FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Ικανοποίηση αλλά και ερωτηματικά

Ημερομηνία: 11-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στην ιστορία πέρασε το λεγόμενο πελοποννησιακό ντέρμπι  ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Καλαμάτα. Το είδαν 1500 φίλαθλοι και φυσικά είναι να απορεί κανείς πως ο Γ. Κούτσης εξέφρασε ικανοποίηση από αυτά που είδε. Ίσως επειδή οι ερυθρόλευκοι με 10 παίκτες για 25 λεπτά ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις του αγώνα!

*Και βέβαια αν δεν χανόταν το πέναλτι, σίγουρα θα ερχόταν η νίκη, γιατί η άμυνα του Πανηλειακού ήταν αλώβητη. Παρατηρούμε ωστόσο ότι η ομάδα είχε πολλούς παίκτες σε μέτρια μέρα. Κι όμως ο Ντάνκουα έμεινε μέσα 75 λεπτά ώσπου αντικαταστάθηκε. Υπήρχαν ωστόσο κι άλλοι παίκτες που ήθελαν αλλαγή, αλλά ο τεχνικός έδειξε να μην έχει εμπιστοσύνη στους παγκίτες. Εκεί, πέρα από τον τερματοφύλακα Καλλιακμάνη, υπήρχαν ακόμη οι Γκουβέρος, Γεωργακόπουλος, Σκοζάι, ικανοί να βοηθήσουν. Όμως, ο Κούτσης σήκωσε στο 90΄ τον Μπουρνέλη, απλώς να μπει, ώστε να περάσει ο χρόνος. Καλά, οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι ακόμη; Απλό το ερώτημα.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δεν έσπασε το ρόδι και ο Ενιπέας (μέτριος και γκινιάρης) έχασε στο Χάβαρι. Κατά τα άλλα πιάσαμε τα δύο διπλά. Το ένα το έφερε ο Ολυμπιακός στα Καβάσιλα. Το άλλο ο Αλφειός στα Λεχαινά. Η ομάδα από τα Σαβάλια και η Νίκη Τραγανού είναι στην πρωτοπορία της κατηγορίας.

*Δεν γνωρίζουμε αν στα Λεχαινά έγιναν τα δέοντα. Πάντως, όταν ο Ηλειακός έμεινε με δέκα, λόγω δεύτερης κίτρινης  στον Κόστα, τότε ο Μπάρκας πήρε το όπλο του και σκόπευσε δις (παρότι τραυματίας). Έτσι, ο Αλφειός πήρε το διπλό στα Λεχαινά. Ήταν το δεύτερο φετινό διπλό για την ομάδα του Επιταλίου.

*Το άλλο διπλό το έφεραν οι Σαβαλαίοι στα Καβασιλα. Ένα και να καίει. Το πέτυχε ο Κολτσίδας. Είπαμε ότι ο Ολυμπιακός φέτος είναι αλλιώς. Είναι ενισχυμένος με Τσουκαλά και Λάμπη Μαρκόπουλο. Αυτό λέει πολλά. Το παιχνίδι εν πολλοίς κρίθηκε στην κόκκινη του Μπάχα.

 

Καρέ ο Φώτης

Δεινός ελεύθερος σκοπευτής ο Φώτης Παναγόπουλος. Έκανε φοβερό καρέ στο Ξενοφών-ΑΠΟΚ 6-0. Έδειξε έτσι την αδιαφιλονίκητη αξία του. Ήδη μπήκε επικεφαλής στους σκόρερς με 5 γκολ.

 

Επικράτησε δίκαια στο ντέρμπι

Η Νίκη Τραγανού προχώρησε αφού υπέταξε τη Δόξα (2-0) προχτές Δευτέρα. Είχε κόσμο, φίσκα η εξέδρα, εύκολη διαιτησία για το Μαρκαντωνάτο και τους βοηθούς του (Ξυδούς-Μποσινάκης). Έτσι, έκανε τέσσερις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια και διατηρεί αλώβητη την εστία της.

*Πρωτοκορυφαίοι από την άμυνα Μπαρδούσης, Γαργαρώνης. Αλώνισε ο Μπράβος και στους διακριθέντες οι Δημήτρης και Νίκος Κολοτούρος αλλά και ο Παρασκευόπουλος που δημιούργησε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις από δεξιά. Πολύ καλός και ο γκολκίπερ Αντωνόπουλος. Βοήθησε ο Γεωργιόπουλος που είχε πρόβλημα γι’ αυτό μπήκε στην επανάληψη, ώστε να λυθεί ο Γόρδιος δεσμός!

 

Καλή και η Δόξα

Με αρκετό κόσμο στο πλευρό της η προσφυγική ομάδα της Νέας Μανολάδας. Στηρίχτηκε στους Κανελλόπουλο (εξαιρετικός γκολκίπερ), Κολτσίδα, Λιούρη (επέστρεψε στα πάτρια εδάφη), Μαργαρώνη και φυσικά στο Γούρμο. Άτυχη που δεν προηγήθηκε στα τρία δοκάρια!

 

Του κάνουν… καψόνι

Εδώ και πολύ καιρό ο Γρηγόρης Ηλιόπουλος, παλαίμαχος ρέφερι και νυν παρατηρητής διαιτησίας, εκ των επιφανών (την υπογραμμίζουμε τη λέξη) της ηλειακής διαιτησίας, έχει κάνει ΑΙΤΗΣΗ μεταγραφής στη Ζάκυνθο. Για δικούς του λόγους, επιθυμεί να μετοικήσει και να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες του.

*Όμως η Διοργανώτρια, ολόκληρο το συμπαθές Δ.Σ. μ’ επικεφαλής τον πρόεδρο Άρη, την αίτηση την στέλνουν από τον… Άννα στον Καϊάφα και κωλυσιεργούν.

*Στο μεταξύ το Γρηγόρη δεν τον χρησιμοποιούν, παρότι έδωσε εξετάσεις και πιστοποιήθηκε. Δεν τον χρησιμοποιούν από την αρχή της περιόδου. Του κάνουν καψόνια!

 

Τίμησαν το Θλιβερό

Συγκινητικές στιγμές έζησαν οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν την Ήλιδα στην πρεμιέρα του Κοροίβου με τον Άρη. Όλος ο Κόροιβος (παίκτες, τεχνικό επιτελείο και βοηθητικό προσωπικό) εναπόθεσαν από ένα τριαντάφυλλο στη θέση που καθόταν ο αείμνηστος παράγοντας και χορηγός των «μπλε». Τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη κι όλοι θυμήθηκαν τον Ηλία Θλιβερό.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος