FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η μεγάλη επιστροφή Τσίρκοβιτς

Ημερομηνία: 03-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Στην πιάτσα του μεσαίου ποδοσφαίρου κυκλοφορεί πως ο Μίκι Τσίρκοβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής για ομάδα Δ΄ και Γ΄ Εθνικής, αν θέλετε πάει και πιο κάτω στο Α΄ τοπικό. Στη Βάρδα και γενικότερα στην Ηλεία λατρεύτηκε σας λαϊκός ήρωας, κι ας είχε το συνήθειο στο 20λεπτο να αντικαθιστά τον παίκτη που παράκουγε τις εντολές του. Ο αείμνηστος Βαρδαίος αθλητικογράφος, Χρήστος Γεωργακόπουλος, είχε να λέει γι’ αυτό.

*Στη Λακωνία ως προπονητής του Βλαχιώτη λατρεύτηκε σας ήρωας, αφού πήρε το τοπικό σε μια συναρπαστική μονομαχία με τον Ολυμπιακό Γυθείου. Την επόμενη χρονιά συνέχισε στον πρωταθλητή Βλαχιώτη κι όταν ο μεγαλομέτοχος του έκανε κόλπα, πήρε το καπέλο του κι έφυγε.

*Καθώς ο κύκλος του Ηλία Φωτόπουλου έκλεισε στον Παμβουπρασιακό (σαφώς με θετικό πρόσημο) οι παράγοντες της ομάδας, ήξεραν πολύ καλά ότι η επόμενη κίνησή τους έπρεπε να έχει στοιχεία πολλαπλής υπέρβασης. Δύσκολα θα διάλεγαν Αχαιό προπονητή. Πήγαν κατευθείαν στο πρώτο ράφι κι επέλεξαν Τσίρκοβιτς.

*Το 2003 είναι πολύ μακρινό. Τότε ήταν η πρώτη φορά που πάτησε το πόδι του στη Βουπρασία ο Μίκι. Τον είχαν υποδεχτεί κάτω στη θάλασσα, στα Λουτρά. Εκεί γνωριστήκαμε το πρώτον. Το να θυμίσουμε πού έχει δουλέψει ο Μίκι θα μας πάρει χώρο. Θυμίζουμε μόνο πως στην Ηλεία έχει κάτσει στον πάγκο του ΠΑΟΒ, του Ηλειακού Λεχαινών και της Δόξας Ν.Μανολάδας. Φέτος τελείωσε στον 3ο Όμιλο με την ομάδα του Διστόμου, τον Αμβρυσσέα, τον οποίο κράτησε στην κατηγορία!

 

«Κόκκινη» στην ΕΠΟ ο Κουλούρης

Ένα ηχηρό «όχι» έδωσε ο πρόεδρος Άρης, μαζί με τον Ολυμπιακό στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, αλλά και 12 ΕΠΣ ήτοι Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κορίνθου, Λακωνίας, Ρεθύμνου, Τρικάλων, Χανίων. Στη φούρια του πάνω είπε «όχι» και στον οικονομικό απολογισμό! Πάντως, αυτή τη φορά δεν πήρε το λόγο.

*Ο πρόεδρος είχε πάει στη συνέλευση με τον εκ των αντιπροέδρων, Δημήτρη Βύτανο, αλλά στο ξενοδοχείο όπου έγινε η συνέλευση θεάθηκαν ο Γιώργος Τσουραπάς και ο Κυριάκος Κυριακόπουλος.

*Εκεί ήταν κι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Πέτρος Μπηλιώνης.

 

Το ζητούμενο στη νέα προκήρυξη

Στην ΕΠΣ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ετοιμάζουν τη νέα προκήρυξη. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος κ. Καραλάγας εργάζεται αόκνως, ώστε να παρακάμψει τον σκόπελο των πλέι-οφ στην Α΄ τοπική, για τα οποία την τελευταία διετία άκουσε πολλά. Πάνε λοιπόν να το αλλάξουν το σύστημα, γιατί, αυτό που έγινε με Πανηλειακό και Νίκη αποτέλεσε το θέατρο του παραλόγου.

*Το παρασκήνιο, λέει, πως πάνε για… αυστριακό σύστημα με… λογάριθμους και άλλα τινά. Απλά πραγματάκια ρε παιδιά. Θέλετε πλέι-οφ; Εμείς σας προτείνουμε το σύστημα της προκήρυξης 2008-2009 και δεν είναι κακό ότι την είχαν φτιάξει κάποιοι άλλοι πριν από εσάς.

*Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου διεξάγονται αγώνες πλέι-οφ μεταξύ του πρώτου και δεύτερου, του τρίτου και τέταρτου. Ο 1ος θα παίξει με τον 4ο και ο 2ος με τον 3ο και οι νικητές μεταξύ τους, ώστε να βγει ο πρωταθλητής.

*Σε περίπτωση που η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο, έχει διαφορά πέντε βαθμών συμπεριλαμβανομένου και άνω, δεν πραγματοποιείται η σειρά των αγώνων πλέι-οφ. Απλά πραγματάκια! Μη σκοτίζετε το μυαλουδάκι σας!

 

Ανανεωμένο το Χειμαδιό

Αφού παρουσιάσαμε τις τρεις ομάδες Β΄ Κατηγορίας που πήραν μέσα από τα πλέι-οφ το εισιτήριο για την Α2, θα γράψουμε λίγα σχόλια για τις ομάδες που έμειναν απ’ έξω, αρχής γενομένης από τον  Κεραυνό Χειμαδιού.

*Η ιστορική αυτή ομάδα, έπειτα από πολλά χρόνια, πέρυσι υποβιβάστηκε στην Α2. Δεν αγωνίστηκε όμως εκεί. Για δικούς της λόγους επέλεξε να αγωνιστεί στη Β΄ Κατηγορία και μάλιστα στον πρώτο όμιλο, όπου κατατάχτηκε δεύτερη. Πέτυχε 13 νίκες, 5 ισοπαλίες κι έχασε 4 φορές. Στα πλέι-οφ ήταν πάλι καλός, πέτυχε 5 νίκες, 4 ήττες και μια ισοπαλία. Ήταν τρίτος, αλλά ένα λάθος στοίχισε όχι απλώς μηδενισμό, αλλά και αφαίρεση βαθμών. Έτσι έμεινε εκτός νυμφώνος.

*Είχε καλή επίθεση (+50) και γερή άμυνα (-22) με ένα κράμα έμπειρων και νέων παικτών-ταλέντων. Επικεφαλής ο πορτιέρο Π. Μπουλούμπασης και ο νεαρός Χαρ. Μπάλλας που σημείωσε 22 γκολ.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος