FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η Μικτή Νέων με την Αχαΐα

Ημερομηνία: 25-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Πριν την κλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος προεπιλογής Νέων, είχαμε εκφράσει την άποψη να μην πέσουμε αντίπαλοι της Αθήνας. Αυτό έγινε. Η Αθήνα δεν «παίζεται» εύκολα. Τελικά η κλήρωση έφερε τη Μικτή Νέων απέναντι στο πεπρωμένο της, δηλαδή τη Μικτή Αχαΐας.

*Η Αχαΐα μετείχε στον όμιλο με Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία και πρώτευσε με 4 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα στην Πάτρα από τη Βοιωτία, την οποία όμως συνέτριψε με 4-0 στη Λειβαδιά.

*Υπάρχει προϊστορία με τη Μικτή Νέων της Αχαΐας. Το 2016-2017 σε μονούς αγώνες η Μικτή Ηλείας είχε νικήσει στην Πάτρα 2-1 (τα γκολ Γιαννικόπουλος, Παπαβασιλείου). Όμως η Ηλεία είχε τερματίσει τέταρτη και η Αχαΐα πρώτη. Το 2015-2016 η Ηλεία είχε δύο ήττες. Αυτό όμως δεν σημαίνει και κάτι.

*Ήδη ο αγώνας νοκ-άουτ ορίστηκε στο ουδέτερο γήπεδο της Μεγαλόπολης που έχει συνθετικό χλοοτάπητα, όπως οι έδρες των δύο ομάδων.

 

Την πλήρωσε ο Ντάνκουα

Την περιστολή δαπανών στον Πανηλειακό πλήρωσε ο φτωχογκανέζος Σάμουελ Ντάνκουα, που αποτέλεσε παρελθόν για την ομάδα του Γ. Κούτση μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα. Ότι κάποιος θα έφευγε εθρυλείτο από καιρό, όπερ και έγινε. Ο Ντάνκουα είχε πετύχει δύο γκολ.

 

Παραιτήθηκε αυτοβούλως

Ο Ηλίας Φωτόπουλος πλήρωσε το μάρμαρο για την ήττα του Παμβουπρασιακού από τον Αστέρα Βλαχιώτη. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τον ίδιο ότι παραιτήθηκε αυτοβούλως και δεν υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Είδε κάποια πράγματα, ζύγισε κάποιες καταστάσεις και επέμεινε στην παραίτηση, παρότι το Δ.Σ. της ομάδας αρχικά δεν την έκανε αποδεκτή. Άφησε την ομάδα πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.

*Τον Ηλία γνωρίζουμε από ποδοσφαιριστή. Ξέρουμε το ήθος και τη συμπεριφορά του. Συνδεθήκαμε απόλυτα τη διετία 2005-2007, όταν διετέλεσαν με το Γιώργο Καβουρίνο προπονητές στις Μικτές Ηλείας και συνέδεσαν το όνομά τους με τις επιτυχίες τους. Η πράξη της παραίτησης ήταν γενναία.

 

Ο έβδομος

Ο Ηλίας Φωτόπουλος είναι ο έβδομος προπονητής που άλλαξε στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Έχουν αλλάξει ο Κουρμπανάς (Πανηλειακός), ο Ζαλίκας (Καλαμάτα), οι Μίχος, Καβακάς (Αστέρας), ο Τσίρκοβιτς (Βλαχιώτης), ο Τσίκας (Βραχνέικα). Ηλεκτρική καρέκλα, όντως, η άκρη του πάγκου.

 

Ο Θανάσης Νικολόπουλος

Ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής είναι ο 29χρονος, Θανάσης Νικολόπουλος, που πρόσφατα εντάχτηκε στον ΠΑΟ Βάρδας. Γέννημα-θρέμμα του Ηλειακού Λεχαινών. Έπαιζε βασικός στις Μικτές Ηλείας, αλλά καριέρα έκανε στην Κόρινθο, όταν η ομάδα του Ισθμού έπαιζε Β΄ Εθνική. Έκανε και πέρασμα από τα Γιάννενα και πέρυσι (2016-2017) εντάχτηκε στον Αστέρα. Στάθηκε ωστόσο άτυχος, γιατί τραυματίστηκε κι έκανε επέμβαση. Φέτος εντάχτηκε στην Αχαϊκή και πρόσφατα ήρθε στον ΠΑΟΒ με στόχο να βοηθήσει.

 

Στον ΟΦΗ ο Μαχαίρας

Έφτασε τα 28 του χρόνια ο Δημήτρης Μαχαίρας, ένας από τους κορυφαίους παίκτες που έβγαλε η Ηλεία και διέπρεψε ποδοσφαιρικά. Ως στέλεχος των Μικτών Παίδων και Νέων έγινε γνωστός και 16 ετών πήγε στο Λεβαδειακό, όπου έμεινε μέχρι το 2017. Φέτος ξεκίνησε στη Δόξα Δράμας και πρόσφατα εντάχτηκε στον ΟΦΗ. Ο Δημήτρης αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος.

 

Επιμένουν με τις υποδομές!

Από τον καιρό της οικονομικής κρίσης και δώθε αρθρογραφούμε και σχολιάζουμε σχετικά με τα πρωταθλήματα υποδομής που προσπαθεί να οργανώσει η ΕΠΣ. Κάθε χρόνο τα ίδια. Δε μπορεί να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των ομάδων της Α1 Κατηγορίας.

*Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε, αλλά του κάκου. Αυτοί το χαβά τους, το σκοπό τους. Από το 2009 που πήρε τα σκήπτρα του τοπικού ποδοσφαίρου ο πρόεδρος Άρης, δεν υπάρχει παιδικό πρωτάθλημα! Έχουν καταργήσει το πρωτάθλημα Τζούνιορς, ενώ είναι υποβαθμισμένα το παιδικό και το προπαιδικό. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να επιβάλλουν πρόστιμα. Για να δούμε φέτος, πώς θα «καθαρίσουν» με τη συμμετοχή των Μακρισίων, της Πηνείας και των Καβασίλων που  ενώ έχουν αρχίσει το παιδικό και το προπαιδικό, δεν έχουν παίξει ακόμη, παρότι έχουν δηλώσει συμμετοχή!

 

Τελειώνουν οι μεταγραφές

Βρισκόμαστε στην τελευταία εβδομάδα των μεταγραφών. Το τι έγινε ως τώρα το έχετε αντιληφθεί. Σίγουρα θα φτάσανε τις εκατό οι μετακινήσεις. Εκατό μεταγραφές με 20 ευρώ η καθεμία, δύο χιλιάρικα στο ταμείο της Ένωσης. Μάθαμε, πως προσεχώς θα κοπεί η πίτα της ΕΠΣΗ. Λέτε να έχουμε κι εκδήλωση με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τις εκλογές-οπερέτα του περσινού Φλεβάρη;

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος