FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγαλείο η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού

Ημερομηνία: 01-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την καλύτερη δυνατή πορεία έκανε η ομάδα γυναικών  του Πανηλειακού. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση  του τρίτου ομίλου της Β΄ Εθνικής, σε έναν «βαρβάτο» όμιλο με οχτώ ομάδες, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν λιγότερες ομάδες. Προπονητής ανέλαβε ο ακαταπόνητος, Κώστας Μπακάλης, με βοηθό το Γιάννη Γκότση που έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο τους. Η ομάδα έδωσε 14 αγώνες και έκανε 11 νίκες, καμία ισοπαλία (!) και μόνον τρεις ήττες (οι δύο από την πρωταθλήτρια ομάδα της Αγ. Παρασκευής). Την άλλη ήττα την  έκανε στον Πύργο από την Ολυμπιάδα Υμηττού (Αθήνας) και μάλιστα από μια ομάδα την οποία είχε νικήσει στην πρωτεύουσα. Κατέκτησε, λοιπόν, τη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη θέση την παραπάνω αθηναϊκή ομάδα κατά επτά ολόκληρους βαθμούς. Η ομάδα τα δύο πρώτα παιχνίδια τα έδωσε στη Μυρτιά και τα υπόλοιπα στο «Χ.Βιλαέτης».

 

Η ενίσχυση του β΄ γύρου

Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της ομάδας το β΄ γύρο. Προφανώς, με προσπάθεια του μεγάλου χορηγού της ομάδας, ο οποίος έχει μείνει στην ανωνυμία. Ήταν όμως πάντοτε μπροστά και σ’ αυτόν οφείλονται πολλά. Ωστόσο η προσπάθεια για άνοδο της ομάδας δεν ευοδώθηκε, παρότι έγινε και παράσταση στην ΕΠΟ, για δημιουργία δύο ομίλων στην Α΄ Εθνική. Η ήττα από την Ολυμπιάδα μέσα στον Πύργο ήταν καταλυτική,  ενώ οι κοπέλες έχασαν και από την Αγ. Παρασκευή σε έναν αγώνα άτυχο και με κακή διαιτησία. Στο β΄ γύρο ήρθαν η Δήμητρα Κόσσοβα (εξαιρετική), η Ειρήνη Νικολάου, η Μυρτώ Κολοβού, η Ρούλα Μακρή και η Λίτσα Θέου (θα συνεχίσουμε όμως).

 

«Παίζονται» πολλά

Στην έσχατη αγωνιστική των πλέι-οφ της Β΄ Κατηγορίας «παίζονται» πολλά και για τον τίτλο και για την τρίτη θέση, αλλά και για την τελική σειρά κατάταξης των πέντε από τις έξι ομάδες. Μόνον ο Ίφιτος είναι εκτός… μάχης!

*Για τον τίτλο τον πρώτο λόγο έχει το Γεράκι, καθώς παίζει μέσα με τον ΠΑΟΚ. Πάντως, ο Εθνικός έχει ανέβει ήδη στην Α2.

*Για τον τίτλο και η Βρίνα που πάει «φράγμα» για να παίξει με τον Ίφιτο Καλυβίων. Όμως και αυτή η ομάδα είναι ήδη στην Α2, ενώ ο Ίφιτος δεν πάει για τίποτε, παρά μόνο για το γόητρο.

*Θα γίνει ενδιαφέρον παιχνίδι στο Χειμαδιό, ανάμεσα στον Κεραυνό και τον Άφοβο. Με ισοπαλία ευνοείται ο Κεραυνός, ενώ ο Άφοβος για να έχει ελπίδες θέλει μόνο νίκη!

*Αυτά είναι τα δεδομένα και θα δούμε…

 

Η Βρίνα παίζει τις ελπίδες της

Για τίτλο παίζει τις ελπίδες του ο Κεραυνός Βρίνας, ο οποίος στο προτελευταίο παιχνίδι ήταν καταιγιστικός με αντίπαλο τη συνώνυμη ομάδα του Χειμαδιού, την οποία κατενίκησε με σκόρερ το φοβερό Σάκη Κηπουρό που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ το άλλο γκολ πέτυχε ο Κιάμος. Με τον Ίφιτο την Κυριακή τα παίζει όλα για την πρώτη θέση, την οποία χάνει στην ισοβαθμία με το Γεράκι!

 

Οι πρωταθλητές στην Πελοπόννησο!

Έληξε και το τελευταίο πρωτάθλημα Α΄ Κατηγορίας στην Πελοπόννησο. Ήταν αυτό της Αχαΐας, με πρωταθλητή τον Πανμοβριακό Ριόλου. Είναι η πρώτη φορά που οι Ριολίτες βγαίνουν πρωταθλητές και θα παίζουν και αυτοί Γ΄ Εθνική. Οι υπόλοιποι πρωταθλητές: Κορινθία (ΠΑΣ Κόρινθος), Αργολίδα (Ένωση Λέρνας), Αρκαδία (Πανθυρεατικός Άστρους), Λακωνία (Α.Ε. Πελλάνα-Καστόρι), Μεσσηνία (Πάμισος), Ηλεία (Νίκη Τραγανού). Ακόμη, στα νησιά βγήκαν ο Α.Ο. Καταστάρι (Ζάκυνθος), Α.Ο. Εικοσιμίας (Κεφαλληνία).

 

Τέλος το καλτσέτο Δημόπουλου

Έπειτα από πολλά χρόνια το καλτσέτο Δημόπουλου-Γιαννάτου στην οδό Παπαγεωργίου στον Πύργο αποτελεί παρελθόν, αφού οι εγκαταστάσεις ξηλώθηκαν και διαλύθηκαν. Ο χώρος όπου αθλήθηκαν  κι έμαθαν ποδόσφαιρο πολλά πυργιωτόπουλα, αλλά και παιδιά από τη γύρω περιοχή, αποτελεί παρελθόν και προκαλεί δέος και συγκίνηση.

 

Συλλυπητήρια

«Έφυγε για το ταξίδι στην αιωνιότητα η μητέρα του παλιού διαιτητή και μέλους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηλείας, Γιώργου Α. Ζαχαρόπουλου. Κηδεύτηκε πανδήμως στον Πύργο και ανάμεσα στους άλλους παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν στο Γιώργο, ο πρόεδρος του Δ.Σ., Σπύρος Βασιλείου και πολλοί παλιοί διαιτητές όπως ο Νίκος Λαμπρόπουλος, Πολυχρονίδης, Δ.Κούλης, Ρουμπάνης, Καραγιάννης, Ηλιόπουλος, Φλεβοτόμος, Δούφας, Κλαδιανός. Η στήλη θερμά συλλυπείται το Γιώργο.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος