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Στόχος η όγδοη νίκη για Κόροιβο

Ημερομηνία: 25-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

stadio-kosmos-gipedo

Στα Τρίκαλα στα δυο… στενά, μάχεται σήμερα ο Κόροιβος για να πάρει την 8η νίκη, η οποία θα του εξασφαλίσει την παραμονή στα… σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Ο Ντίνος Καλαμπάκος και το επιτελείο του, έχουν προετοιμάσει την ομάδα. Δεν έχουν απόντα αφού επιστρέφει, μετά από απουσία δύο αγώνων ο Σέρβος. Έτσι, θα διεκδικήσουν τη νίκη στα ίσα. Θα χρειαστεί αυτοσυγκέντρωση και καλή άμυνα. Θυμίζουμε πως στον α΄ γύρο στην Ήλιδα, ο Κόροιβος είχε νικήσει 87-76. Θα χρειαστούν και τρίποντα, για να μην ξεχνιόμαστε. Σφυρίζουν ο ασπρομάλλης Σώμος και οι Τσώνος, Σκούτας. Μακάρι να ’χουν σωστά σφυρίγματα.

Συγκλονιστικός ο 48ος τελικός Κυπέλλου

Με έκδηλο ενδιαφέρον αναμένεται ο 48ος τελικός του Κυπέλλου σήμερα το απόγευμα. Κόσμος πολύς αναμένεται, καθώς και ο Ξενοφών έχει πολλούς φιλάθλους. Αναμένεται και οι φίλοι του Πανηλειακού να δώσουν το δικό τους «παρών». Είναι φαβορί οι «ερυθρόλευκοι» του Πύργου, αρκεί να μην… στραβώσει το παιχνίδι. Δεν ξέρουμε ποια ομάδα είναι γηπεδούχος, αφού κάτι σχετικό, επίσημα, δεν έχει ανακοινωθεί. Να ξέρετε πάντως ότι η κλήρωση για τον γηπεδούχο έγινε ερήμην των σωματείων, αφού έτσι ξέρουν να κάνουν τις δουλειές τους στην Ένωση. Προφανώς το γηπεδούχο θα τον ανακοινώσει ο πρόεδρος Άρης, στη συνέντευξη Τύπου, οπότε θα το μάθουμε από το ρεπορτάζ.

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Κυριακάτικοι οι επτά αγώνες της Α1, εκτός του ντέρμπι Ξενοφών-Πανηλειακός που θα γίνει την Τετάρτη στα Κρέστενα. Υπάρχει και το Θύελλα-Σαβάλια που θα γίνει τη Δευτέρα, ένα κρίσιμο παιχνίδι όπου μια καλή Θύελλα δικαιούται να πάρει το τρίποντο. Πολύ δύσκολο το διπλό, εκτός από τη συνάντηση Αίας-Ηλειακός Βαρθολομιού, όπου η νίκη για την ομάδα του Αριδάκη είναι βέβαιη.

Παίζουν και οι γυναίκες μπάλα

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, θα ξεκινήσει στο «Μαρακανά» του Πύργου το παιχνίδι Κυπέλλου ανάμεσα στις γυναικείες ομάδες Πανηλειακού-ΟΦΗ. Το παιχνίδι είναι για τη δεύτερη φάση του Κυπέλλου, το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις ομάδες Β΄ και Γ΄ Κατηγορίας. Ο Πανηλειακός ανήκει στο Γ΄ Όμιλο, ενώ ο ΟΦΗ στον Β΄, όπου είναι αήττητος και πρωτοπόρος, με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Πρόκειται για εξαιρετικό παιχνίδι που θα αρχίσει στις 2μ.μ., όπως προείπαμε. Καλό είναι να κατέβει κοσμάκης στο Στάδιο για να δει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Ρέφερι της συνάντησης ο Ρέκας (Μεσσηνίας) με βοηθούς την Παπαϊωάννου και την Τάγαρη.

Διόρθωσαν τη γκάφα

Κάπου-κάπου επεμβαίνει ο Σάκης Καραλάγας και διορθώνει και καμιά γκάφα. Κάποιος τους πρόγκηξε και την τελευταία αγωνιστική της Α2 που ήταν για Τετάρτη του Πάσχα την μετέφεραν την Κυριακή του Θωμά. Τελευταία αγωνιστική που θα παίζονται πολλά  μωρέ, την ορίσατε καθημερινή;

Ο ένας μετά τον άλλον

Συνεχίζεται αυτό το πρωτάθλημα-παρωδία υποδομών. Τις προάλλες έφυγε από το πρωτάθλημα και ο Κένταυρος Σωστίου, ενώ ο Ηρακλής Πύργου δεν κατέβηκε να παίξει με το Χάβαρι. Τι είδους πρωταθλήματα είναι αυτά;

Το πρόστιμο

Εκεί στην Πειθαρχική της ΕΠΣ, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, δεν έχει νόμιμη σύνθεση, όπως έχει γραφεί και δεν έχει διαψευστεί, δεν ξέρουν τι ακριβώς κάνουν ή ξέρουν τι κάνουν! Τιμώρησαν με 300 ευρώ πρόστιμα την Ακαδημία Αίολος, επειδή έκανε λάθος και χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστή σε δύο αγώνες, χωρίς να παρέλθουν 24 ώρες. Πάντοτε, σε αυτά τα χρόνια της παντοδυναμίας της, η Διοργανώτρια χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σε όλες, μα σε όλες της τις αποφάσεις…

Χωρίς σφυρίχτρα

Ούτε για δείγμα δεν ορίστηκε διαιτητής ή βοηθός την περασμένη Τετάρτη, αλλά και την ερχόμενη Κυριακή στη Β΄ Εθνική. Φυσικά, ούτε στη Γ΄ Εθνική, γιατί δεν είχε πρωτάθλημα. Ορίστηκαν μόνο παρατηρητές διαιτησίας. Την περασμένη Τετάρτη ο Κυριακάκης στο Αίγιο (Παναιγιάλειος-Πανσερραϊκός) είδε το Μπαλατσούκα από τη Θεσπρωτία. Αύριο ο Ρουμπάνης θα είναι παρατηρητής στο Μενίδι (Αχαρναϊκός-Παναιγιάλειος) στο Μπλούνα από τη Φθιώτιδα.

*Υπάρχει ένα σκεπτικό για τους διαιτητές του τελικού από την Επιτροπή Διαιτησίας. Μάθαμε ότι θα τους ανακοίνωνε ο πρόεδρος, Άρης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το απόγευμα. Σε τοπικό σάιτ είχε διαρρεύσει το τρίο: Λαμπρόπουλος, Σταθόπουλος, Πήττας. Σου λένε: «βάζουμε τους κατά τεκμήριο καλύτερους. Τους αξιολογημένους στη Σουπερλίγκα κι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο».

*Όμως η ΚΕΔ/ΕΠΟ κάλεσε τους βοηθούς της Σουπερλίγκα για σεμινάριο και αγωνιστικό τεστ, οπότε οι Σταθόπουλος, Πήττας είναι στον… αέρα. Αν οι δύο δεν είναι διαθέσιμοι, τότε πάμε στους Καραλή, Ασημακόπουλο, Παπαδόπουλο, Κορδάτο (ένας ή δύο). Και για αποφυγή κάθε παρεξήγησης, τα χειρόγραφα έχουν παραδοθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής στην εφημερίδα μας.

Ψάχνουν διαιτητές

Λόγω του τελικού Κυπέλλου η Διοργανώτρια «στρίμωξε» όλα τα παιχνίδια Κυριακή απόγευμα. Συνολικά τα παιχνίδια  είναι κάπου δεκαοχτώ. Πολλά παιχνίδια. Θα γίνει επιστράτευση παρόντων και απόντων, αφού τη Δευτέρα υπάρχουν στη Ν. Ιωνία τα αγωνιστικά τεστ. Αλλά θα τα ξαναπούμε…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος