FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Μέγα ντέρμπι Αστέρα-Παμβουπρασιακού

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το τοπικό ντέρμπι της Ηλείας ανάμεσα στον πρωτοπόρο Αστέρα και τον ΠΑΟΒ συγκλονίζει. Μετά το πρώτο ηλειακό ντέρμπι  προ δεκαπέντε ημερών, ιδού η Αμαλιάδα φιλοξενεί το δεύτερο. Οι στόχοι των «βυσσινί» και των «πρασίνων» είναι γνωστοί. Ο Αστέρας του Τίμου Καβακά έχει στόχο την πρωτιά στον 5ο Όμιλο. Ο ΠΑΟΒ του Ηλία Φωτόπουλου στοχεύει σε μια καλή θέση στο ιδιάζον φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

*Οι ομάδες «ζεστάθηκαν» στους αγώνες της περασμένης Τετάρτης για το Κύπελλο και θα ριχτούν στη μάχη για τη νίκη. Σημαντικές απουσίες δεν υπάρχουν πλην του Μελετίδη που έχει έναν τραυματισμό για την ομάδα της Βάρδας.

*Ρέφερι της συνάντησης ο Γιάννης Καλογεράκος, πρώην Ηλείος και νυν της Ζακύνθου από μεταγραφή πριν τρία χρόνια. Φέτος έχει σφυρίξει ακόμη τους αγώνες Καλαμάτα-Αχαϊκή, Τσικλητήρας-Βλαχιώτης και Λεωνίδιο-Τσικλητήρας, άρα πάει καλά κι έχει τα εχέγγυα να είναι σωστός και αντικειμενικός. Βοηθοί του δύο Ηλείοι, ο Αλέξης Ασημακόπουλος και ο Γιώργος Καραμέρος. Παρατηρητής διαιτησίας ο Αχαιός, Άγγελος Αποστολόπουλος.

 

Για το διπλό ο Πανηλειακός

Θα κάνει πολλά χιλιόμετρα ο Πανηλειακός ως τη μακρινή Κυνουρία όπου θα αντιμετωπίσει το ουραγό Λεωνίδιο, που δεν έχει νίκη ούτε και ισοπαλία και συντελεστή (2-19). Δεν το συζητάμε ότι πάει για σίγουρη νίκη, ώστε να ανέβει βαθμολογικά. Θα σφυρίξει ο Γιαννόπουλος (Μεσσηνίας), έμπειρος στην κατηγορία.

 

Στο Σ.Ε.Φ. οι «μπλε» του Κοροίβου

Τη δυσκολότερη φετινή έξοδό τους πραγματοποιούν την Κυριακή οι «μπλε» του Κοροίβου, αφού αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο… σπίτι του, έστω και κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της περσινής τιμωρίας των ερυθρολεύκων.

*Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 6μ.μ., θα μεταδοθεί ζωντανό από την ΟΤΕ SPORT και θα το διευθύνουν οι Παφίλης, Παγώνης, Καλογερόπουλος. Δεν θα είναι μια απλή προπόνηση για τον Κόροιβο, ενόψει της δύσκολης συνέχειας, όπως διαβάσαμε κάπου, αλλά μια σκληρή δοκιμασία για τον Καλαμπάκο και τους παίκτες του. Ανάλογα πώς θα παρουσιαστεί κι ο Ολυμπιακός που χτες βράδυ έπαιζε στη Βαλένθια.

*Η προϊστορία είναι με το μέρος των ερυθρολεύκων. Πέρυσι νίκησαν 85-62, πρόπερσι 83-64 και την περίοδο 2014-2015, 79-73 μόνον.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Η δωδέκατη αγωνιστική περιλαμβάνει δύο σημαντικά παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Παιχνίδια που σχετίζονται με τη συμμετοχή-είσοδο στην προνομιούχο τετράδα των πλέι-οφ. Στα Σαβάλια ο Α.Ο. Ξενοφών θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Η ομάδα της Κρέστενας έχει ένα καλό σερί. Είναι αήττητη επί δέκα αγωνιστικές και πάει με αξιώσεις στο παιχνίδι, Παράλληλα, η Νίκη Τραγανού στο Επιτάλιο πάει για νικηφόρο αποτέλεσμα, απέναντι στο φιλοδοξο Αλφειό που ωστόσο δέρνει ατυχία.

*Δύσκολη η πρόβλεψη και πάλι δια διπλό. Θα ματώσουν οι ομάδες να το φέρουν. Σημαντικό παιχνίδι στο Καραλέτσι, όπου η Α.Ε. Πηνείας παίζει πολλές από τις ελπίδες με τα Καβάσιλα, τα οποία πρόσφατα είχαν πάρει μεγάλη νίκη εκεί μέσα για το Κύπελλο.

 

«Μπαμ» ο Πέλοπας

Έκανε το «μπαμ»  ο Πέλοπας Πύργου και απέκλεισε προχτές στη Σπιάντζα τα Μακρίσια. Μια ευχάριστη έκπληξη για την πυργιώτικη ομάδα με το Χάρη Κανελλόπουλο και δικό του γκολ να χαρίζει την πρόκριση στην πυργιώτικη ομάδα κι ας τη χωρίζει μια κατηγορία.

 

Την πρόκριση ο Α.Ο. Χάβαρι

Στο παιχνίδι Α΄ τοπικής του Κυπέλλου, η ομάδα του Δημήτρη Διαμαντόπουλου, ο Α.Ο. Χάβαρι, πήρε τη πρόκριση μέσα στα Καβάσιλα με σκορ 2-1 και σκόρερς τους Σταυρούλια και Καμαρινό. Θυμίζω πως για το πρωτάθλημα οι Καβασιλαίοι είχαν επικρατήσει στο γήπεδό τους 2-0. Άλλο όμως πρωτάθλημα, άλλο Κύπελλο, έτσι;

 

Θα… καθαρίσουν και τον Ίκαρο

Για τέταρτη σερί νίκη πάει η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού κόντρα στον Ίκαρο Πετρωτού (Πάτρας). Οι αντίπαλες είναι αρκούντως μέτριες φέτος, αφού έχουν δύο ήττες από τον Πήγασο και την Αγ. Παρασκευή και μια ισοπαλία με τις Καρυάτιδες! Το παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή στις 3μ.μ. στο στάδιο Πύργου.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος