FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ο Αίας πρωταθλητής στην Α2

Ημερομηνία: 07-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Από σαράντα κύματα πέρασε φέτος ο Αίας Γαστούνης αλλά στο τέλος πανηγύρισε την άνοδό του ή μάλλον την επάνοδό του στην Α΄ τοπική. Πέρυσι τέτοιο καιρό η ομάδα είχε τερματίσει 18η, δηλαδή τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα, οπότε η επάνοδος από την άβυσσο είναι μέγα επίτευγμα και θα το εξηγήσουμε.

*Η ομάδα πέρυσι σε τέτοια εποχή είχε διοικητικό πρόβλημα. Ξεκίνησε με πρόεδρο το Σπ. Καζάκο και προπονητικό δίδυμο τους Καλαρίτη-Ματλή. Στο δρόμο είχαμε ανακατάταξη με πρόεδρο το Σπύρο Θεοδόση και προπονητή τον Σταματάτο. Ο τελευταίος παραιτήθηκε και ανέλαβε ο Θοδωρής Λούρμπας. Όλα αυτά σε συνάρτηση με την πορεία της ιστορικής ομάδας.

*Η διοίκηση το Γενάρη προχώρησε σε ενίσχυση της ομάδας και η βελτίωση ήταν φανερή στο β΄ γύρο (26 έναντι 32 βαθμοί). Στον πόντο η ομάδα έχασε την απευθείας ανάδειξή της, ως πρωταθλήτριας, κάτι που πέτυχε μέσω των πλέι-οφ και μάλιστα άνετα.

 

Οι πρωτεργάτες της επιτυχίας

Για να βγει πρωταθλήτρια μια ομάδα πρωταγωνιστούν όλοι. Στον Αίαντα το συμβούλιο υπό το Σπύρο Θεοδόση. Ο προπονητής Θοδωρής Λούρμπας, από τους καλύτερους του χώρου, καθώς και οι προηγούμενοι (για να μην τους ξεχνάμε). Πάνω απ’ όλους οι παίκτες. Οι σωστές επιλογές του Γενάρη.

*Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Δ. Παναγιωτόπουλος με 20 γκολ και δεύτερος του πρωταθλήματος πίσω από το Στροφύλλα (Μαγούλα) με 23.

*Ο Άγγελος Λόξας (δανεικός από τον Αστέρα) πέτυχε 11 γκολ, ο Γιώργος Αβραμόπουλος 7 γκολ, ο Κώστας Γαλάνης που ήρθε το Γενάρη από την Α.Ε. Πηνείας 6 γκολ, ενώ εξαιρετικοί παίκτες ήταν οι Γκίνης, Δημητρίου, Νικολόπουλος, Κλάδης, ο τερματοφύλακας Γελαδάς…

 

Η συνέχεια

Κι επειδή ο Αίας πρέπει να έχει και συνέχεια, σήμερα Πέμπτη στο ΚΑΠΗ Γαστούνης θα ακολουθήσει η Γενική Συνέλευση με διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και φυσικά εκλογή νέου Δ.Σ., εφόσον συγκεντρωθούν τα μέλη κι αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά τους. Η ιστορική ομάδα ανέβηκε στην Α΄ τοπική. Η Γαστούνη είναι ποδοσφαιρομάνα, έχει ιστορία και πρέπει να συνεχιστεί.

 

Πρώτος ο Α.Ο. Μακρισίων

Ο Α.Ο. Μακρισίων είναι η πρώτη ομάδα της Α΄ τοπικής, που απέκτησε νέο πολυμελές μάλιστα Δ.Σ.. Θα σταθούμε λίγο στα ονόματα. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε πως αρκετά μέλη υπήρξαν στο παρελθόν ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Μ. κι αυτό δείχνει μια συνέχεια της ιστορικής ομάδας. Σημαντικό γεγονός ότι Γ. Γραμματέας είναι γυναίκα, γεγονός που δείχνει υψηλό αίσθημα ευθύνης, καθώς η γραμματειακή υποστήριξη είναι εκ των ων ουκ άνευ για ένα σωματείο της Α1.

*Κοντά σε όλους αυτούς και ο χορηγός της ομάδας, Γιάννης Βρέτταρος, χάρη στο οποίο το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο. Τα Μακρίσια είναι μεγάλη κοινότητα με 1700 κατοίκους και αξίζει να έχει μια μεγάλη ομάδα!

 

Πρωταθλητής ένας Κεραυνός!

Ο Κεραυνός Βρίνας, με μια άνετη και εμφατική νίκη στα Καλύβια (6-0 τον Ίφιτο) στέφθηκε δίκαια πρωταθλητής Β΄ Κατηγορίας, έπειτα από μάχη με τον Εθνικό Γερακίου (26 έναντι 24 βαθμών) στα πλέι-οφ. Η ομάδα του Νίκου Μπριασούλη (παίκτης και προπονητής) ήταν πρώτη και στην κανονική περίοδο, όσον αφορά τον πρώτο όμιλο (49 βαθμοί έναντι 44 του Κεραυνού Χειμαδιού).

*Πραγματικός «κεραυνός» η ομάδα της Βρίνας, πέρασε σαν σίφουνας από τα Καλύβια και φιλοδώρησε τον Ίφιτο με 6 γκολ. Τρία πέτυχε ο φοβερός κυνηγός, Σάκης Κηπουρός και δύο οι Κιάμος, ενώ το άλλο σημείωσε ο Κουής.

*Ο Κηπουρός αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ, τόσο στην κανονική περίοδο για τον πρώτο όμιλο, όσο και στη διαδικασία των πλέι-οφ που έφτασε τα δώδεκα (!), σε δέκα αγωνιστικές.

*Δίκαια οι χαρές και τα πανηγύρια στη Βρίνα, η οποία πέρυσι είχε καταταγεί τέταρτη, αλλά φέτος ο Βασίλης Κοπανιτσάνος και το Δ.Σ. έκαναν την υπέρβαση. Ενίσχυσαν την ομάδα και πέτυχαν την άνοδο.

 

Ο Άφοβος ευχαριστεί κι ελπίζει

Με μακροσκελή ανακοίνωσή του ο Άφοβος Βροχίτσας, μετά τη λήξη της διαδικασίας των πλέι-οφ, ευχαριστεί τον προπονητή της ομάδας, Χρήστο Αγγελόπουλο, τους ποδοσφαιριστές, τους χορηγούς και τους φιλάθλους για την προσφορά τους. Συγχαίρει τις ομάδες που ανέβηκαν στην Α2 και ελπίζει να είναι κι αυτός ανάμεσά τους, σε πιθανή μελλοντική αναδιάρθρωση των ομάδων…

 

Ουδείς γνωρίζει…

Ουδείς εξ όλων ημών των ασχολούμενων γνωρίζει τη σύνθεση της Α΄ τοπικής τη νέα χρονιά. Ακόμη περισσότερο ουδείς γνωρίζει τη σύνθεση της Α2 Κατηγορίας. Γι’ αυτό όλοι ας ελπίζουν Ας είναι σε ετοιμότητα. Πολλοί για τη συμμετοχή τους θα αποφασίσουν την έσχατη στιγμή!

 

Εμπρός Δόξα

Η φετινή δευτεραθλήτρια Α΄ Ηλείας, «μελανόλευκη» ομάδα της Ν.Μανολάδας κάνει αύριο Γενική Συνέλευση. Μία κι έξω να πάει, γιατί κάθε κωλυσιεργία ουδόλως ωφελεί…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος