FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Σε αποτυχία ο θεσμός του Κυπέλλου!

Ημερομηνία: 25-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε πλήρη αποτυχία οδηγείται ο θεσμός του Κυπέλλου από τη Διοργανώτρια. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης τα σωματειάκια επιβαρύνονται με αγώνες για το Κύπελλο. Αφού παίξανε τρεις φορές στην πρώτη φάση, τώρα θα επιβαρυνθούν μ΄ άλλους τρεις αγώνες ώστε να μπουν στην προημιτελική φάση! Έτσι, η ομάδα που θα παίξει στον τελικό θα δώσει εννέα αγώνες! Θα επιβαρυνθεί έτσι οικονομικά, αλλά και αγωνιστικά.

*Πρωτοποριακή ιδέα που αντί να δίνει αίγλη στο θεσμό, τον ταλαιπωρεί και τον υποβαθμίζει. Στην πρώτη φάση μάλιστα δεν τηρήθηκαν ούτε τα γεωγραφικά κριτήρια.

*Στη δεύτερη φάση είχαν τον πονοκέφαλο που τους επέβαλε η ΕΠΟ της εξυγίανσης. Τους έδωσε να διαχειριστούν τις ομάδες Γ΄ Εθνικής! Μεγάλη η τιμή και η δόξα τους. Τι να κάνουν; Να βάλουν κλήρωση. Σκέφτηκαν «απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο». Έτσι, η Επιτροπή έφτιαξε 6 νέους ομίλους μ΄ επικεφαλής τις ομάδες Γ΄ Εθνικής. Νέο έκτρωμα κι αυτό.

 

Χαιρέτησε ο Τσίρκοβιτς

Κούνησε μαντίλι ο Μίκι από τον Αστέρα Βλαχιώτη. Οι λόγοι (όπως είπε ο ίδιος) είναι οικογενειακοί. Είτε έτσι είτε αλλιώς ο Σέρβος είναι ο τρίτος που αλλάζει. Είχαν προηγηθεί ο Κουρμπανάς στον Πανηλειακό και ο Μίχος από το δικό μας Αστέρα.

*Στην ομάδα της Λακωνίας προσωρινά παραμένει ο γυμναστής Γκάτζιος, ενώ ακούστηκαν τα ονόματα του Γκόφα και του Καλαματιανού, Κώστα Κλάδη.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Από την περασμένη Παρασκευή είχαμε προβλέψει πως το διπλό στην έκτη αγωνιστική δύσκολα θα ερχόταν. Τελικά ήρθαν δύο, από ομάδες που ισοβαθμούν μάλιστα (Ενιπέας, Αλφειός). Ο πρώτος το έφερε στη Σπιάντζα και για πρώτη φορά. Έτσι, σταμάτησε την ξέφρενη πορεία της Θύελλας.

*Ο δεύτερος έφερε διπλό για τρίτη φορά. Είχε νικήσει στην Πηνεία και τα Λεχαινά. Τώρα δοκίμασε την ισχύ της ομάδας του Επιταλίου η ομάδα των Καβασίλων.

*Στην πρωτοπορία πάλι η Νίκη και τα Σαβάλια.

 

Σκοράρει ο Δούλος

Για τρίτη σερί αγωνιστική σκόραρε ο Νίκος Δούλος. Ο μέσος της Νίκης πέτυχε γκολ στο ντέρμπι με τη Δόξα, σκόραρε στα Μακρίσια, ενώ προχτές ισοφάρισε τον προηγηθέντα Ηλειακό Λεχαινών. Μιλάμε για καλό σερί.

 

Πρώτη νίκη το Κουρτέσι

Πρώτη φετινή νίκη για τον ΑΠΟ Κουρτέσι που φέτος δείχνει αρκετές αδυναμίες. Δάμασε την Α.Ε. Πηνείας, η οποία προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν κράτησε την ισοπαλία. Μάλιστα, απ’ όσα είδαμε πήρε για τερματοφύλακα το Ματλή.

*Ο Αντώνης Κουλούρης, που πήγε φέτος στον ΑΠΟΚ, πέτυχε το γκολ της νίκης, ενώ είχε σκοράρει δις στο περασμένο παιχνίδι της ομάδας του στη Ζαχάρω.

 

Για την Πειθαρχική της ΕΠΣΗ

Με την Πειθαρχική Επιτροπή της Διοργανώτριας η στήλη δεν έχει ασχοληθεί εδώ κι ένα χρόνο. Ποτέ δεν σχολίασα τις αποφάσεις της, πολλώ δε μάλλον τα πρόσωπα που αποτελούν τη σύνθεσή της. Διάβαζα αλλού την εναλλαγή προσώπων και μόνον μια φορά σχολίασα πως οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τρία μέλη και όχι δύο.

*Ξαφνικά η Επιτροπή πήρε απόφαση να με παραπέμψει στον αθλητικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, επειδή έγραψα σχόλια για την απόφαση των δικαστών του Διαιτητικού στην περίπτωση της Προόδου Σαλμώνης.

*Με παραπέμπουν ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της Προόδου, ενώ ο υπογράφων σχολίασε ως συνεργάτης-αθλητικογράφος της Πρωινής. Αγνοούν πως στην εφημερίδα αυτή συνεργάζομαι από εκδόσεώς της! Έχω γράψει εκατοντάδες σελίδες πάντα με αιχμηρό και σχετλιαστικό τρόπο.

*Και φυσικά δεν φοβάμαι. Δεν μπορεί ο αθλητικός εισαγγελέας να ασχοληθεί μαζί μου. Τι μπορεί να μου κάνει; Να μην είναι μέλος σε ένα σωματείο που η Διοργανώτρια το έχει θέσει υπό διωγμόν;

*Αλλά θα με υποστούν και αύριο!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος