FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό γήπεδο: Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Ημερομηνία: 10-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Έχουν πιάσει δουλειά οι υπεύθυνοι του Πανηλειακού. Ακόμη δεν έχει γίνει κάτι γνωστό, αλλά όντας προβληματισμένοι ψάχνουν για την καλύτερη λύση. Αργούν, αλλά έργο θα κάνουν εν μέσω αντιξοοτήτων.

*Πάντως, προβλήματα υπάρχουν και σε άλλες ομάδες του ομίλου. Λένε για παράδειγμα πως ο Πανθυρεατικός Άστρους, αλλά και ο Α.Ο. Εικοσιμίας δύσκολα θα κατεβούν στο πρωτάθλημα.

 

Ο Φίλιππος, οι δύο Αετοί και οι άλλοι

Κλείνουμε το φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου του κάμπου. Να σημειώσουμε πως το Σώστι αποσύρθηκε μετά την 13η αγωνιστική, ενώ ο Αίολος έχασε την κατηγορία εντελώς άδοξα και άδικα, αφού στο δεύτερο πλέι-άουτ κουμάντο έκανε ο άνεμος που σάρωνε εκείνο το απόγευμα τη Σπιάντζα και ευνοήθηκε ο Α.Ο. Κάστρου. Τέτοια άδικη ήττα με 0-1 δεν έχουμε ξαναζήσει. Αλλά για τον Αίολο θα τα πούμε και πιο κάτω.

*Ο Φίλιππος ήταν τέταρτος εξαιτίας μιας δικαστικής απόφασης, η οποία ευνόησε τον Ίφιτο Καλυβίων. Η δεύτερη ομάδα της Ανδραβίδας στηρίχτηκε στην καλή της άμυνα, τη δεύτερη του πρωταθλήματος. Πέρσι ήταν όγδοος, φέτος τέταρτος. Πρώτος σκόρερ ο Σκαλτσάς (14), ενώ, αν είχε πάντα τον Κακολύρη (11 γκολ) θα ήταν καλύτερος.

*Ο Αετός Κέντρου, ο γνωστός, με διάθεση οι παίκτες του να παίξουν μπάλα, αλλά και να χύσουν την… καρδάρα με το γάλα, γεμάτη. Πρώτος σκόρερ ο Κόντης με 17 γκολ. Τον ακολούθησε ο Τσάκος με 9 γκολ.

*Η Θύελλα Καρδαμά βελτιώθηκε στο β΄ γύρο αισθητά και τερμάτισε στην 6η θέση. Ο Μίχα πρώτος σκόρερ με 11 γκολ. Ακολούθησε ο Παναγόπουλος με 7 γκολ. Ο Θεοδωρόπουλος πρώτος σε συμμετοχές μαζί με το Μίχα.

 

Βάρδα 2015, Μυρτιά και Κάστρο

Πολύ καλή πορεία και φέτος η ομάδα Βάρδα 2015 και άνετη παραμονή. Διακρίθηκε για την καλή άμυνα, τρίτη καλύτερη του ομίλου. Στεργιόπουλος και Αντωνόπουλος πρώτοι σκόρερς. Σε συμμετοχή πρώτος ο Ν. Γεωργόπουλος.

*Ο ιστορικός Ολυμπιακός Μυρτιάς, προερχόμενος από έναν  πικρό υποβιβασμό, με απώλειες έμψυχου δυναμικού, είχε γενικά καλή πορεία. Ο Μουγκός πρώτος σκόρερ με δέκα γκολ. Πρώτος σε συμμετοχή ο Περιβολιώτης.

*Ο άλλος Αετός, αυτός του Αλποχωρίου, δυσκολεύτηκε πολύ, αλλά παρέμεινε στην κατηγορία. Ο Ι. Γεωργακόπουλος ήταν πρώτος σε χρόνο συμμετοχής κι ο Γιαννόπουλος πρώτος σκόρερ με 6 γκολ.

*Τέλος ο Α.Ο. Κάστρου με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του (8 βαθμοί στον α΄ γύρο-13 στο δεύτερο) σώθηκε με δύο νίκες επί του Αιόλου στα πλέι-άουτ. Πολύ αδύνατη άμυνα, η χειρότερη του ομίλου. Ο Π. Πανταζής πρώτος σκόρερ.

 

Οι τέσσερις

Ένα μήνα πριν από σήμερα, κάνοντας αναφορά στο Παγκόσμιο της Ρωσίας, έδωσα πρόβλεψη για τους τέσσερις των ημιτελικών. Είπα κι ελάλησα: Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία. Φευ! Μόνον οι τρικολόρ με δικαίωσαν. Αποτυχία στην πρόβλεψη μετ’ επαίνων. Μαζί μου έχουν πάει στον… κουβά πάμπολλοι!

 

Η Ακαδημία του Αιόλου

Μια και καταπιαστήκαμε πρόσφατα και με τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, οφείλουμε να κάνουμε αναφορά σε αυτήν του Αιόλου, η οποία αριθμεί πολλά χρόνια κι έχει βγάλει παίκτες και παίκτες με κορυφή το Νικολακόπουλο, που είναι επαγγελματίας στον Αστέρα Τρίπολης, αν και νεότατος, ενώ διαβάσαμε πως θα δοθεί στον Αιγιανιακό, ομάδα Β΄ Εθνικής. Δυνατή Ακαδημία που μετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και στα τμήματα υποδομής της ΕΠΣΗ.

*Φέτος μετείχε στο Β΄ όμιλο της Β΄ Κατηγορίας, αλλά όπως αναφέραμε πιο πάνω υποβιβάστηκε άδοξα. Η ομάδα είχε προπονητή τον Κώστα Σκαρτσιάρη. Πρώτος σκόρερ με 14 τέρματα αναδείχτηκε ο ταλαντούχος Ηλίας Κακόγιαννος, ενώ 4 γκολ πέτυχε ο Π. Παναγόπουλος, που μαζί με τον Δ.Μπεβούδα είχαν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

 

Ανελλιπής παρουσία

Ο Αίολος έχει ανελλιπή παρουσία στα πρωταθλήματα υποδομής, πολλές φορές ως Αργοναύτης Κατακόλου. Με πρωτιές στους Προπαίδες και Τζούνιορς (μια κατηγορία που δεν καλλιεργείται πλέον από την ΕΠΣ), όπως 2002-2003, 2005-2006, 2006-2007, 2007-2008 (Προπαίδες), 2011-2012 (Προπαίδες), 2010-2011 ως Αργοναύτης, 2009-2010 Προπαίδες-Τζούνιορς και συνεχίζει…

 

Ο πρωταθλητής Άρης Λάνθι

Ο Άρης Λάνθι αφού πέρσι και πρόπερσι ήταν σ’ αγρανάπαυση, φέτος μπήκε πάλι στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας, κάνοντας νέα αρχή. Μία κι έξω και βγήκε πρωταθλητής Γ΄ Κατηγορίας, αήττητος, με 18 νίκες και δύο ισοπαλίες! Τρομερή πορεία με προπονητή τον έμπειρο Τάσο Τσαντίλη. Όταν παρακολούθησα το παιχνίδι της πρεμιέρας τους με αντίπαλο την Αλφειονίδα (5-2), έγραψα πως ο Άρης Λάνθι θα είναι πρώτος. Δικαιώθηκα προς μεγάλη ικανοποίηση του φίλου Σπύρου Καραγκούνη, πρώην τερματοφύλακα, αργότερα ανιδιοτελούς παράγοντα και τώρα φανατικού φιλάθλου της ομάδας.

*Ο Φώτης Σταυρόπουλος ήταν ο παίκτης με τη μεγαλύτερη συμμετοχή, τον ακολούθησαν τα αδέλφια Δημ. και Χρύσανθος Δημητρόπουλος και έπονται οι Δημουλιάς, Νάσος Καραγκούνης, Ι. Καραγκούνης, Χηνοφώτης, Ν. και Χρ. Αδαμόπουλος. Όλοι τους σημαντικοί παίκτες και πρωταγωνιστές.

*Ο Δημ. Δημητρόπουλος με 22 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Άλλα τόσα γκολ πέτυχε κι ο Τζούμας της Αναγέννησης Μακρισίων.

 

Η αγωγή κατά της ΕΠΣ

Αναρωτιέμαι και μαζί μου κι άλλοι, αν η δικαστής ως το τέλος Ιουλίου θα έχει βγάλει απόφαση επί της αγωγής που έχει κάνει η αντιπολίτευση, δια του Πέτρου Σταθόπουλου. Κλείνουμε χρόνο από τότε που κατατέθηκε και τρεις μήνες από τη δικάσιμο!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος