FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Πάλεψαν στη Λαυρεωτική οι «μπλε»

Ημερομηνία: 20-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Κάτι καλύτερο ήταν αδύνατο να κάνει ο Κόροιβος στη Λαυρεωτική, από το να χάσει με 11 πόντους διαφορά (80-69). Οι «μπλε» πάλεψαν όσο μπορούσαν στο παιχνίδι. Κάποια στιγμή ο Κάρσον έκανε το 43-37 αλλά μέχρι εκεί. Κάποτε η διαφορά έφτασε και τους 23 πόντους, γιατί οι παίκτες του κόουτς Σερέλη εκμεταλλεύτηκαν τα 11 λάθη των παικτών του Κοροίβου και πέτυχαν 19 πόντους. Απεναντίας, οι «μπλε» από τα 12 λάθη των αντιπάλων τους πέτυχαν μόνο 8 πόντους. Αυτή η ειδοποιός διαφορά δείχνει την ανωτερότητα του Λαυρίου.

*Λυσσάξανε οι Αμερικανοί του Λαυρίου, αφού πέτυχαν όλοι μαζί 65 πόντους! Πρωτοκορυφαίος ο Μουρ, για τον οποίο οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αναρωτιούνταν, αν του χρόνου θα παίξει στην Ευρωλίγκα ή όχι!

*Ο ΝτεΚόζι που ξεκίνησε δυναμικά με 15 από τους 21 πόντους της ομάδας του στην αρχή, στη συνέχεια πέτυχε μόνο δύο στα επόμενα 25 λεπτά! Καλός ο Λάνγκφορντ (12π.). Ακόμη ο Κόροιβος υστέρησε στη δημιουργία, καθώς είχε μόνο εννέα ασίστ. Έπειτα με 2/13 τρίποντα δεν πας πουθενά.

*Επόμενη υποχρέωση του Κοροίβου την επόμενη Δευτέρα στην Ήλιδα κόντρα στον Ολυμπιακό.

 

Άσφαιρος ο Αστέρας

Άσφαιρος ο Αστέρας πάρα τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Παλιούρα (10-3 οι τελικές) και η αγωνία θα συνεχιστεί. Θεωρώ πως ο ανέτοιμος Μαρουκάκης και ο ζογκλέρ Κέρι που δεν είχε καθαρό μυαλό να πράξει το πρέπον στις ευκαιρίες που είχε, ήταν οι αιτίες του 0-0. Κι ευτυχώς που ο Γιώργος Τσάμης έδειξε μεγάλη ετοιμότητα σε 2-3 φάσεις  και κράτησε το μηδέν στην εστία του.

*Νομίζουμε ακόμη πως ο ρέφερι Τσουκαλάς έπρεπε να δώσει το πέναλτι πάνω στον Παπαδόπουλο. Δεν το έκανε και οι «βυσσινόλευκοι» έμειναν με το παράπονο. Οι Λάκωνες παίξανε σκληρά, γι’ αυτό και δέχτηκαν 4 κίτρινες (Χρήστου, Τσιμικλής, Σταμόγιαννος, Μπριλάκης) ενώ μία πήρε και ο Τσάμης, γιατί αργούσε στην επαναφορά.

 

Κοντά ο κόσμος

Ρεκόρ προσέλευσης είχαμε στον αγώνα. Πάνω από χίλιοι φίλαθλοι στήριξαν τον Αστέρα, ενώ υπήρξαν και 50 Λάκωνες με πανό και… φωνές. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα του και τον πρόεδρο Παπαγεωργίου, γι’ αυτό υπήρχε και το σχετικό πανό στο γήπεδο.

*Εκτός από τους Μαρουκάκη, Κυριάκο, Μπουτσικάκη που έπαιξαν αλλαγές, στον πάγκο ήταν ακόμη οι Λέτσο, Σταθάτος, Αντωνόπουλος.

*Υπάρχει αύριο και το κυπελλικό παιχνίδι με τη Νίκη. Θα δούμε πως θα το διαχειριστεί ο Αστέρας, αφού το Σάββατο υπάρχει ο πρώτος τελικός με την Καλαμάτα.

 

Παλικαρίσιο διπλό στην Αχαγιά

Παίζοντας ψυχωμένα και δυνατά ο Πανηλειακός στην Κ. Αχαγιά, πήρε εξαιρετικό διπλό και άφησε σύξυλη την Αχαϊκή, που πλέον κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν με σύστημα 5-3-2 και με Κολόκα και με Μπουρνέλη και με Σούλη. Η Αχαϊκή  έπαιζε ψηλά και ο Πανηλειακός έτσι απειλούσε. Σε μια από τις επελάσεις του ο Χατζηστάμου πήρε πέναλτι (ανατροπή) και ο Σωτηρόπουλος δεν αστόχησε, παρότι είχε απέναντι τον εξαιρετικό Δρακόπουλο (καλές αποκρούσεις). Ένα αρκετά μεγάλο σκορ στα πλαίσια του 0-4 δεν θα ήταν έκπληξη. Τόσο καλοί ήταν οι «ερυθρόλευκοι».

*Κορυφαίοι οι Χατζηστάμου, Γκοτσούλιας κι όλοι οι αμυντικοί. Καλός ήταν και ο ρέφερι Βεργέτης (Αρκαδίας).

*Ο Γ. Κούτσης έκανε δύο αλλαγές σκοπιμότητας (Κατελούζος, Βουργουντζής), ενώ μετά από καιρό αγωνίστηκε και ο Κρεβατάς, ενώ στον πάγκο ήταν ακόμη και οι Θεοδωρακόπουλος, Γιαννακόπουλος.

 

Εξασφαλίστηκε ο ΠΑΟΒ

Διπλό σωτηρίας κατέκτησε ο εξαιρετικός Παμβουπρασιακός στο Λεωνίδιο, νικώντας 2-0 την ομώνυμη ομάδα. Μεγάλη νίκη, μετά από καλό παιχνίδι. Η ομάδα του Κόκου Κωνσταντινίδη αγωνίστηκε πλήρης, έχοντας επίγνωση του τι κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

*Έτσι εξασφάλισε κατά μεγάλο ποσοστό την παραμονή της, κάτι που άξιζε, βάση συνολικής παρουσίας. Η «Μπάρτσα» άνοιξε νωρίς το γκολ κι έδιωξε το άγχος. Σκόρερ ο Ανδρέας Γούρμος, που κάτι ήξεραν οι άνθρωποι της ομάδας που τον πήραν το Γενάρη. Δοκάρι είχε ο μπαρουτοκαπνισμένος Κωνσταντινίδης. Ο Παλιάτσας (που τον αντικατέστησε στο τελευταίο δεκάλεπτο) ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας κι έδιωξε το άγχος.

*Ο ρέφερι Ανδριανός (Αχαΐας) για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι «λίγος» με το πέναλτι που «έφαγε» σε ανατροπή του Κωνσταντινίδη.

 

Έκλεισε

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος Β΄ τοπικής στον πρώτο όμιλο, έκλεισε η τριάδα των πλέι-οφ. Η Βρίνα (46), το Χειμαδιό (41) και ο Κακόβατος (37), είναι οι τρεις ομάδες που θα προχωρήσουν και θα διεκδικήσουν την άνοδο.

*Τα προγνωστικά στον άλλο όμιλο, αφού προηγηθεί το εξ αναβολής παιχνιδάκι Αετός Κέντρου-Ίφιτος, των κοντοχωριανών….

 

Οι… εκλέκτορες

Μαζεύτηκαν εκεί στη Διοργανώτρια Σαββατόβραδο και ψάχνανε τα πληρεξούσια των σωματείων για τη Γ.Σ. ώστε να τα εγκρίνουν. Δεν έχουμε τίποτε εκλογές, αλλά φαίνεται έτσι λέει εκείνο το έρμο καταστατικό. Έπειτα, λέει, κατάρτισαν πίνακα εκλεκτόρων, δηλαδή αντιπροσώπων. Μην ξεχάσουν τον πίνακα που κατάρτισαν να τον βάλουν όσο ψηλότερα μπορούν στον τοίχο, μη περάσει κανένας περίεργος τύπος και τους το πάρει. Να το φυλάξουνε ως κόρην οφθαλμού!

Μαντάρα

Τι καταλαβαίνετε, ο υφυπουργός Αθλητισμού Βασιλειάδης τα ’χει κάνει μαντάρα ή όχι;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος