FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σε καλό δρόμο η Νίκη

Ημερομηνία: 05-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έχουν αργήσει στο Τραγανό, αλλά όλες οι πληροφορίες που έχουμε, λένε, πως βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Ακόμη δεν ανακοινώθηκε το νέο Δ.Σ., οπότε κι όλα τα επόμενα αργούν. Το αργητό αυτό οφείλεται στο ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, ώστε να μπουν κι άλλα πρόσωπα στο συμβούλιο.

*Θεωρείται σίγουρο πως προπονητής στη νέα περίοδο θα είναι ο Σπύρος Αντωνόπουλος, καθώς οι άνθρωποι της Νίκης δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το λάθος που έκανε πέρυσι ο Πανηλειακός.

*Μοιραία αργεί και η κατάρτιση του δυναμικού  της ομάδας, η οποία θα δώσει τη «μάχη» της στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Θεωρείται εκτός ομάδας ο Μπράβος, ενώ δύσκολα θα μείνει ο Γαργαρώνης, ο οποίος «ερωτοτροπεί» με την ομάδα της Κυπαρισσίας (!), άρα η ομάδα πάει για δίδυμο σέντερ μπακ και για αμυντικό χαφ.

*Όμως ακόμη είναι νωρίς. Θα πρέπει να περιμένουμε το καινούριο Δ.Σ. και τον προπονητή. Τους περιμένει πολλή δουλειά.

 

Ο Ερμής Πύργου

Πριν από μια βδομάδα, γράφοντας σχόλια για τον τελικό του πρωταθλήματος Προπαίδων, σημείωνα πως ο Πανηλειακός κι ο Αστέρας κυριαρχούν στα τμήματα υποδομής στην Ηλεία και δύσκολα μπορεί άλλο κλαμπ να τους πάρει τα πρωτεία. Αυτό δεν είχε να κάνει με υποτίμηση του Αιόλου και του Ερμή Πύργου που κάνουν σπουδαίο έργο. Ειδικά το κλαμπ του Ερμή, επικεφαλής του οποίου είναι ο άσος του παρελθόντος για τον Πανηλειακό και όχι μόνον, Τάσος Φερεκίδης. Μάλιστα αυτό το κλαμπ είναι αναβαθμισμένο, αφού ανήκει στις σχολές του Ολυμπιακού Πειραιώς, με τον οποίο έχει ειδική σύμβαση.

*Φέτος υπήρξε ένα πρόβλημα στο δεύτερο ημιτελικό Προπαίδων μεταξύ Ερμή-Πανηλειακού. Ο αγώνας ήταν να γίνει στο γήπεδο Φερεκίδη (επί της οδού Πύργου-Κατακόλου). Όμως ο Πανηλειακός (προ του αγώνα) υπέβαλε ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου, επειδή δεν πληρούσε τους όρους της προκήρυξης (μικρότερο των 50Χ70).

*Εμείς γνωρίζαμε την πρόθεση του Πανηλειακού, χωρίς να την υιοθετούμε. Έτσι, δεν παραβρεθήκαμε στο παιχνίδι. Γίναμε όμως μάρτυρες διαμαρτυριών γονέων των παιδιών της ομάδας του Ερμή. Τελικά η ΕΠΣ έκανε δεκτή την ένσταση του Πανηλειακού, ο οποίος έπαιξε στον τελικό.

*Θα κλείσουμε αυτό το σχόλιο με την πληροφορία, πως ο Ερμής αφότου ιδρύθηκε πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Προπαίδων. Την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 ήταν 3ος στην κατάταξη, την επόμενη σεζόν αναδείχτηκε πρωταθλητής, ενώ τη σεζόν 2016-2017 ήταν πρώτος στον όμιλό του.

 

Η παροικία της Κυπαρισσίας

Λένε, διαδίδεται, πως ο Α.Ο. Κυπαρισσίας θα πάει φέτος για πρωτάθλημα στην Α΄ Μεσσηνίας. Έτσι οι ενισχύσεις από Ηλεία θα είναι ηχηρές. Ο Φώτης Παναγόπουλος, ο Μπράβος, ο Γαργαρώνης, ο Γαλανόπουλος είναι τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν!

 

Βίοι παράλληλοι

Ο Αργοναύτης και η Α.Ε. Κανουλίων είναι οι δύο ομάδες που έμειναν εκτός νυμφώνος  πλέι-οφ. Κατά πρώτον και οι δύο ήταν άστεγοι. Ο Αργοναύτης στο Ενωσιακό, η ΑΕΚ πρώτα στην Αλφειούσα και μετά στον Αμπελώνα. Ταλαιπωρία, αγωνία, ξενέρωμα. Ο «Στρατηγός» έδωσε τον προεδρικό θώκο στον Ανδρέα Γαλάνη, εκ Βροχίτσης ορμώμενο.

*Η ομάδα από το Κατάκολο με πρόεδρο τον Στεφανόπουλο και προπονητή το Χρήστο Γκρίλλα. Αρχικά υστερούσε στη θέση του τερματοφύλακα. Το Γενάρη πήρε τον Αχμέτ κι έφτιαξε άμυνα. Ο Φάνης Δασκόπουλος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ. Ο αμυντικός Μπαντουδάκης ξεχώρισε ιδιαίτερα, ενώ βοήθησε ο Δόσης.

*Η ΑΕΚ πέρα από το γηπεδικό είχε να αντιμετωπίσει και το σοβαρό τραυματισμό του Κορίζη (7 γκολ), που έχασε πάνω από μισή περίοδο. Είχε καλό προπονητή, τον Κώστα Σακέλη και καλό τερματοφύλακα, τον Τριανταφύλλη. Χάρη στην καλή άμυνά της τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

 

Θετική πορεία

Ο Ωλενιακός έκανε την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων ετών, εκμεταλλευόμενος, κυρίως, την έδρα του. Δυνατή και σκληροτράχηλη ομάδα. Δημητρόπουλος, Σταυρόπουλος και Ν. Γιαννακόπουλος ξεχώρισαν ιδιαίτερα. Η κατάκτηση της έκτης θέσης στον πρώτο όμιλο θετικό πρόσημο.

 

Το… κυπελλάκι

Στο χθεσινό σχόλιό μου, με τίτλο «Πήραν το κυπελλάκι» παρεξηγήθηκα, χωρίς λόγο από τον εξαιρετικό άνθρωπο και παράγοντα και πολύ γνωστό μου από τότε που ηγήθηκε του Πέλοπα Πύργου, τον κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, σημερινό αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗ. Δεν είχα στόχο να θίξω ούτε κατά κεραίαν τον ίδιο, τον οποίο απεριόριστα εκτιμώ. Στόχος μου ήταν να θίξω την ΕΠΣΗ ως διοργανώτρια, μία ΕΠΣ μεγάλη και πλούσια, όταν μάλιστα έχει χορηγό τη «Φάρμα». Δεν το συζητάμε ότι το αθλοτηθέν κύπελλο ήταν απαράδεκτο για έναν πρωταθλητή Παίδων. Άλλωστε το σχολίασα και για το κύπελλο των Προπαίδων πρόσφατα!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος