FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η θριαμβευτική πορεία του Κοροίβου

Ημερομηνία: 19-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Αδέρφια! Και ο Κόροιβος ανέστη και ανορθώθηκε, φτιάχνοντας την ιστορία του στην Α1 του μπάσκετ. Νίκησε μετά την ψυχοφθόρα συνάντηση της Μ. Πέμπτης, τον Προμηθέα Πάτρας και ανανέωσε την παραμονή του στα… σαλόνια.

*Στον αθλητισμό η Ηλεία δεν κατέχει πολλά πράγματα. Έχει όμως τον Κόροιβο Αμαλιάδας, ώστε να διαφημίζει το κλειστό της Ήλιδας, την ίδια την Αμαλιάδα και όσους αγαπούν και στηρίζουν αυτή την ομάδα από τον Πύργο κι όλα τα περίχωρα.

*Οκτώ νίκες έκαναν οι «μπλε» στο πρωτάθλημα που αποδείχτηκαν αρκετές να τους χαρίσουν την παραμονή. Έξι από αυτές έγιναν στην Ήλιδα και δύο εκτός έδρας. Δύο φορές νίκησε τον Προμηθέα και ισάριθμες τη Δόξα Λευκάδας. Είναι αξιοσημείωτος πως οι δύο ομάδες ήταν «νεοφώτιστες». Μάλιστα η δεύτερη που έκανε μόνον τέσσερις νίκες υποβιβάστηκε.

 Οι 8 νίκες

Κατά χρονική σειρά με Δόξα (εντός) 74-71, Λαύριο 89-86 (π.), Τρίκαλα 87-76, Προμηθέας (εκτός) 79-81, Κύμη 64-94, Δόξα (εκτός) 65-69, Απόλλων Πάτρας 71-67, Προμηθέας 66-62.

*Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως στην  Ήλιδα χάθηκαν κάποιες νίκες στο τσακ. Για παράδειγμα η ήττα από τον Άρη (94-99) μετά από δύο παρατάσεις! Η ήττα από το Ρέθυμνο στο τέλος (67-78) και η πικρή ήττα από τον ΠΑΟΚ (80-82). Ακόμη ακόμη να θυμίσουμε την ήττα από τον Κολοσσό στη Ρόδο στις λεπτομέρειες (90-88)…

*Η πορεία του Κοροίβου πέρασε από χίλια-μύρια κύματα, αφού είναι της μόδας όλες οι ομάδες να έχουν πάρε-δώσε όλη τη σεζόν, όπου οι παντός τύπου μανατζαραίοι κάνουν χρυσές δουλειές. Έτσι, αποτέλεσαν παρελθόν ο Μπράουν, ο Ρίτσαρτ, ο Βαν Όστρουμ, ο Χολ (προπαντός αυτός) και ο Σμιθ-Ριβέρα. Σε αντικατάστασή τους, ήρθαν οι Σταρκς, Μακ Κλέλαν, Πόλαρντ, Σανέ, Ιωακειμίδης.

*Και παραμένει καίριος ο λόγος του παράγοντα της ομάδας, Σάκης Κάτζου, σχετικά με το μοντέλο του Κοροίβου: «Η ομάδα δείχνει το δρόμο, κόντρα σε όλους  και σε όλα. Ο τρόπος ο δικός μας είναι αυτός που βοηθάει στο να υπάρχουν σωματεία διαχρονικά και να μην μετατρέπονται σε… φωτοβολίδες ενός ανθρώπου που βρέθηκε συγκυριακά ή από συμφέρον στη θέση του προέδρου και είχε όρεξη να βάζει τα χρήματά του. Το μοντέλο του Κοροίβου στηρίζεται στη συλλογικότητα. Γι’ αυτό έχει και τεράστια αξία η επιτυχία της παραμονής».

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος και η αγωνία στο ζενίθ για την τύχη τουλάχιστον επτά ομάδων που προσπαθούν αφενός να σωθούν απευθείας (Κουρτέσι, Αλφειός, Σαβάλια, Αμπελόκαμπος) και αφετέρου να πάρουν πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-άουτ ή και να σωθούν απευθείας (π.χ. Χάβαρι, Βαρθολομιό, Θύελλα, Μαγούλα).

*Πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει καμία π.χ. Αμπελόκαμπος-Χάβαρι ή Βαρθολομιό-Καβάσιλα ή Ενιπέας-Θύελλα ή Ξενοφών-Σαβάλια, ενώ το παρασκήνιο θα δώσει και θα πάρει ως το Σάββατο που θα διεξαχθεί η προτελευταία αγωνιστική!

*Άφαντοι έχουν γίνει από τη Δόξα οι Αντωνόπουλος, Μπισμπάρδης. Δεν έχουμε γνώση, αν είναι τραυματίες. Το ίδιο και ο Καρατζανίδης (Ηλειακός Β.).

*Στους σκόρερς προηγείται ο Νικολετάκης με 23 γκολ. Ακολουθούν Μπάρκας20, Γεωργιόπουλος 19, Μπεγλεκτσής 17, Μπουρλάκης 17, Πλαστουργός-Λιούρης από 16, Ράλλης 14, από 13 Παναγόπουλος, Μάτης.

*Διαιτητές και συμμετοχές: Κούλης 25, Γκατζόπουλος 24, Παυλόπουλος 23, Σταθόπουλος 20, Καραβίδας, Πήττας, Σφυρής από 18.

Καλή η παρουσία του Μαρκαντωνάτου

Πολύ καλή παρουσία είχε ο Ηλείος ρέφερι, Γιώργος Μαρκαντωνάτος, τη Μ. Πέμπτη στο παιχνίδι Παναιγιάλειος-Άρης (0-1) για το πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής. Στο παιχνίδι αυτό είχε βοηθούς και τέταρτο από την ΕΠΣ Κορινθίας… Ήταν γρήγορος στις αποφάσεις του, σωστός, έγκαιρος κι έδειξε πέντε κίτρινες κάρτες. Παρακολουθήσαμε το ενδιαφέρον αυτό παιχνίδι τηλεοπτικά και σχηματίσαμε την άποψή μας. Προφανώς και ο παρατηρητής διαιτησίας (Σπυράκης Λακωνίας) θα έμεινε ικανοποιημένος από την όλη παρουσία του.

*Ο Γ. Μαρκαντωνάτος στη φετινή παρθενική παρουσία του στη Β΄ Εθνική κάνει καλές εμφανίσεις κι έχει τέσσερα παιχνίδια στη λεγόμενη Φουτμπολ Λιγκ, πέντε στη Γ΄ Εθνική και δύο τέταρτος, ενώ έχει κι ένα μικτών. Στα τοπικά έχει 14 διαιτησίες  στην Α1 και 8 στην Α2.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος