FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πρωταγωνιστής ο Α.Ο. Ξενοφών

Ημερομηνία: 21-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Α.Ο. Ξενοφών Κρέστενας παραμένει δύναμη στο χώρο της Α΄ τοπικής. Πέρυσι ήταν 2ος. Φέτος ενισχύθηκε  για το δύσκολο πρωτάθλημα με συμμετοχή 18 ομάδων και του Πανηλειακού.

*Με πρόεδρο τον επιχειρηματία Ιωάννη Βλαχόπουλο και προπονητή το Ντίνο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στην προπονητική. Η ομάδα ανέκαθεν είχε καλούς παράγοντες και κόσμο που την ακολουθεί. Κράτησε τον περσινό κορμό. Έχασε το Μπερούκα και στη θέση του πήρε το Μπάρκα που είναι φοβερός σκόρερ. Ενισχύθηκε με τον Πάρη Κωνσταντόπουλο, το Ζούλη και το νεαρό Αλεξόπουλο, ο οποίος πήγε πολύ καλά, ενώ μετά το Γενάρη έφυγε ο Χαραλαμπόπουλος και ήρθε ο Δημάκης.

*Η ομάδα είχε καλή πορεία και τερμάτισε τέταρτη, μέσα στα πλέι-οφ, με δεδομένο ότι πέραν του Πανηλειακού φέτος υπήρχε η Δόξα Ν.Μανολάδας και η Νίκη Τραγανού. Υπήρξε ωστόσο μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα στους δύο γύρους. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Στον πρώτο γύρο είχε η ομάδα του Ντίνου συγκομιδή 39 βαθμούς. Στο δεύτερο γύρο μόνον 25 (!). Όπως μας έλεγε ένας γνώστης της κατάστασης «οι παίκτες έριξαν το βάρος στο Κύπελλο και στα πλέι-οφ, κάνοντας… κούρα!».

*Η ομάδα παρά την απουσία βασικών παικτών (Παναγόπουλος, Τσάμπρας, Ζούλης) στη διαδικασία των πλέι-οφ, έκανε… πλάκα στον Πανηλειακό.

*Τον νίκησε στην Κρέστενα 3-2, έφερε 2-2 στο τρίτο παιχνίδι κι έχασε την πρόκριση στον τελικό, γιατί είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι στον Πύργο (0-2).

*Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Μπάρκας με 20 γκολ. Δέκα γκολ στη νέα του ομάδα ο Πάρης Κωνσταντόπουλος, 4 γκολ ο ιδιαίτερα διακριθείς Μπακατσέλος, άλλα τόσα ο Αναμουρλίδης (κορυφαίος αμυντικός) και πέντε ο κορυφαίος της ομάδας, Ντέγιαν Μιλοσέφσκι.

*Δυστυχώς η ομάδα έχασε στον τελικό Κυπέλλου από τον Πανηλειακό, όπως είχε χάσει πριν δύο χρόνια πάλι από τον Αστέρα (στα πέναλτι).

 

Τραγέλαφος οι τελικοί προπαίδων

Σχολιάζοντας το περασμένο Σάββατο την απόφαση της ΕΠΣ να κάνει στο πόδι τους τελικούς του πρωταθλήματος προπαίδων είχαμε χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή παρωδία. Τελικά πήγαν οι τρεις ομάδες στο «Γρ. Καλάκος» της Βάρδας και η παρωδία μετετράπη σε… τραγέλαφο. Αντί τελικών αποφασίστηκε με παρουσία του προέδρου Άρη, να γίνει τουρνουά τριών ομάδων διάρκειας 40 λεπτών κάθε αγώνα, αντί 70΄. Δηλαδή στο 20λεπτο ημίχρονο καμία ομάδα δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Τι είδους μπάλα να παίξει!

*Στο πρώτο παιχνίδι ο Ερμής Πύργου, δηλ. η ακαδημία Φερεκίδη, νίκησε 2-0 τον ΠΑΟ Βάρδας.

*Στο δεύτερο παιχνίδι ο Ερμής ήρθε 0-0 με τον Πανηλειακό. Ακολούθησε- κακώς- διαδικασία πέναλτι, κατά την οποία ο Ερμής επικράτησε 3-1 του Πανηλειακού. Και λέμε κακώς, διότι πέναλτι χτυπιούνται σε απόλυτη ισοβαθμία.

*Έτσι, όταν στο τρίτο παιχνίδι ο Πανηλειακός νίκησε 5-0 τον ΠΑΟΒ είχε υπεροπλία στα γκολ και ανακηρύχτηκε πρωταθλητής. Οι άνθρωποι του Ερμή δεν το δέχτηκαν κι αποχώρησαν. Την ευθύνη την έχει η Διοργανώτρια. Άλλωστε και η κανονική περίοδος αγωνιστικά μια παρωδία ήταν.

*Γι’ αυτό δεν υπάρχουν ικανές μικτές και μη ματαιοπονούν. Αν δεν αλλάξουν πλεύση, αν δεν αλλάξουν μυαλά, θα είμαστε πάντα ουραγοί στις υποδομές, εκτός κι αν τους ικανοποιεί η συμμετοχή στο τουρνουά του Αστέρα Τρίπολης.

 

Τα ίδια

Το Σάββατο έληξε το πρωτάθλημα Ζακύνθου, καθώς οι τέσσερις ομάδες ταλαιπωρήθηκαν λόγω μιας έφεσης του Α.Ο. Τσιλιβή, που καταστράφηκε… Τα ίδια έγιναν και στο πρωτάθλημα της Ένωσης Σερρών. Μια ένσταση έφερε πίσω τη λεγόμενη «επίλεκτη» κατηγορία. Την Κυριακή όμως ο Μ.Αλέξανδρος Καρπερής νίκησε στο Σιδηρόκαστρο 1-0 τον τοπικό Εθνικό και βγήκε πρωταθλητής!

*Έτσι λήξανε όλα τα τοπικά πρωταθλήματα…

 

Διεργασίες στο Τραγανό

Μια άπνοια επικρατεί στα διοικητικά των ομάδων του άγριου κόσμου της Α΄ τοπικής. Φαινομενική είναι κατά τη γνώμη μας. Διεργασίες γίνονται αλλά με φιλοσοφική διάθεση. Για παράδειγμα εκεί στο Τραγανό έγινε μια συνέλευση χωρίς αποτέλεσμα. Διαβάσαμε κάπου ότι ο απερχόμενος πρόεδρος, Φώτης Δρυμώνας, επιθυμεί να μη συνεχίσει απ’ αυτό το πόστο. Ήταν όμως πετυχημένος. Πάντως, δεν μπορεί, κάτι γίνεται στο Τραγανό, όπου επιβάλλεται μια επιτροπεία να πάρει τα ηνία και να προχωρήσει!

*Πάντως σήμερα θα γίνει η δεύτερη χρονικά συνέλευση και μπορεί να βγει λευκός καπνός!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος