FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρώτες επαφές στον Παμβουπρασιακό

Ημερομηνία: 02-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε όσα σχολιάσαμε χτες από τη στήλη, για τη φετινή εκπληκτική πορεία του ΠΑΟ Βάρδας στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής συμπληρώνουμε ορισμένα ακόμη. Αρχιτέκτονας αυτής της πορείας ήταν ο Ηλίας Φωτόπουλος, ο μακροβιότερος ως τώρα προπονητής της «Μπάρτσα», μαζί του κι όλοι οι παίκτες που συνετέλεσαν σ’ αυτό το θαύμα. Πάνω απ’ όλους κι όλα το Δ.Σ., οι χορηγοί και οι απλοί φίλαθλοι που σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία έδιναν τον οβολό τους για το μεγαλείο της «πράσινης» ομάδας.

*Να σημειώσουμε και τις συμμετοχές των παικτών με την επεξήγηση ότι κάπου μπορεί να υπάρχει και κάποιο λάθος. Αυτό όμως δεν αλλάζει την όλη εικόνα. Πρώτοι με 23 συμμετοχές: Καρούτης, Αγουρίδης, Ντόμας, Γούρμος. Ακολουθούν με 22 συμμετοχές: Περικλής Πολίτης, Νικολόπουλος, Σαμπανέι. Με 21 αγώνες: Σιδέρης, Βατσής. Ακολουθούν Γιώργος Πολίτης (20), Καπούταγλης (18), Ανδριέλος (14), Καλογερόπουλος (13), Πατάπης (12), Φωτόπουλος (10), Μητρόπουλος (9), Κοκκίνης, Βραχνής, Καζαντζής (από 8), Κωνσταντινόπουλος (7), Παλιάτσας (5) και από μία συμμετοχή οι Σοφιανόπουλος, Κασιώνης, Λούρμπας. Οι συμμετοχές αφορούν μόνο το πρωτάθλημα και όχι το Κύπελλο.

*Η αγωνιστική περίοδος πέρασε. Από δω και μπρος ανοίγεται η νέα αγωνιστική σε δύο μήνες. Η προετοιμασία όμως ξεκινά με την ανάδειξη του νέου συμβουλίου. Όπως είπε και ο σύμβουλος κ. Καλογερής στο ραδιόφωνο του ΙΟΝΙΟΝ σύντομα θα πρέπει να γίνει η προεργασία για ανάδειξη των μελών που θα απαρτίσουν τη νέα διοίκηση.

 

Θλίψη για τον Ηλία Θλιβερό

Μεγάλη θλίψη εκφράζω για τον αδόκητο θάνατο του Ηλία Θλιβερού, ο οποίος είχε μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό της Αμαλιάδας, ενώ για ένα διάστημα στη δεκαετία του ’80 είχε διατελέσει και διαιτητής του Συνδέσμου Ηλείας.

 

Α.Ο. Χαβαρι: Εδικαιούτο να μείνει

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιήλθε φέτος ο Α.Ο. Χάβαρι. Με πρόεδρο τον Αντώνη Σταθόπουλο και προπονητή τον, επί σειρά ετών, Διαμαντόπουλο ξεκίνησε τη φετινή πορεία του. Νέοι παίκτες οι Μπατζακόπουλος, Ζώντος, Μαρίτσας και Σάκκος (αποχώρησε το Γενάρη). Έκανε άσχημο ξεκίνημα με τρεις σερί ήττες και σύντομα ο Διαμαντόπουλος παραιτήθηκε κι ανέλαβε ο Τζαβάρας. Όμως η ομάδα δεν έβρισκε ρυθμό. Έκλεισε τον πρώτο γύρο με 16 μόνον βαθμούς. Βελτιώθηκε πολύ στο β΄ γύρο (26 βαθμοί), όμως το χαμένο έδαφος δύσκολα αναπληρώνεται.

*Χρειάστηκε μια ήττα εκτός προγράμματος στο Χάβαρι από τη Θύελλα (0-1) την 31η αγωνιστική και η ομάδα στην ισοβαθμία με την ομάδα του Πύργου έμπλεξε σε περιπέτεια με το Βαρθολομιό. Όμως κατόρθωσε να «καθαρίσει» και να ανανεώσει το εισιτήριο. Θα ήταν κρίμα να μπει σε περιπέτεια υποβιβασμού, αν σκεφτούμε πως τρεις ομάδες μ’ έναν πόντο διαφορά σώθηκαν!

*Ο άτυχος Σταυρούλιας με 11 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ. Έξι γκολ πέτυχε ο Ραφτόπουλος και 5 ο Μπατζακόπουλος.

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας είναι απείρως ευκολότερο από το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας. Κι όμως οι ταλαντούχοι νέοι διαιτητές δεν υπάρχουν, πλην των Τσάκαλη και Κεφαλούρου, οι οποίοι έπιασαν τα 16 παιχνίδια! Πρώτος όμως σε ορισμούς ήταν ο έμπειρος Γιώργος Κυριαζής με 19 παιχνίδια. Ο κατά πολύ νεότερος Στρακόπουλος είχε 14 ορισμούς, όπως και οι έμπειροι Γκατζόπουλος, Βουρλιώτης.

*Ο τελευταίος δήλωσε κώλυμα σ’ έναν αγώνα πλέι-οφ στο Λαμπέτι κι έκτοτε δεν χρησιμοποιήθηκε από την Επιτροπή. Είναι όμως καλός διαιτητής και δεν ξέρω γιατί αγνοείται στην Α΄ τοπική. Μπορεί να υπάρχουν λόγοι που εμείς αγνοούμε…

*Στους βοηθούς της Α΄ τοπικής, ο Φτερνιάτης είχε 30 ορισμούς, τους περισσότερους απ’ όλους. Ακολούθησαν οι Γιαννακόπουλος, Κορδάτος με 26 και ο Καραλής με 25, ο οποίος είχε και 7 ορισμούς στο εθνικό πρωτάθλημα.

 

Μέτρια παρουσία

Δεν θα πούμε εκ προοιμίου ότι ο δεύτερος και τελευταίος τελικός του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής στο γηπ. Τραγανού ήταν εύκολος. Γι’ αυτό και η Επιτροπή Διαιτησίας επέλεξε το Γιώργο Μαρκαντωνάτο που φέτος αξιολογήθηκε στη Β΄ Εθνική κι έχει πάει πολύ καλά. Ωστόσο ο Ηλείος ρέφερι, αν ήδη έχει κάνει αυτοκριτική δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένος από την όλη παρουσία του. Έκανε λάθη στη διαχείριση του αγώνα, παρά το γεγονός ότι το 3-0 για τον Πανηλειακό, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, του έδινε άνεση. Στο 2΄κιόλας σε ένα τάκλιν του Τσουκαλά, του μόστραρε την κίτρινη κάρτα. Δεν δίνεις εύκολα κάρτα τόσο νωρίς. Ο παίκτης του Πανηλειακού τα πήρε στο κρανίο και επανήλθε δριμύτερος διαμαρτυρόμενος άκομψα. Όμως ο διαιτητής δεν του έδωσε δεύτερη κίτρινη. Έπειτα, εκεί που πήγε να μιλήσει στον παρατηρητή, τι ακριβώς ήθελε να του πει κι έφαγε τα μπουκάλια; Αντέδρασε με διακοπή!  Έπειτα, η κατανομή των φάουλ ήταν ανισομερής, όπως και οι κίτρινες. Κι εκεί που ο άλλος κλάδεψε το Σωτηρόπουλο, ανάσα. Δεν είδε προφανώς ούτε κι ο βοηθός του. Οι Σταθόπουλος, Καραλής είχαν σωστές υποδείξεις σ΄ έναν εύκολο αγώνα. Κι ένα ερώτημα ο Πήττας δεν είχε θέση στο δεύτερο τελικό; Ίσως  να τον φύλαξαν για τον τρίτο (!).

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος