FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρωταθλητής χειμώνα κι αήττητος ο Βλαχιώτης

Ημερομηνία: 10-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έκλεισε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής και η ομάδα της Λακωνίας, ο Αστέρας Βλαχιώτης, είναι πρώτος με 8 νίκες και 3 ισοπαλίες στον όμιλό μας!
Απίθανα πράγματα για μια ομάδα που ως τώρα δεν έχει αγωνιστεί στο γήπεδό της, που ξεκίνησε με Τσίρκοβιτς και συνεχίζει με το γυμναστή της, Θεόδωρο Γκάτζιο. Όμως, στο β΄ γύρο έχει δύσκολο πρόγραμμα. Θα έρθει στον Πύργο, θα πάει Καλαμάτα και Αμαλιάδα. Θα δούμε. Μια ομάδα κωμόπολης των 2.500 κατοίκων είναι ο Βλαχιώτης και μετέχει ως πρωταθλητής Λακωνίας, με πρόεδρο τον Μανιατάκο, που είναι και ο χορηγός του. Πρώτος σκόρερ είναι ο Γεμιστός με 4 γκολ, ενώ πρόσφατα αποχώρησε ο Αχαιός Μικελάτος. Τρία γκολ έχει πετύχει ο Τσιμικλής. Πάντως, αντί Μικελάτου ο Βλαχιώτης πήρε τον έμπειρο Γιώργο Σαμπατάτο από τον Πανγυθεατικό.

 

Τέσσερα διπλά ο Πανηλειακός

Ο Πανηλειακός με τη νίκη του στη Βάρδα συμπλήρωσε τέσσερα διπλά στον πρώτο γύρο κι αυτό του δίνει την τρίτη θέση στην κατάταξη του πρώτου γύρου. Έχει νικήσει ακόμα στη Ζάκυνθο, στο Ληξούρι και το Λεωνίδιο. Από άποψη γοήτρου και σημασίας η νίκη του στο «Γρ. Καλάκος» είναι η πιο σημαντική, ενόψει μάλιστα του κυριακάτικου αγώνα με τον πρωτοπόρο Βλαχιώτη. Στο παιχνίδι αυτό, όπως και στην Καλαμάτα θα είναι απών ο Γιάννης Σωτηρόπουλος, ο οποίος συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες.

 

Έφυγε κι ο Γουερέ!

Άνω κάτω έχουν γίνει στην Καλαμάτα, παρά τη νίκη τους επί του Λεωνιδίου (3-1) στο β΄ ημίχρονο. Αποχώρησαν οι Τσεμπερίδης, Ορ. Νικολόπουλος και τελευταίος ο έγχρωμος Γουερέ, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καλαματιανών με 4 γκολ.

 

Χατ-τρικ ο Π. Τσίγκρηλας

Ο νεαρός σέντερ φορ και σκόρερ του Ενιπέα, Πάνος Τσίγκρηλας, στην προχτεσινή μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Δόξας, έφτασε τα 6 γκολ φέτος, καθώς με την πάροδο του χρόνου γίνεται καλύτερος ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του Πανηλειακού. Ο παίκτης αρέσει στο Γιώργο Κούτση αλλά προς το παρόν είναι αρνητικός, αφού μαζί με το δίδυμο αδελφό του, που παίζει στην άμυνα, είναι φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Ο Παναγιώτης άνοιξε το σκορ στο «Ντίνος Παπαγεωργίου» μόλις στο 9΄ κι ένα λεπτό αργότερα έκανε το 2-0 και στο 35΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος το 3-0! Ήδη έφτασε τα 6 γκολ, όσα έχει κι  Τριανταφύλλης, ενώ ο Τσαντίλης είναι στα τρία.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία ομιλούν εύγλωττα περί του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Δέστε πιο κάτω και θα καταλάβετε:

*Τρεις κόκκινες κάρτες στον αγώνα Ηλειακού Λεχαινών-Θύελλας. Η ομάδα των Λεχαινών είναι αήττητη επτά αγωνιστικές, ενώ η Θύελλα έχει να δει το χρώμα της νίκης 6 αγωνιστικές!

*Ο Α.Ο. Μακρισίων έκανε τέταρτη συνεχόμενη νίκη και είναι αήττητος πέντε αγωνιστικές…

*Ο Α.Ο. Χάβαρι πέτυχε νίκη, μετά από τέσσερις σερί ήττες, ενώ η Προοδευτική είναι αήττητη τέσσερις αγωνιστικές.

*Η Νίκη έχασε παιχνίδι μετά από δέκα αγωνιστικές.

 

Πήραν τις ρεβάνς

Στους έξι βαθμούς είναι η διαφορά της Νίκης Τραγανού με τον Α.Ο. Ξενοφών στην πρεμιέρα του β΄ γύρου. Ήταν αρκετό το γκολ που πέτυχε ο Φωτάκης Παναγόπουλος, ώστε η ομάδας της Κρέστενας να πάρει τη ρεβάνς της ήττας του πρώτου γύρου και μάλιστα με το ίδιο σκορ!

*Ρεβάνς όμως πήρε και ο Α.Ο. Μακρισίων από τον Ολυμπιακό Σαβαλίων της ήττας του πρώτου γύρου και με το ίδιο σκορ (2-0). Ρεβάνς όμως πήραν και ο Ηλειακός Λεχαινών από τη Θύελλα και ο Α.Ο. Χάβαρι από τα Καβάσιλα.

 

Το ρεκόρ Ρούνη

Ο Παναγιώτης Ρούνης, τερματοφύλακας της πρωτοπόρου Νίκης Τραγανού, σίγουρα θα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ! Στη γιορτή των Φώτων βούτηξε για έβδομη συνεχή χρονιά στη θάλασσα του Παλουκίου Αμαλιάδας κι έπιασε τον Τίμιο Σταυρό. Σπάνια περίπτωση, σπάνιο ρεκόρ και μπράβο του. Ο Παναγιώτης εδώ και χρόνια ήταν τερματοφύλακας της ομάδας του Χαβαρίου και φέτος μεταγράφηκε στη Νίκη Τραγανού, η οποία πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής. Πιστεύουμε πως στο άμεσο μέλλον θα τον τιμήσει για την πράξη του και η ΕΠΣ, αφού συν τοις άλλοις είναι ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας!

 

Ο Σταυρούλιας στα Σαβάλια

Θα δούμε ως το τέλος του Γενάρη και ακόμη πιο πέρα κι άλλες μεταγραφές στη χειμερινή… λοταρία. Ο Δαβουρλής, ο Γκουβέρος, ο Σκοζάι, ο Μπάρκας είναι μόνο η αρχή. Ακολούθησαν ο Ματλής κι ο Γαλάνης. Ο Σταυρούλιας ήταν η συνέχεια. Το καλοκαίρι ακολούθησε προετοιμασία με την ομάδα του Τραγανού, αλλά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα γύρισε στον Α.Ο. Χάβαρι. Έπαιξε μέχρι πρότινος και πέτυχε 4 γκολ. Τώρα αποφάσισε να πάει στον Ολυμπιακό Σαβαλίων. Είναι μια ηχηρή μεταγραφή.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος