FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η περιπετειώδης πρόκριση στον τελικό

Ημερομηνία: 13-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Πανηλειακός, παρά το γεγονός ότι ήρθε πρώτος με διαφορά  19 βαθμών από το δεύτερο, χρειάστηκε να δώσει ακόμη πέντε αγώνες για να αναδειχτεί πρωταθλητής. Κι αυτό γιατί έπρεπε να υποστεί τη διαδικασία των πλέι-οφ, χωρίς βαθμολογικό πλαφόν, απόφαση ακατανόητη της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΣΗ, την οποία απόφαση ως τώρα κανένας δεν την έχει δικαιολογήσει. Ο Πανηλειακός λοιπόν με πλεονέκτημα έδρας αντιμετώπισε τον τέταρτο της βαθμολογίας Α.Ο. Ξενοφών. Το πρώτο παιχνίδι οι παίκτες του Πανηλειακού «καθάρισαν» εύκολα (2-0) και πήγαν την επόμενη αγωνιστική στην Κρέστενα με… τουπέ. Δεν είχαν καταλάβει οι παίκτες ότι οι γηπεδούχοι  είχαν λόγους να τους νικήσουν και να τους ταλαιπωρήσουν. Προηγήθηκε λοιπόν η ομάδα του Ντίνου Παναγιωτακόπουλου (3-0) και οι ερυθρόλευκοι  του Σπύρου Αντωνόπουλου παρότι μείωσαν στο 44΄ σε 3-1 τελικά έχασαν 3-2.

*Το τρίτο παιχνίδι μεταβλήθηκε σε ροντέο. Παρότι ο Πανηλειακός προηγήθηκε 1-0, αποδείχτηκε πως δεν είχε το μομέντουμ των ημιτελικών, όχι μόνον ισοφαρίστηκε αλλά κι έχανε στο 80΄ (1-2).

*Τελικά στο 84΄ ο Μπεγλεκτσής, για όσους θυμούνται, με άπιαστη κεφαλιά από κόρνερ του Νιφορόπουλου έκανε το 2-2 κι έδωσε την πρόκριση στον τελικό.

*Για την τροπή αυτή φταίνε κάποιες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα ότι αρκετοί «ερυθρόλευκοι» νόμισαν πως έγιναν παικταράδες, κάνανε του κεφαλιού τους στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Α.Ο. Ξενοφών και ευτυχώς δεν το πλήρωσαν.

*Θα κλείσουμε αύριο με τους δύο τελικούς.

 

Καλός τελικός, παρωδία πρωτάθλημα

Έληξε και το πρωτάθλημα Παίδων 2016-2017 της ΕΠΣ Ηλείας με το μεγάλο τελικό Αστέρα-Αιόλου (2-1). Θεωρούμε πως είδαμε ένα εξαιρετικά καλό ματς με αρκετούς φιλάθλους στην εξέδρα του σταδίου Πύργου. Η ομάδα Παίδων του Αστέρα πρωταγωνιστεί πάντα στο πρωτάθλημα Παίδων. Το πήρε και πέρυσι, ενώ το έχασε πρόπερσι από τη Θύελλα Πύργου, δηλ. τον Πανηλειακό, που για λόγους οικονομικούς τότε είχε μεταγράψει τους παίκτες του στη Θύελλα.

*Το φετινό πρωτάθλημα δε διέφερε από αυτό των προηγούμενων ετών. Έγινε σε δύο ομίλους των επτά ομάδων, με μειωμένο ενδιαφέρον, καθώς αρκετοί αγώνες δεν έγιναν. Στον πρώτο όμιλο είχαν τυπική παρουσία, ο Αλφειός, το Πελόπιο και το Σώστι και πρωταγωνίστησαν οι Αστέρας, Αίολος, Πανηλειακός, Ερμής Πύργου.

*Στο δεύτερο όμιλο που είχε κι αυτός επτά ομάδες, πρωταγωνίστησαν η Προοδευτική, ο Ηλειακός Βαρθολομιού, τα Καβάσιλα, η Νίκη και τα Σαβάλια, ενώ είχαν τυπική παρουσία η Δόξα Ν.Μανολάδας και ο ΠΑΟΒ.

*Τα παιδιά που μετείχαν στο πρωτάθλημα δεν ήταν καθαρά παίδες, αφού οι προπονητές και οι παράγοντες πιέζουν να μετέχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας κι όχι γεννηθέντες 2003 και 2004 (όπως στις μικτές), αλλά γεννηθέντες το 2001 και νεότεροι.

*Ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε αρχές Νοέμβρη κι έληξε τόσο αργά. Δώδεκα αγωνιστικές και φτάσαμε στις 10 Ιουνίου να γίνει ο τελικός, αφού υπάρχουν και οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο.

*Το «παρών» από πλευράς Διοργανώτριας έδωσε μόνον ο πρόεδρος βοηθούμενος από τον υπάλληλο, Βασίλη Λαμπρόπουλο. Κάποιον άλλον δεν είδαμε. Έπειτα, το αθλοθετηθέν κύπελλο θα μπορούσε να είναι πιο εμφανίσιμο…

 

Ο Ενιπέας άξιζε πιο ψηλά

Πέρυσι, ο Ενιπέας Λαντζοΐου τερμάτισε τρίτος στις 16 ομάδες. Φέτος φανταζόμαστε πως θα είχε παραπλήσια πορεία και θα ήταν μέσα στους «4» πρώτους δεδομένου ότι είχαμε 18 ομάδες. Κι όμως ήταν έκπληξη που τερμάτισε στην 9η θέση. Μέγας χορηγός ο Νίκος Μπακοβασίλης, ένας λαμπρός επιχειρηματίας της περιοχής Ωλένης, γνωστός κι ως «Λαμπαδάριος». Πρόεδρος ο Ν. Νικολακόπουλος και προπονητής ο Λάκης Αθανασόπουλος που έχει συνδέσει το όνομά του με τις επιτυχίες αυτής της ομάδας. Δυστυχώς τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη ο Λάκης αποτέλεσε παρελθόν για δικούς του λόγους που δεν τους αποκάλυψε.

*Η ομάδα ενισχύθηκε με τους Παπαγεωργίου, Σταματελάτο, Κύτταρη, Βαγγόπουλο και τ’  αδέλφια Τσίγκρηλα (Δημ. και Πάνο, σπουδαία ταλέντα). Ακόμη ήρθαν κι άλλοι παίκτες που στη διαδρομή αποχώρησαν. Μεγάλες μεταγραφές αλλά και μπόλικη ατυχία. Τραυματίστηκαν οι Τσαντίλης, Σταματελάτος κι άλλοι αποχώρησαν. Σαν αντιστάθμισμα ήρθε το Γενάρη ο Τριανταφύλλης που πρόσφερε, γι’ αυτό η ομάδα στο β΄ γύρο πήγε καλύτερα αλλά στο τέλος τα έκανε μούσκεμα (χωρίς νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές). Τα αίτια τα ξέρουν όσοι ήταν κοντά στην ομάδα.

*Στο Κύπελλο, η ομάδα έπεσε πάνω στον Πανηλειακό και αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, μπροστά σε μια κοσμοσυρροή πρωτοφανή για το «Ντίνος Παπαγεωργίου».

*Και κάτι άλλο. Όσο θα ενδιαφέρεται, θα υπάρχει ο Λαμπαδάριος, η ομάδα αυτή θα ζει και θα βασιλεύει στην Α΄ τοπική.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος