FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ιστορικό πέρασμα από τα Σπάτα

Ημερομηνία: 22-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ελάχιστοι στο «βυσσινί» στρατόπεδο περίμεναν να περάσει η ομάδα από τα Σπάτα, νικώντας τον πολύ Αήττητο με 2-1. Κι όμως οι παίκτες και ο Θ. Γκάτζιος, που τόσο πολύ υποτιμήθηκαν από ορισμένους εξυπνάκηδες, το κατόρθωσαν. Το κατόρθωσαν και μάλιστα με ανατροπή 1-0, σε 1-2.

*Εμπνευστής αυτής της νίκης ο προπονητής Θοδωρής Γκάτζιος, ο οποίος άμεσα σε 15 μέρες άλλαξε αυτή την ομάδα, παρά το άγριο κυνηγητό από τους αλήστου μνήμης διαιτητές Λάμπρου, Μπαλατσούκα και Τάση.

*Όσοι είδαμε «ζωντανό» τον αγώνα νιώσαμε τι εστί αντικειμενική και δίκαιη διαιτησία από το ρέφερι Μανούχο (Αργολίδας) και τους βοηθούς του Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Μπουρτζοβίτη (Κορινθίας). Ο ρέφερι έδειξε από τον Αστέρα την κίτρινη κάρτα στους Κασνέτση, Μπανούση, Αντωνόπουλο και Τσάμη.

 

«Βυσσινί» κορυφές

Ο Άλμπερτ Ενγκουέμ (δέσποσε ως αμυντικό χαφ), ο γκολκίπερ Γιώργος Τσάμης, ο Δημήτρης Αρβανίτης, ο Κέρι και ο Παπαδόπουλος ήταν κορυφές χωρίς να υστερήσει κανείς. Για πρώτη φορά ξεκίνησε βασικός ο Μπουτσικάκης.

*Στον πάγκο κάθισαν οι Αντωνόπουλος, Λέτσο, Παπαπέτρου, Κυριάκος, Σταθάτος, Αθανασούλης, γεγονός που δείχνει πως η ομάδα πήγε με 17 παίκτες, καθώς αγνοείται η τύχη του Τόρες.

*Δεν αγωνίστηκαν τελικά οι Μπουντόπουλος, Μαρουκάκης, καθώς η ΕΠΟ είπε πως μπορούν να παίξουν, αλλά αυτό δεν το έδινε γραπτώς!

*Πριν ανοίξει το σκορ από τον Αήττητο, ο Μπαρμπαρούσης είχε χάσει ανεπανάληπτη ευκαιρία.

 

Δεν ήταν… αήττητος

Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης του αγώνα, αλλά και σε γνωστό σάιτ εγράφη πως ο Αήττητος Σπάτων δεν είχε χάσει ούτε στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής. Λάθος, είχε χάσει δύο φορές εκτός έδρας. Από την Ερμιονίδα και την Τριγλία Ραφήνας.

 

Μεγάλο στραπάτσο

Στραπάτσο του Ηροδότου στη Ν.Αλικαρνασσό από τον Εθνικό (1-2). Μάλιστα, από το 75΄ οι Πειραιώτες έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Λεωνιδόπουλου. Το γκολ της νίκης πέτυχαν στο 93΄…

 

Πανάξια στη Γ΄ Εθνική η Νίκη

Η Νίκη Τραγανού είναι από το Σαββατόβραδο πρωταθλήτρια Α1 Ηλείας 2017-2018 και πανάξια μπαίνει στη Γ΄ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς των τελικών κέρδισε 3-1 μέσα στο «Β. Μουρκιώτης» την έξοχη αλλά και άτυχη Δόξα και πανηγυρίζουν όλοι στο Τραγανό. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα της Νίκης με ισχυρά συμβούλια πρωταγωνιστεί. Το 2014 βρέθηκε μπροστά της ο Άρης Αρχ. Ολυμπίας-διάττων αστέρας στο ηλειακό ποδόσφαιρο-και πέρυσι ο Πανηλειακός. Φέτος όμως η Νίκη ανέβηκε, κάνοντας εκπληκτική πορεία με 15 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη ομάδα της Ν.Μανολάδας.

 

Πρωτομάστορας ο Σπύρος

Ο κόουτς Σπύρος Αντωνόπουλος βγήκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ηλείας και είναι αυτό κάτι πολύ σημαντικό. Προχτές είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απουσίας του Μπράβου, ο οποίος έφυγε για επαγγελματικούς λόγους. Τη θέση του πήρε ο Στάθης Κολοτούρος και μάλιστα με επιτυχία. Στον πάγκο εκτός από τους Παπαχριστόπουλο, Βουρτσάνη, Σαραντούλια που μπήκαν, ήταν και οι Ανδριόπουλος, Δ. Κασσιανός, ο δεύτερος τερματοφύλακας Ρούνης και ο Παρασκευόπουλος που είχε ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν ξεκίνησε.

 

Το χαμένο πέναλτι

Στο έβδομο λεπτό η Νίκη ήρθε αντιμέτωπη με ένα σημαντικό πρόβλημα. Οι αντίπαλοι πήραν πέναλτι. Η εσχάτη των ποινών ήταν τεράστιο δώρο για τη «μαυρόλευκη» ομάδα. Θα της έδιδε σοβαρό προβάδισμα στον αγώνα. Δυστυχώς ο νεαρός Δημητρόπουλος, που τη Δευτέρα είχε πετύχει με φάουλ μια γκολάρα επί των αντιπάλων του, ήταν άστοχος από τα 9.15μ.. Σούταρε με το δεξί στα δεξιά και ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε σε κόρνερ!

 

Το πλάνο του Γ. Λαγού

Ο κόουτς Γ. Λαγός κατέβασε ακριβώς την ίδια αρχική ενδεκάδα που είχε ξεκινήσει στο πρώτο ματς. Στον πάγκο είχε τους ίδιους παίκτες συν τον Χρυσανθόπουλο. Βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, όταν στο 7΄ η ομάδα του έχασε το πέναλτι. Μετά το 0-1 απέσυρε  τον αμυντικό Κολτσίδα, γιατί όπως μάθαμε ήταν τραυματίας. Στη θέση του πήγε ο Χρυσανθόπουλος αλλά στα άλλα δύο γκολ που δέχτηκε η Δόξα έγιναν αμυντικά λάθη. Μηλαδόπουλος και Σοφιανόπουλος που μπήκαν στο 61΄ και 67΄ δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα.

*Στο 78΄ η Δόξα ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στο Μηλαδόπουλο. Ο ρέφερι είχε αντίθετη άποψη. Η φάση έγινε μακριά μας και δεν μπορούμε να αποφανθούμε. Η πλευρά των υπευθύνων της Επιτροπής Διαιτησίας συμφωνεί με το διαιτητή Παυλόπουλο. Πάντως, ο Γ. Λαγός διαμαρτυρήθηκε έντονα.  Όπως επίσης η Δόξα νωρίτερα ζήτησε κι ένα χέρι-πέναλτι αλλά ο Παυλόπουλος το θεώρησε, όπως έδειξε με κίνηση των χεριών του, ακούσιο.

 

Νάτοι οι πρωταθλητές!

Η γνωστή ιαχή ακούστηκε από τους φίλους της Νίκης λίγο πριν το 1-3, περίπου στο 80ο λεπτό. Συνεχίστηκε και μετά το 1-3 και στο τέλος με τα «όλε-όλε» των παικτών. Τα πανηγύρια συνεχίστηκαν όταν το πούλμαν της ομάδας έφτασε στην κωμόπολη του Τραγανού. Παίκτες, παράγοντες, προπονητής και βοηθοί διέσχισαν το δρόμο της αγοράς επευφημούμενοι. Στιγμές άφατης ευτυχίας!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος