FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλη στιγμή τα «Βιλαέτεια»

Ημερομηνία: 12-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Είχαμε χρόνια να δούμε στίβο στον Πύργο. Ο ρέκτης δήμαρχος Πύργου και μια ομάδα γυμναστών-προπονητών πήραν την πρωτοβουλία κι αποφάσισαν κατ’ έτος να τελούν τους αγώνες «Βιλαέτεια» προς τιμή του αγωνιστική της Επανάστασης Χαρ. Βιλαέτη, του οποίου το όνομα φέρει πλέον το Στάδιο Πύργου.

*Γέμισε αθλητές-αθλήτριες το πανέμορφο ανακαινισμένο στάδιο και κόσμο που έσπευσε να τιμήσει τους αγώνες. Η αρχή έγινε κι αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι.

*Αν θυμάμαι καλά πάνε χρόνια που είχαν γίνει εδώ τα «Τοφάλεια» της Πάτρας, λόγω εργασιών στο εκεί στάδιο. Από τότε έχουν να γίνουν αγώνες στίβου γενικότερου ενδιαφέροντος. Μία μικρή αναλαμπή ήταν οι Πανελλήνιοι σχολικοί Λυκείων που μας θύμισε ο Μαθουσάλας του Στίβου, Σάκης Καίσαρης. Κι αυτοί οι αγώνες ήταν στο τέλος της δεκαετίας του 2000.

 

Προχειρότητες

Δύο προγραμματισμένοι αγώνες για το πρωτάθλημα υποδομής δεν έγιναν, για διαφορετικούς λόγους! Αφορούσαν και οι δύο συναντήσεις στα ημιτελικά πλέι-οφ. Ο πρώτος για το Προπαιδικό, ανάμεσα στον Ερμή Πύργου και τον Πανηλειακό, δεν τελέστηκε γιατί το γήπεδο του πρώτου θεωρήθηκε αντικανονικό, μετά από ένσταση των «ερυθρολεύκων»!

*Το δεύτερο για το πρωτάθλημα πλέι-οφ Παίδων, ανάμεσα στην ομάδα της Αμαλιάδας 2008 και τον Αστέρα, λόγω παραίτησης του πρώτου!

*Πρόκειται για προχειρότητες του πρωταθλήματος υποδομής, τις οποίες πολλάκις έχουμε σχολιάσει…

 

Τα αίτια μιας παραίτησης

Προφανώς ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ο πατριώτης μας προπονητής του Παναρκαδικού, παραιτήθηκε, γιατί η δεύτερη ομάδα της Τρίπολης αποκλείστηκε από τον Ο.Φ. Ιεράπετρας στα ημιτελικά του θεσμού. Η ομάδα της Κρήτης, η οποία τερμάτισε 3η στον όγδοο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, νίκησε, όταν ο Παναρκαδικός έμεινε με δέκα, αφού αποβλήθηκε παίκτης του στη φάση του πέναλτι.

*Για την ιστορία ο ΟΦΙ πήρε το κύπελλο, νικώντας 2-0 προχτές τη Νίκη Βόλου, η οποία στο 3΄ έμεινε με δέκα, όταν αποβλήθηκε παίκτης της στη φάση του πέναλτι!

 

Στα σαλόνια η Ολυμπιάδα

Η Ολυμπιάδα Γουμέρου φέτος ανέβηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Α1 Κατηγορία Ηλείας. Η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 2013-2014, αλλά αμέσως υποβιβάστηκε. Άρα όλοι στο Γούμερο γνωρίζουν τα μονοπάτια αυτής της κατηγορίας. Η φετινή πορεία ήταν θα λέγαμε μεγαλειώδης, αφού η ομάδα, αν και ξεκίνησε με μείον 2 βαθμούς, λόγω ενός περσινού επεισοδίου, τερμάτισε δεύτερη στην κανονική περίοδο, πίσω από τον πρωταθλητή Αίαντα. Δεύτερη και στη διαδικασία των πλέι-οφ. Στην κανονική περίοδο σημείωσε 17 νίκες, 5 ισοπαλίες κι έχασε 4 φορές. Τη διοίκηση ανέλαβε ο Κ. Σφυρής, ενώ προπονητής ήταν ο Γ. Βαρουξής, τον οποίο ανήκει μερίδιο της ανόδου, άσχετα αν δύο αγώνες πριν το τέλος της διαδικασίας των πλέι-οφ παραιτήθηκε, λόγω διαφωνίας προ του αγώνα με τη Μαγούλα.

 

Καλό, μαχητικό σύνολο

Ποδοσφαιρομάνα το Γούμερο. Βγάζει παίκτες και δίνει δώθε κείθε. Πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Γιάννης Αγγελόπουλος με 16 γκολ και τον ακολούθησε ο νεομεταγραφείς από την Κουτσοχέρα, Δούλος, με 12 γκολ. Είχε και αξιόλογο τερματοφύλακα (Μπουμπουνάς) αλλά κι άλλους σημαντικούς παίκτες, όπως ο Κατσώλης, αμυντικός χαφ που πέτυχε 8 γκολ.

*Από τους ιδιαίτερα διακριθέντες ο Ι.Β.Φωτακόπουλος, ο ταλαντούχος Σκουρής, οι Ροδόπουλος, Κωνσταντόπουλος (μεγάλος τεχνίτης) κι ο Μαραθιάς που πήγε το Γενάρη. Μαζί τους κι ο έμπειρος Ζωγόπουλος, ενώ βοήθησε κι ο Χρήστος Αγγελόπουλος.

*Να τονίσουμε πως τελευταία υπήρξαν κάποιες διοικητικές δυσλειτουργίες και γκρίνιες. Ενόψει Α΄ Κατηγορίας πρέπει να υπάρξει συναίνεση και σύμπνοια!

 

Άξια επανήλθε το Σκουροχώρι

Ο Λευκός Αστέρας Σκουροχωρίου πρωταγωνιστεί στις μεγάλες κατηγορίες τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί πλέον δύναμη στο τοπικό ποδόσφαιρο. Πριν δύο χρόνια υποβιβάστηκε από την Α΄. Πέρυσι τερμάτισε 5ος στην Α2, ενώ φέτος, αφού πρωταγωνίστησε σ’ ολόκληρο το πρωτάθλημα τερμάτισε 3ος και κέρδισε την προαγωγή του στην Α΄ Κατηγορία.

*Επικεφαλής στο Δ.Σ. ήταν ο Τάσος Παρασκευάς και προπονητής ο Ηρακλής Τσίπης, ο οποίος καθοδήγησε την ομάδα, ώστε να κάνει πρωταθλητισμό. Η ομάδα τελικά έκανε 17 νίκες, 3 ισοπαλίες κι έχασε 6 φορές. Ήταν καλύτερη στο β΄ γύρο, όταν ενισχύθηκε σημαντικά και κυρίως επιθετικά με τον Καραντώνη, ο οποίος πέτυχε αποφασιστικά γκολ και συνέβαλε στις νίκες. Πρώτοι σκόρερς στην κανονική περίοδο ο νεαρός Λιαρόπουλος που σημείωσε 8 γκολ, ενώ τον ίδιο αριθμό σημείωσε, αλλά μετά το Γενάρη, ο Χρήστος Καραντώνης, όπως προείπαμε. Ένας πολύ ακόμη καλός παίκτης ήταν ο Βίκτωρας Σέφα (7 γκολ).

*Ξεχώρισαν ακόμη ο τερματοφύλακας Πέτρος Βυθούλκας, οι κολώνες της άμυνας Τόλιας, Βασιλακόπουλος (από το Γενάρη), ο τεχνίτης Σταματελόπουλος, ο πάντα σταθερός Τσάμης και οι Ξενόφος, Αχαμνός. Πρωτοστάτης ο Γιάννης Μουρούτης, που έδωσε τα πάντα, οσάκις του ζητήθηκε.

*Η ομάδα κέρδισε την κατηγορία με μία μεγάλη εμφάνιση στη Μαγούλα στους αγώνες πλέι-οφ, όταν νίκησε 3-0 τον τοπικό Κένταυρο σ’ ένα ιστορικό παιχνίδι για την ομάδα.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος