FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μετά 28 χρόνια πάλι Πανηλειακός

Ημερομηνία: 10-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είκοσι οχτώ (28) χρόνια μετά το 1989, οι «ερυθρόλευκοι» του Πύργου κατέκτησαν το πρωτάθλημα Α΄ Ηλείας, μετά την αναγέννηση της ομάδας από τους «Πυρσούς». Ένας καλός προπονητής, ένα εργατικό προπονητικό τιμ και 26 παίκτες, ήταν αυτοί που έφεραν σε πέρας 34 αγώνες μόνο για το πρωτάθλημα, με 19 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο.

Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Α΄ τοπική. Πέρυσι για παράδειγμα ο Αστέρας το πήρε με 16 βαθμούς διαφορά, αλλά σε 30 αγώνες. Κι όμως μια ακατονόητη προκήρυξη της Διοργανώτριας υποχρέωσε την ομάδα να παίξει πλέι-οφ και να διακινδυνεύσει με απώλεια του τίτλου.

 

Τραυματισμοί και ατυχίες

Στο «μαραθώνιο» των 34 αγωνιστικών, όπως είναι εύλογο η ομάδα αντιμετώπισε σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα με τους τραυματισμούς των Παναγόπουλου, Μπεγλεκτσή, Βλαχόπουλου, Παναγιωτόπουλου, Νιφορόπουλου, Καπετανάκη, Καλαντζή και στα πλέι-οφ του Παπαπέτρου. Τραυματισμοί που στοίχισαν, ενώ πλήγμα ήταν και η αποχώρηση του Ντάβαρη. Ειδικότερα στο ματς με την Προοδευτική, η ομάδα υποχρεώθηκε να παίξει χωρίς πέντε βασικούς και να γνωρίσει την πρώτη της ήττα. Μάλιστα, ο τραυματισμός του χαφ Καλαντζή, στοίχισε στην ομάδα, γιατί ήταν ταλαντούχος και δυνατός, όπως είχε δείξει πέρυσι στο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας.

 

Οι συμμετοχές των παικτών

Οι συμμετοχές των ποδοσφαιριστών σε λεπτά είναι οι παρακάτω: Πρώτος ο Σάκης Τσουκαλάς ο χαλκέντερος μεσοαμυντικός (2431). Τον ακολούθησε ο Φώτης Σκοζάι (2399), ο Στούπης (2290), ο Μπουρνέλης (2169), ο Σωτηρόπουλος (2213), ο Παναγιωτόπουλος (2015), ο Χατζηστάμου (2017). Έπονται, ο Βλαχόπουλος (1810), Γκουβέρος (1794), Πλαστουργός (1772), Παπαπέτρου (1762), Μπεγλκεκτσής (1683, Θεοδωρακόπουλος (1665), Νιφορόπουλος , Καπετανάκης (1402), Παναγόπουλος (1330), Χατζηαράπης (1102), Βουργουντζής (429), Καλατζής (264), Μπατζάκας (135), Καραβατάς (155), Γιαννακόπουλος (170). Ακόμη Αντ. Σακελλαρίου (87), Αναστ. Σακελλαρίου (15), Καραχάλιος (90), Κόκκινος (45), Τσέλος (90).

 

Οι σκόρερ

Μιλάμε πάντα για την κανονική περίοδο. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Σάκης Πλαστουργός με 18 γκολ.  Ακολούθησε ο Μπεγλεκτσής με 17. Τα υπόλοιπα γκολ: Παναγόπουλος 12, Βλαχόπουλος 11, Χατζηστάμου 10, Σκοζάι 8, Στούπης 5, Σωτηρόπουλος 4, Τσουκαλάς 4, Παναγιωτόπουλος 4, Παπαπέτρου 3, Μπουρνέλης 3, Γκουβέρος 2, Χατζηαράπης 2, Νιφορόπουλος 1, Βουργουντζής 1, Θεοδωρακόπουλος 1.

 

Επιτυχία για τον ΑΠΟ Κουρτέση

Με μια νίκη στο Βαρθολομιό και μια ισοπαλία στη Μανολάδα, ο ΑΠΟ Κουρτέση δίκαια ανανέωσε το εισιτήριό του στην Α΄ τοπική. Πέρυσι τερμάτισε ενδέκατος. Φέτος, στις 18 ομάδες δέκατος. Μεγάλη επιτυχία για το μικρό αυτό χωριό της Βουπρασίας.

*Ξεκίνησε με πρόεδρο το Σωτ. Μακρυγιώργο και προπονητή το Δημήτρη Κουρή. Δυστυχώς στο δρόμο ο Λεχαινίτης προπονητής αντιμετώπισε προβλήματα και αποχώρησε. Στη θέση ο γνωστός μας Αχαιός Ντ. Σπυρόπουλος. Η διοίκηση κράτησε τον κορμό και ενισχύθηκε με το Β. Κοστα, τον Αποστολόπουλο και το Μπιτούνη (ως το Φλεβάρη). Στο τέλος αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Σταθόπουλου αλλά το αντεπεξήλθε. Νομίζουμε πως αναδείχτηκε ως η ομάδα των ισοπαλιών (δεκατρείς). Είχε σταθερή πορεία στους δύο γύρους και είναι μια από τις δύο ομάδες που νίκησαν τον πρωταθλητή Πανηλειακό και μπράβο τους!

*Στο δρόμο ενίσχυσε την ομάδα και ο Γιάννης Κράγκαρης, όπως και οι Γκοτσούλιας, Κακαφώνης, που έδωσαν ποιότητα στο σύνολο. Μάλιστα ο Λεχαιναίος παίκτης βγήκε πρώτος σκόρερ με 11 γκολ, έναντι 10 του άλλου γηγενή εξαιρετικού παίκτη, Ντίνου Καπώνη. Τέσσερα πέτυχε ο Α. Κωστόπουλος και τρία ο Γκοτσούλιας. Γενικά οι Αχαιοί  βοήθησαν όπως π.χ. ο αμυντικός Μούζος. Γενικά μια καλή ομάδα που αδικήθηκε  σε κάποιους αγώνες από τη διαιτησία αλλά δεν πτοήθηκε.

*Στο Κύπελλο η ομάδα έπαιξε φέτος εκτός έδρας και αποκλείστηκε στην πρώτη φάση από την Προοδευτική  στη Μανολάδα (2-1).

 

Περσινά και ξεχασμένα

Σήμερα είναι ο τελικός του παιδικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Αστέρα και τον Αίολο. Ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλά, να γίνουν σωστά και όχι άλλα περσινά και ξεχασμένα στη Μυρτιά!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος