FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Οι εξετάσεις των διαιτητών και ο Μάνθος

Ημερομηνία: 01-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Δεκαεννέα διαιτητές δώσανε εξετάσεις υπό την υψηλή εποπτεία της ΚΕΔ/ΕΠΟ, της λεγόμενης εξυγίανσης. Ποιος άραγε έκανε φροντιστήριο σ’ αυτούς τους ανθρώπους; Ασφαλώς όχι ο Μάνθος, τον οποίο η ΕΠΣ θέλει να τον σερβίρει στην τοπική διαιτησία, ως εκπαιδευτή περιωπής, φυσικά με το αζημίωτο, γιατί κανένας σήμερα δεν παρέχει έργο για το καλό της ψυχής του. Πιο κάτω θα είμαι περισσότερο αναλυτικός, αφού παραθέσω τα ονόματα όλων όσοι έδωσαν εξετάσεις και σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

* Ρουμπάνης, Γιαννόπουλος, Κυριακάκης, Βασιλάκης, Καραγιάννης (μη εν ενεργεία), Λαμπρόπουλος, Πήττας, Μαρκαντωνάτος, Καραλής, Σταυρόπουλος, Παναγόπουλος, Κοιλιομενιάτης, Κορδάτος, Λιάπης, Παπαδόπουλος, Καραμέρος, Σταθόπουλος, Κούλης, Ασημακόπουλος.

 

Η επιλογή Μάνθου

Είδηση σοκ ήταν το νέο, ότι η ΕΠΣ επέλεξε τον παλαίμαχο Αχαιό διαιτητή, Χρυσόστομο Μάνθο, ώστε να αναλάβει την εκπαίδευση των Ηλείων διαιτητών. Ο πρόεδρος Άρης, έχει ως χόμπι του τη διαιτησία. Είναι πρόεδρος της συνώνυμης επιτροπής αφ’ ότου ο χώρος πέρασε στις Ενώσεις. Στις συνελεύσεις με τη διαιτησία ξεκινάει πάντα. Και στη φετινή συνέλευση με το ίδιο θέμα ξεκίνησε. Τόνισε πως υπάρχει άνοδος κλπ.. Κι ενώ υπάρχει ποιοτική άνοδος, που είναι έργο όχι δικό του, αλλά των εδώ εκπαιδευτών (που έχουν πιστοποίηση κατόπιν εξετάσεων) ρίχνει τη «βόμβα» περί Μάνθου.

*Λέγεται ότι υπάρχει οικογενειακός σύνδεσμος Κουλούρη με τον εν λόγω διαιτητή. Ωστόσο είναι γνωστό πως ο Χρυσόστομος δεν ασκεί εκπαιδευτικό έργο στην ΕΠΣ Αχαΐας και είναι στο περιθώριο. Ακόμη είναι γνωστό πως είναι φίλος του Βασσάρα, τον οποίο δεν χρησιμοποιεί  η σημερινή ΕΠΟ. Γι’ αυτό άλλωστε ο Κύρος δεν μετέσχε στις φετινές εξετάσεις των διαιτητών.

*Προ δύο ετών ο Μάνθος είχε ζητήσει μεταγραφή στην ΕΠΣ Άρτας, ώστε να αξιολογηθεί ως παρατηρητής διαιτησίας, κατόπιν ως φαίνεται υπόδειξης του Βασσάρα, επειδή δεν τον «πήγαιναν» στην Πάτρα. Φυσικά εδώ δεν θα έρθει γιατί το θέλει ο ίδιος, αλλά γιατί του προτάθηκε.

*Προφανώς και πάμε σε αλλαγές στην παρούσα Επιτροπή Διαιτησίας και θα δούμε σε ποια έκταση θα φτάσει. Και μη νομίσετε ότι οι εδώ παράγοντες της Διαιτησίας συμφωνούν με την κίνηση Μάνθου.

*Αυτά και να μου συγχωρεί την αβελτηρία ο ίδιος ο Μάνθος.

 

Πικρός υποβιβασμός…

Πικρό το ποτήρι του υποβιβασμού για όποιον το γευτεί. Πάλεψε πολύ ο ΠΑΟ Κακοβάτου. Ανέβηκε σε μπαράζ με τον Πηνειακό. Ξεκίνησε καλά με προπονητή το Γιώργο Καριώρη. Στο δρόμο τα πράγματα άλλαξαν. Παραιτήθηκε ο Καριώρης και ανέλαβε ο Π. Ρήγας. Ο γύρος έκλεισε τους 16 βαθμούς, αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή. Ανταγωνισμός, μάχη, διαιτητικές αστοχίες και η ομάδα έπεσε, καθώς για τρεις βαθμούς έμεινε εκτός πλέι-άουτ!

*Ο Α.Ο. Αρετής έκανε το δικό του αγώνα. Άνισος στην κυριολεξία. Εναντίον όλων η συμπαθής ομάδα. Όμως ο πρώτος γύρος ήταν κακάσχημος και η διαφορά δεν καλύφθηκε. Ισχυρή προσωπικότητα ο Χαρίτος, το πάλεψε και υποβιβάστηκε ένδοξα.

*Ο Ολυμπιακός Μυρτιάς έμπλεξε με τα διοικητικά γιατί οι παράγοντες είχαν το νου τους, ως φαίνεται, στις εκλογές της ΕΠΣ. Γνώμη μου ότι τα πλήρωσε η ομάδα, ενώ καταστράφηκε κι ο χλοοτάπητας του γηπέδου. Καιρός ανασύνταξης γιατί η Μυρτιά είναι ποδοσφαιρομάνα.

*ΠΑΟΚ, Αρετή και Μυρτιά έπεσαν στη Β΄ τοπική. Έτσι είναι οι ομάδες. Την πτώση ακολουθεί η άνοδος!

 

Καλό καλοκαίρι…

Μπήκαμε στον Ιούλιο ή Αλωνάρη. Καιρός για ραστώνη και ξεκούραση. Πάει διακοπές η στήλη, ώστε να ανακτήσει δυνάμεις για τη συνέχεια…

*Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στους «Πυρσούς», οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους για τη δημιουργία του Πανηλειακού της Γ΄ Εθνικής. Τους ευχόμαστε υπομονή.

*Καλό καλοκαίρι στους «βυσσινί» που δίνουν το δικό τους αγώνα, για έναν Αστέρα πιο δυνατό και δημιουργικό.

*Καλό καλοκαίρι στη «Μπάρτσα», η οποία εντάσσοντας τον Κωνσταντινίδη στο ρόστερ, αποκτά δύναμη πυρός.

*Καλό καλοκαίρι στην οικογένεια του Κοροίβου, που πορεύεται με το Ντίνο Καλαμπάκο στα σαλόνια της Basket League.

*Καλό καλοκαίρι στο Σάκη Πέρδικα, που όσο ανακατεύεται, η Προοδευτική θα παραμένει δύναμη.

* Καλό καλοκαίρι στους αναγνώστες της στήλης. Στο επανιδείν…

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος