FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Να τοι οι πρωταθλητές

Ημερομηνία: 24-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Νίκη Τραγανού τα τελευταία χρόνια είναι πρωταγωνίστρια στην Α΄ τοπική. Είναι ομάδα που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και πολύ γρήγορα ανέβηκε τις κατηγορίες, ώστε να θεωρείται δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε η κωμόπολη του Τραγανού, η οποία αριθμεί 2.500 κατοίκους και παλιότερα ήταν έδρα του δήμου, με τα οικονομικά που διαθέτει γρήγορα έκανε άριστες γηπεδικές εγκαταστάσεις, με βοηθητικό γήπεδο και σκεπαστή κερκίδα που χωράει 500 φιλάθλους. Το μόνο που έλειπε ήταν η άνοδος στις εθνικές κατηγορίες, κάτι με το οποίο ερωτοτρόπησε δύο φορές και φέτος πανάξια ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική.

 

Η διοίκηση και το δυναμικό

Τα πάντα ξεκίνησαν από το Δ.Σ., το οποίο ανέλαβε το καλοκαίρι, υπό την προεδρία του Πέτρου Κολοτούρου. Τον άνθρωπο αυτό πλαισίωσαν ικανοί συνεργάτες, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα έδωσαν την τεχνική ηγεσία στον έμπειρο Θοδωρή Ανδριόπουλο. Ακολούθησαν ορισμένες μεταγραφικές κινήσεις, ώστε η ομάδα να ενισχυθεί εκεί που «πονούσε».

*Έτσι με σύντονες ενέργειες ήρθαν στην ομάδα τρεις ικανοί τερματοφύλακες: Αντωνόπουλος, Ρούνης, Ρομπέρτο. Ακολούθησε ο Μπαρδούσης, που το Γενάρη έφυγε στην Αγ. Παρασκευή-Αθήνας και αντικαταστάθηκε από το Μπελεκούκια. Ήρθαν ακόμη από τον Αστέρα οι Μπράβος, Παρασκευόπουλος και το Γενάρη ο Παπαχριστόπουλος. Λόγω σπουδών έφυγε για τη Δόξα Βύρωνα ο Λούρμπας και τελικά το ρόστερ αποτέλεσαν, οι πέντε Κολοτουραίοι (σήμα κατατεθέν της ομάδας) Νίκος, Στάθης, Δημήτρης, Χαράλαμπος και Κώστας.

Οι υπόλοιποι παίκτες ήταν: Γαργαρώνης, Σαραντούλιας, Κονταλής, Γ. και Δ. Κασσιανός, Κογκάκης, Δούλος, Βουρτσάνης, Ανδριόπουλος, Καλογερόπουλος, Γεωργιόπουλος και Παπαβασιλείου.

 

Φανταστική πορεία

Η ομάδα είχε έναν πολύ καλό πρώτο γύρο. Πέτυχε 13 νίκες και μία ισοπαλία (Μανολάδα), ενώ έχασε στα Μακρίσια. Έτσι, πήρε την πρωτοπορία με διαφορά εννέα πόντων από τον δεύτερο Α.Ο. Ξενοφών. Στο ξεκίνημα έχασε στο Τραγανό από τον Ξενοφώντα, γεγονός που είχε καταλυτική σημασία, καθώς παραιτήθηκε ο Θ. Ανδριόπουλος. Όμως η Νίκη πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά, αφού υπέβαλε ένσταση για κακή συμμετοχή του Λώλη!

Τον Ανδριόπουλο αντικατέστησε ο Σπύρος Αντωνόπουλος, που πήρε γυμναστή τον Κοτσαρίδη, ενώ παρέμεινε βοηθός ο Νίκος Βουρτσάνης.

 

Ο β΄ γύρος και τα πλέι-οφ

Παραπλήσια πορεία ήταν κι αυτή του β΄ γύρου. Σαράντα βαθμοί στον α΄, 41 στο β΄ γύρο. Επίθεση, η καλύτερη όλων (82 γκολ). Άμυνα πάλι καλύτερη (13 γκολ). Νίκες 13 και μόνον δύο ισοπαλίες, με Μακρίσια (μέσα), Ενιπέα (έξω). Εντυπωσιακή και η πορεία σε αυτά τα άδικα εντελώς πλέι-οφ: Νίκη και ισοπαλία με Ενιπέα. Ισοπαλία και νίκη με Δόξα και τέλος!

 

Το Κύπελλο και οι σκόρερς

Σ’ αυτόν τον αποτυχημένο, όπως διεξήχθη θεσμό, η Νίκη δεν έπαιξε ούτε μια φορά στο γήπεδό της! Αυτό φυσικά δεν υπάρχει. Στην ενδιάμεση φάση που ήταν μίνι πάλι μετέσχε. Απέκλεισε τη Δόξα στη Ν.Μανολάδα (2-0) και στα προημιτελικά τον ΠΑΟΒ (1-0) στη Βάρδα! Αποκλείστηκε στα ημιτελικά, αφού έπεσε πάνω στον Αστέρα (1-1, 0-2).

*Πρώτος γκολεαντόρ της ομάδας ο Δ. Κολοτούρος με 18 γκολ (δεύτερος στη σειρά). Έντεκα γκολ σημείωσε ο Γεωργιόπουλος, 9 ο Νίκος, 8 ο Δούλος, 5 ο Παρασκευόπουλος, 4 οι Καλογερόπουλος, Μπράβος. Τρία ο Βουρτσάνης, 2 ο Παπαχριστόπουλος και από ένα οι Γαργαρώνης, Ι. Κασσιανός, Ανδριόπουλος, Στάθης Κολοτούρος και Μπελεκούκιας.

*Στο πρωτάθλημα υποδομής η Νίκη μετέχει στην κατηγορία Παίδων μαζί με άλλες επτά ομάδες. Έγινε φέτος μια ικανοποιητική προσπάθεια και η ομάδα τερμάτισε στην έβδομη θέση. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, καθώς υπάρχεις και υπεύθυνος, ο κ. Γκογκάκης. Προπονητής ο Γ.Γεωργιόπουλος. Μεγάλο ταλέντο ο Παπαβασιλείου.

 

Δείπνο ο Βουρτσάνης

Προχθές το μέλος του Δ.Σ. Σάκης Βουρτσάνης παρέθεσε δείπνο με ψητά αρνιά στους ποδοσφαιριστές. Επικράτησε κέφι και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα. Το κρασάκι έρρευσε άφθονο. Πάντα τέτοια!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος