FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σε διαδικασία σωτηρίας ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 31-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ήταν μεγάλη η επιτυχία του μπασκετικού Κοροίβου στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Όλοι οι συνάδελφοι έγραψαν για ιστορική νίκη, για μεγαλειώδη εμφάνιση, για νίκη παραμονής. Όλα αυτά ισχύουν, αν και η συνέχεια θα είναι το ίδιο καλή για τους «μπλε». Σε μια εποχή, όπου η Κύμη παρουσιάζει εκπληκτική πορεία με 6-8 νίκες, ο Πανιώνιος δείχνει να μην κωλώνει και πάει και για άλλη μεταγραφή κι έκανε τρίτη νίκη (3-11), ιδού ο Κόροιβος ισοφάρισε τη Λάρισα (5-9) και άφησε τα Τρίκαλα τελευταία (3-11).

*Ο ίδιος ο Ντίνος Καλαμπάκος χαρακτήρισε τυχερή τη νίκη της ομάδας στο «Αλεξάνδρειο» ή καλύτερα στη σάλα «Νίκος Γκάλης». Μάλιστα, τόνισε πως η ομάδα του βρήκε τον Άρη σε κακή κατάσταση κι έτσι «μπήκαμε σε διαδικασία σωτηρίας». Μάλιστα πρόσθεσε ότι η ομάδα παρουσιάστηκε καλύτερη απ’ όσο περίμενε το τεχνικό επιτελείο.

*Το Σάββατο είναι το παιχνίδι με το Ρέθυμνο (7-7) στην Ήλιδα. Αναφερόμενος σε αυτό το παιχνίδι ο κόουτς του Κοροίβου είπε ότι η ομάδα πρέπει να κερδίσει, γι’ αυτό πρέπει να σημάνει συναγερμός!

 

Δυσαρέσκεια στους «Πυρσούς»

Δυσαρέσκεια υπάρχει σε ορισμένους «Πυρσούς» για τον αποκλεισμό του Πανηλειακού από τον Παμβουπρασιακό στο Κύπελλο. Άλλοι καταφέρονται κατά της Διοργανώτριας για τον τρόπο διεξαγωγής του θεσμού. Είτε έτσι είτε αλλιώς το μοναδικό κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» ήταν η παρουσία στον αγώνα των νεαρών αμυντικών, Γιαννακόπουλου και Κατελούζου που στάθηκαν εξαιρετικά.

*Τη Δευτέρα ξεκίνησε η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» ενόψει του κυριακάτικου παιχνιδιού με τη Ζάκυνθο. Στην προπόνηση χάθηκε το… τόπι!

 

Ο Διαγόρας στον τελικό

Λίγες μέρες πριν τη συνάντηση των Βραχνεΐκων με τον Αστέρα, ο Διαγόρας στο ουδέτερο γήπεδο της Θύελλας Πατρών, νίκησε μισό μηδέν την Αχαϊκή και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου Αχαΐας. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Κωστής. Θυμίζουμε πως η ομάδα της Κάτω Αχαγιάς πέρυσι είχε κατακτήσει το Κύπελλο.

 

Ρέστα ο Βρέτταρος

Ο χρηματοδότης του Α.Ο. Μακρίσια και ακραιφνής φίλαθλος κ. Βρέτταρος έδωσε ρέστα με την απόκτηση του Θεολόγου Χατζηαράπη από τον Α.Ο. Κυπαρισσίας. Ενίσχυσε πολύ την μεσοεπιθετική του γραμμή και λογικά είναι θριαμβευτής των μεταγραφών, αφού πήρε Μπάρκα, Γκουβέρο, Κακολύρη και προχτές το Χατζηαράπη. Ο τελευταίος, γνωστός από τη θητεία του και στον Πανηλειακό πέρυσι, την ενισχύει τεράστια.  Ο Θεολόγος είναι 25 ετών, πολύ καλός παίκτης με δύο γκολ πέρυσι και 6 γκολ φέτος ως τώρα στον Α.Ο. Κυπαρισσίας , αν και είναι περιφερειακός επιθετικός.

 

Η Νίκη πήρε το ντέρμπι

Η Νίκη πήρε το ντέρμπι της Α΄ τοπικής στο «Β. Μουρκιώτης» με σκορ 2-1 κι έκανε ένα ακόμη βήμα ώστε να τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία. Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο είδε πολύς κόσμος για τα φετινά δεδομένα, κυρίως από τους γηπεδούχους. Κάπου 250 φίλαθλοι είδαν το ντέρμπι, αρκετοί από το Τραγανό. Παίχτηκε καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς αντεγκλήσεις και διαμαρτυρίες. Εμφανής η απουσία του Γούρμου για τη Δόξα. Φημολογείται πως τον θέλει ο ΠΑΟΒ.

*Από τους νικητές ο γκολκίπερ Αντωνόπουλος, ο Μπράβος και ο Δ. Κολοτούρος διακρίθηκαν πολύ, ενώ από τους «αετούς» ξεχώρισαν ο νεοαποκτηθείς Μπουρλάκης, ο Σδρόλιας όσο έπαιξε κι ο μαχητικός Λιούρης. Ο ρέφερι Κυριαζής τσεκαρίστηκε από το Μάνθο. Πάντως προσπάθησε να κόψει το… καρπούζι στη μέση.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Η 19η αγωνιστική της Α΄ τοπικής δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως είχαμε προβλέψει ήρθε ο άσος στα Σαβάλια και στο Λαντζόι. Δεν ήρθε στο Επιτάλιο, καθώς ο Αλφειός περνάει μια παρατεταμένη κρίση, ενώ ο Ηλειακός ενισχύθηκε με τον αμυντικό Σαλαμαλίκη που είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ήρθε ούτε και στο Καραλέτσι κι έτσι η μεν Πηνεία συνεχίζει την προσπάθεια που κάνει να πιάσει τα Καβάσιλα, ενώ η Προοδευτική δεν μπορεί να έχει ελπίδες τετράδας.

*Στα αξιοπερίεργα το παιχνίδι του Λαντζοΐου, όπου ο Α.Ο. Χάβαρι πούλησε ακριβά το τομάρι του απέναντι στον Ενιπέα και παραλίγο να πάρει την ισοπαλία!

 

Στείρες επιθέσεις

Η αγωνιστική της Α΄ τοπικής, παρότι είχε πολλά γκολ (συνολικά 20) εντούτοις χαρακτηρίζεται στείρα καθώς οι πρώτοι σκόρερς ήταν άσφαιροι. Μόνον ο Μπατζακόπουλος του Χαβαρίου σκόραρε κι έφτασε τα δέκα. Οι δύο πρώτοι με 14 γκολ δεν είχαν επιτυχία. Ο Φώτης Παναγόπουλος στο Κουρτέσι ήταν άσφαιρος, ενώ ο Ανδρέας Γούρμος δεν αγωνίστηκε. Άσφαιρος και ο Πάρης Κωνσταντόπουλος όπως και ο Νικολετάκης! Τα 10 γκολ έφτασε ο Δημήτρης Κολοτούρος , τα 8 ο Σταυρούλιας που ανανεώθηκε στα Σαβάλια κι έχει πετύχει 4 γκολ ως τώρα, ενώ είχε 4 όλα-όλα σ’ όλο τον γύρο στο Χάβαρι.

 

«Καταπέλτης» ο Μπηλιώνης

Στη δευτεριάτικη εκπομπή του Γ. Αστερή εμφανίστηκε ο ηγέτης της Π.Α.Κ. που αντιπολιτεύεται τη διοίκηση της ΕΠΣ και ήταν γενικά και ειδικά «καταπέλτης». Φάνηκε υπεραισιόδοξος για την έκβαση της αγωγής του Πέτρου Σταθόπουλου, κατά των περσινών εκλογών της ΕΠΣΗ (καλή ώρα τέτοια εποχή), η οποία, ως γνωστόν, θα εκδικαστεί στις 9 του Μάη. Ακόμη στηλίτευσε τις ακριβές αποζημιώσεις της διαιτησίας και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα. Ακόμη τόνισε πως οι εισπράξεις της Ένωσης προέρχονται κατά 75% από τα σωματεία! Μίλησε για τις κίτρινες κάρτες που μετράνε μόνο στην Ηλεία, ενώ αποκάλυψε πως στις 11 Φλεβάρη, η Π.Α.Κ. θα κόψει στο Επαρχείο την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος