FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Να μην επαίρονται για τις υποδομές

Ημερομηνία: 26-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Επαίρεται ο πρόεδρος της Διοργανώτριας, Άρης Κουλούρης, για τα επιτεύγματα της νέας διοίκησης της ΕΠΣ, εκείνης που εκλέχτηκε με τις εκλογές-οπερέτα του Φλεβάρη 2017, για τα πρωταθλήματα υποδομών.

*Επαίρεται, και κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση, είπε σε επήκοο των αντιπροσώπων των σωματείων: «ο τομέας που η Ένωση δίνει μεγάλη προσοχή είναι η ανάπτυξη της υποδομής του Ηλειακού (με κεφαλαίο Η!) ποδοσφαίρου.  Συνεχίστηκε η διοργάνωση Παίδων και Προπαίδων με τη συμμετοχή πολλών ομάδων που τείνει κάθε χρόνο αυξανόμενη, παρά τα κακόβουλα και υστερόβουλα σχόλια ελαχίστων νοσταλγών του παρελθόντος».

*Αυτά λέει στη ρύμη του λόγου του, αφήνοντας αιχμές κατά του υπογράφοντος.

 

Τι γίνεται φέτος

Ας δούμε όμως το πρωτάθλημα Προπαίδων. Είκοσι ομάδες, εκ των οποίων οι 18 υποχρεωτικά, χωρίστηκαν σε 4 ομίλους, ανισοδυνάμων (με γεωγραφικά κριτήρια). Ο ένας με 4 ομάδες (!), οι άλλοι δύο με πέντε και ο τέταρτος με 6 ομάδες. Και διερωτάται κάποιος τι είδους πρωτάθλημα μπορεί να γίνει με 6 αγώνες ολόκληρο χρόνο; Το πρωτάθλημα ξεκίνησε Νοέμβρη και δεν έχει τελειώσει.

*Μιλάμε για πλήρη αποδιοργάνωση. Ακόμη και στον όμιλο των τεσσάρων ομάδων  το πρωτάθλημα δεν έχει λήξει, ενώ ήδη περατώθηκαν όλα τα τοπικά πρωταθλήματα.

*Υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Είναι αρκετό να αναφέρουμε σκορ (12-2, 10-0, 11-0, 14-4, 12-1 κλπ.). Ας τελειώσουν αυτά τα πρωταθλήματα κάποτε, γιατί σε λίγο θα αρχίσουν τα διαγωνίσματα στα γυμνάσια και θα έχουν νέα προβλήματα.

*Να μην βαυκαλίζεται ο πρόεδρος της Διοργανώτριας, λοιπόν, γιατί πέρα από 5-6 σωματεία τα υπόλοιπα κάνουν αγγαρεία. Φυσικά εξαιρώ τις ακαδημίες, γιατί εκεί γίνεται σοβαρή προσπάθεια.

 

Πρωταγωνιστής ως το τέλος

Μεγάλος πρωταγωνιστής στον όμιλό μας ήταν ο Αστέρας Βλαχιώτης. Παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε ούτε έναν αγώνα στο γήπεδό του. Αρχικά έπαιξε στη Σπάρτη και μετά μετακόμισε στους γειτονικούς Μολάους. Πέτυχε 13 νίκες, έφερε 6 ισοπαλίες κι έχασε δύο φορές (Καλαμάτα, Αστέρας Αμαλιάδας). Δεν υπολογίζεται η περιπέτειά του στην Κάτω Αχαγιά. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ποτέ και παρότι είχε περάσει ένα 20ήμερο, η Πειθαρχική της ΕΠΟ δεν έχει αποφασίσει. Καθ’ οδόν αποχώρησε ο βασικός χορηγός της ομάδας κι άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα. Όμως και χωρίς το Μανιατάκο προχώρησε η ομάδα κι έφτασε να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι το τελευταίο παιχνίδι!

*Με την αποχώρηση του Μανιατάκου αποχώρησαν κι ορισμένοι βασικοί παίκτες, όπως Μικελάτος, Γεμιστός, Ψιάνος, Βιγιαφάνε, Τσουκαλάς και ήρθαν άλλοι, όπως ο Σαμπατάκος.

*Το πρωτάθλημα για τον Βλαχιώτη έκλεισε με το παιχνίδι στην Κ. Αχαγιά, που δεν ξεκίνησε ποτέ, αλλά όλα δείχνουν πως θα το χάσει αφού η έκθεση διαιτητή, παρατηρητή και Αστυνομίας είναι λίαν επιβαρυντικές για την ομάδα της Λακωνίας. Ξεκίνησε με προπονητή τον πασίγνωστο Τσίρκοβιτς που έφυγε νωρίς. Συνέχισε με το γυμναστή Γκάτζιο.

 

Στη σκιά του Αστέρα Τρίπολης

Δύναμη στον όμιλο αποτελεί ο Παναρκαδικός. Πρωταγωνίστησε και φέτος. Τερμάτισε στην 4η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον Πανηλειακό, τον οποίο οι Αρκάδες νίκησαν δύο φορές! Η ομάδα που για δεύτερη σεζόν είχε προπονητή τον πατριώτη μας, Γιώργο Αντωνόπουλο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κεραυνό Βρίνας.

*Ο Παναρκαδικός σημείωσε 10 νίκες, έφερε 6 ισοπαλίες κι έχασε ισάριθμες φορές. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Καδάς με 6 γκολ. Βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό τη σκιά του Αστέρα Τρίπολης, αλλά αυτό τον ωφελεί, αφού δανείζεται παίκτες, οι οποίοι εξελίσσονται και επιστρέφουν στη μεγάλη ομάδα της αρκαδικής πρωτεύουσας. Έχει μεγάλο στόχο το Κύπελλο Ερασιτεχνών, ως Κυπελλούχος Αρκαδίας.

 

«Έφυγε» ο Άγγελος Χατζηνικολάου

Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τη νόσο του αιώνα ο παλιός παράγοντας του Εθνικού Αμαλιάδας, Άγγελος Χατζηνικολάου. Ο Άγγελος έπαιξε ποδόσφαιρο στον Εθνικό, ενώ υπήρξε παρατηρητής αγώνων στη μεγάλη τετραετία του αοίδημου προέδρου, Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο Άγγελος ήταν παντρεμένος κι έχει τρία παιδιά. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αμαλιαδίτικης γης που τον σκέπασε!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος