FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μεγάλη εμφάνιση της Δόξας Ν.Μανολάδας

Ημερομηνία: 22-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το καλοκαίρι του 2016 ήταν καυτό για την ιστορική Δόξα Ν.Μανολάδας. Μετά τη λήξη του τελευταίου πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, τερμάτισε στην 7η θέση και ανανέωσε την παραμονή της πολύ εύκολα. Όμως αμέσως μετά την λήξη έσκασε η «βόμβα» με τη δήλωση των χορηγών της ομάδας πως αποσύρονται από τα διοικητικά!

*Ακολούθησαν προσπάθειες για συγκρότηση νέου Δ.Σ., ενώ η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στην Α1 Κατηγορία. Ο καιρός περνούσε χωρίς κάτι θετικό. Επιτέλους κάτι έγινε στο παρασκήνιο. Βγήκε Δ.Σ. και την ύστατη στιγμή ανέλαβε προπονητής ο Γιώργος Λαγός. Ως τότε δεν υπήρχαν παίκτες. Ωστόσο χάρη στις προσπάθειες του κ. Λαγού δημιουργήθηκε ομάδα που σχεδόν δεν έκανε προετοιμασία! Την ύστατη στιγμή ήρθαν κάποιοι καλοί παίκτες και η ομάδα, ενώ οι οιωνοί δεν ήταν καλοί, τερμάτισε δεύτερη στην κανονική περίοδο πίσω από τον Πανηλειακό, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα και επίθεση! Με σταθερή πορεία 39 βαθμοί στον πρώτο, 36 στο δεύτερο.

*Στα μπαράζ με τη Νίκη Τραγανού δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει, τερματίζοντας τρίτη, μετά από πολλά προβλήματα αγωνιστικά και διοικητικά, αλλά και τη φυσιολογική κούραση.

*Στη Μαρίνα Πρίφτη, τον Κώστα Μιχαλόπουλο και Γιώργο Λαγό που απέμειναν να παλεύουν μόνοι τους από ένα σημείο και μετά, μόνον έπαινοι αξίζουν και σ’ όσους επώνυμους και ανώνυμους βοήθησαν στη φετινή προσπάθεια τους Μαυραετούς να σταθούν όρθιοι.

*Πρώτος σκόρερ και αποκάλυψη ο νεαρός ακραίος Μηλαδόπουλος με 11 γκολ. Δέκα γκολ πέτυχε ο Σάββας που πήγε και ήρθε. Εννέα ο Λιβάνης, επτά ο Μπισμπάρδης που εγκατέλειψε και πέντε ο Καταβάτης.

 

Με Μίχο στο τιμόνι για νέα εποχή

Ο Αστέρας ξεκίνησε δυνατά μετά τη γενική του συνέλευση. Ο ίδιος ο Κώστας Νικολόπουλος με δηλώσεις εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα τεκταινόμενα. Νέος προπονητής, αφού ο Σέμος δεν ήθελε να μείνει, ανέλαβε ο Πέτρος Μίχος, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, στα πλέι-οφ τελευταία, καθοδήγησε το Καταστάρι στο νησί, το οποίο όλοι είδαμε, πως δεν μπόρεσε να βγει πρωταθλητής. Το πήρε το πρωτάθλημα η Ζάκυνθος, με δύο ισοπαλίες με το Καταστάρι, λόγω διαφοράς ενός βαθμού από την κανονική περίοδο.

 

Πρώτος ο Καπετανάκης

Δυναμικό μπάσιμο έκαναν προχτές οι «Πυρσοί» στις ανανεώσεις. Συμβολικά ξεκίνησαν με τον 29χρονο πορτιέρο, Γιάννη Κεπατανάκη, γιο του παλαίμαχου τερματοφύλακα, Νίκου. Ένας έμπειρος και δυναμικός τερματοφύλακας, με 21 συμμετοχές φέτος (παρά τον τραυματισμό του) πρωταγωνιστής του νταμπλ για τον Πανηλειακό. Ο Καπετανάκης έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τον Αίολο και 12 ετών πήγε στις Ακαδημίες του Πανηλειακού, ενώ φόρεσε τη φανέλα των Μικτών Παίδων και Νέων. Έχει παίξει διαδοχικά στον Ηλειακό Λεχαινών, στον Α.Ο. Κυπαρισσίας, στο Πανόπουλο, στον ΠΑΟ Βάρδας και πάλι στον Πανηλειακό.

 

*Νέος γυμναστής ανέλαβε ο Νίκος Αντωνόπουλος, γιατί ο καλός ποτέ δεν χάνεται.

 

Νέο Καταστατικό και νέα μέλη

Εκείνο το έρμο καταστατικό το διόρθωσαν οι «Πυρσοί». Μα τι καταστατικό ήταν αυτό που δεν είχε τροποποιηθεί, ούτε τότε που τροποποιήθηκαν όλα τα καταστατικά και του πιο άσημου σωματείου. Ήταν βέβαια η εποχή που ο Πανηλειακός ήταν ΠΑΕ και ο Σταυρόπουλος ούτε που ν’ ακούσει δεν ήθελε για Ερασιτέχνη. Άλλες εποχές βέβαια. Όμως εδώ και χρόνια ο Πανηλειακός καλλιεργεί ερασιτεχνικά τμήματα και πρέπει το Καταστατικό να είναι εναρμονισμένο. Να γίνουν κι εκλογές  και να βγει νέο 5μελές Δ.Σ.. Υπάρχουν άνθρωποι να αναλάβουν κι εν τέλει να γίνει εκστρατεία να γραφούν και νέα μέλη.

 

Τους «βγήκε» ο Αστερής

Δυναμικός  και πάλι ο παρουσιαστής της ΟΡΤ στα αθλητικά θέματα, ο Γ. Αστερής, στη δευτεριάτικη εκπομπή του, δεν παρέλειψε να τα βάλει και πάλι με τον πρόεδρο της ΕΠΣ, ο οποίος (όπως είπε) δεν άφησε τον επί των ορισμών διαιτητών, Σάκη Γιαννόπουλο, να πάει στο στούντιο και να δώσει συνέντευξη πάνω σε διαιτητικά θέματα. Μάλιστα ο Αστερής ξιφούλκησε κατά της διαιτητικής κατάστασης και μίλησε για εξωφρενικές καταστάσεις στους ορισμούς!

*Η κόντρα πλέον Αστερή-Κουλούρη είναι πλέον ανοιχτή και δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν, όταν ο Γιώργος έκανε τεμενάδες στον πρόεδρο.

 

Μπάχαλο το Προπαιδικό

Δεν γνωρίζετε, ίσως, πως οι αγώνες Προπαίδων, εννοούμε του πρωταθλήματος, γίνονται, κατά παράβαση του ΚΑΠ σε γήπεδα μικρότερων διαστάσεων δηλ. στο μισό γήπεδο (όπως γίνονται οι αγώνες κατηγορίας τζούνιορς). Μάλιστα οι ομάδες προπαίδων παρατάσσονται με οχτώ (!) παίκτες αντί έντεκα. Έτσι, παρατάχτηκαν και στους προχτεσινούς τελικούς. Γι’ αυτό τοποθετούν κι ένα διαιτητή, γιατί στο μισό γήπεδο θα ήταν πολυτέλεια να παίξει τρίο!

*Αυτό είναι το πρωτάθλημα της… πλάκας της Ένωσης Ηλείας. Άχθος αρούρις, όπως λέγανε οι αρχαίοι Λατίνοι, «βάρος δυσβάστακτον»!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος