FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η Μαργαρίτα, ο Αλέξης και οι άλλοι!

Ημερομηνία: 29-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο στίβος με θέλγει και με γοητεύει. Είμαι στιβικός παιδιόθεν. Υπήρξα αθλητής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Ήρθα κάποτε δεύτερος στον τελικό Γυμνασίων στα 100 μέτρα στο στάδιο Πύργου σε επίπεδο Νομού, τότε που ο στίβος του σταδίου ήταν με καρβουνίδι!

 

*Παρακολουθώ στίβο ανελλιπώς. Είχα γράψει κάποια πράγματα πρόσφατα με την ευκαιρία των πανελλήνιων αγώνων στίβου ανδρών-γυναικών, όπου τα ηλειακά σωματεία για τους λόγους που ανέφερα ήταν απόντα.

 

*Η κατάσταση είναι αλλιώς όμως στο Πανελλήνιο Παίδων-Κορασίδων. Τα παιδιά από τα ηλειακά σωματεία διακρίθηκαν. Πήραν δύο πρωτιές, μια δεύτερη και μια τέταρτη θέση.

 

* Πρώτη η Μαργαρίτα Τσουκαλά, 16 χρονών στο Έπταθλο (Απόλλων Πύργου) αθλήτρια που προπονείται με τον «πατριάρχη» του στίβου, Σάκη Καίσαρη. Πρώτος κι ο Αλέξης Αργυρόπουλος, αθλητής του Νίκου Καστανά (Κόροιβος), 17 χρονών, στο μήκος με 7.35μ., που θα πάει στο Γκροσέτο της Ιταλίας για το Ευρωπαϊκό.

 

*Δεύτερος ο Αριστοτέλης Γεωργίου (Απόλλων) στα 2000μ. στιπλ, τέταρτη η Ευανθία Αργυροπούλου (Κόροιβος) στο έπταθλο, πέμπτος ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (Απόλλων) στο τριπλούν (13,44), έκτος ο Αντώνης Μπεγιάι (Απόλλων) στα 2000μ. στιπλ., ένατος ο Γιώργος Λίμι (Ν.Ο. Ζαχάρως) με 51.39 στον ακοντισμό.

*Έτσι,  βαθμολογήθηκαν τα ηλειακά σωματεία στους Παίδες (πρώτος ο ΑΓΣ Ιωαννίνων με 94 βαθμούς), ο Απόλλων (των Καίσαρη, Παπαγρηγορίου) με 29, ο Κόροιβος με 13, ο Ν.Ο. Ζαχάρως με 4. Στις Κορασίδες (πρώτο το κολλέγιο Αθήνας με 107), ο Απόλλων με 19 κι ο Κόροιβος με 17.

 

*Στα παιδιά αυτά ανήκει έπαινος και θαυμασμός κι ευχόμαστε το μέλλον τους να είναι ευοίωνο, να αριστεύουν και να είναι υπέροχα ανάμεσα στ’ άλλα!

 

 

Σέρνει βαριά ιστορία η Δάφνη

 

Η Δάφνη Ανδραβίδας, έπειτα από την περιπέτεια της τελευταίας τριετίας πέρυσι ανέβηκε στην Α2 Κατηγορία, ως τρίτο κατά σειράν σωματείο. Ξεκίνησε με πρόεδρο το φίλαθλο, Γιώργο Τσουραπά και προπονητή τον Τάκη Δρακόπουλο. Έκανε καλή αρχή σχετικά (όχι βέβαια πρωταθλητισμού) αλλά στο δρόμο υπήρξαν προβλήματα. Είχαμε αλλαγή προπονητή με το Μιχάλη Παπουτσή στο πόστο. Ο α΄ γύρος έκλεισε με την ομάδα κοντά στα όρια των πλέι-οφ. Η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη με την κατάκτηση της ένατης θέσης. Αξιολογικά οι Βάσσος, Πανταζόπουλος και Πετρόπουλος στην πρώτη γραμμή διακριθέντων.

 

Καλά που μετέχουν

 

Στα ύστερα χρόνια ο Α.Ο. Χελιδονίου είναι μέγα κατόρθωμα το γεγονός ότι κρατιέται στην Α2 Κατηγορία. Το γήπεδο του χωριού ρημάζει και οι υποσχέσεις του δήμου Αρχ. Ολυμπίας για χλοοτάπητα παραμένουν υποσχέσεις. Είναι «ήρωες» οι παράγοντες (Τάσος Μπίρμπας, Μπάμπης Δρούζας) και οι παίκτες, αγωνιζόμενοι πάντα εκτός έδρας! Έκαναν καλό πρώτο γύρο, υποφερτό δεύτερο. Σώθηκαν την έσχατη αγωνιστική. Κορυφαίος ο Σοφοκλής Μπίρμπας, ο Αγριδιώτης και προπονητής ο αειθαλής Τάσος Τσαντίλης. Καλά που μετέχουν  με τόσα και τέτοια έξοδα (παρατηρητές επί παρατηρητών) και χωρίς γήπεδο!

 

 

Πέρασε μια δύσκολη χρονιά

Ανανέωσε και φέτος ο Ν. Κόροιβος. Πέρυσι ήταν έκτος. Φέτος ενδεκαδάτος. Ξεκίνησε με πρόεδρο την κα Αθηνά Γαλανοπούλου (μπράβο της) και προπονητή τον Παλαιολόγο. Τους ταλάνισε το γήπεδο, αφού προχώρησαν σε αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Φιλοξενήθηκαν αρχικά στη Μυρτιά και κατόπιν στο Βούναργο. Είχαν και αγωνιστικά προβλήματα. Με άσχημο ξεκίνημα και βελτίωση στη συνέχεια. Με νίκη την τελευταία αγωνιστική (3-1 την Αρετή) απέφυγαν την… ιστορία του πλέι-άουτ. Έτσι, πέρασε μια δύσκολη χρονιά…

 

 

Οι τρεις της Συνέλευσης ΕΠΟ

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Σε όλες τις ΕΠΣ έχουν σταλεί τα πεπραγμένα. Θα συζητηθούν και θα εγκριθούν, αφού ελέγχονται οι περισσότερες Ενώσεις από την ΕΠΟ της… εξυγίανσης. Θα εγκριθούν ή όχι οι διατάξεις του νέου Καταστατικού; Απαιτείται να το ψηφίσουν τα 2/3 των μετεχόντων, δηλαδή σε σύνολο 181 οι 136. Αν περάσει το Καταστατικό από τούδε και στο εξής κάθε ΕΠΣ θα έχει μια ψήφο (και όχι τρεις όπως τώρα). Την ΕΠΣ Ηλείας, πλην του προέδρου Άρη (πάει εξ οφίτσιο) θα εκπροσωπήσουν ο νέος Γενικός, Γιώργος Τσουραπάς και ο Χρήστος Δημόπουλος που έχει μεταπηδήσει στο πλευρό Κουλούρη, εδώ και καιρό…

 

 

Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο!

Εκων, άκων ο υφυπουργός επί του Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης έφερε στη Βουλή πετσοκομμένο το νέο αθλητικό νόμο, τον οποίο καταψήφισε η αντιπολίτευση! Είναι φτιαγμένος με τις υποδείξεις και της ΦΙΦΑ και δεν άγγιξε τη Διαιτησία! Νομίζει, πως θα φτιάξει το ποδόσφαιρο έτσι ο Βασιλειάδης. Περιμένει αύριο να ψηφιστεί το νέο Καταστατικό της ΕΠΟ και μετά να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με εκλογές στην Ομοσπονδία… Δεν τόλμησε να αγγίξει τη Διαιτησία ο Υφυπουργός. Αφαίρεσε ολόκληρες παραγράφους. Όσοι περίμεναν να περάσουν οι διατάξεις περί ΟΔΠΕ και Συνδέσμων Διαιτητών, ας γυρίσουν πλευρά. Μπαμπούλας η ΦΙΦΑ!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος