FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Η άνοδος των δύο Ολυμπιακών

Ημερομηνία: 27-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Αφού ολοκληρώσαμε την παρουσία των 18 ομάδων της Α΄ τοπικής, καιρός είναι τώρα να πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην Α2, όπου πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Α.Ο. Μακρισίων. Βέβαια, για την ομάδα του Γιάννη Βρέτταρου έχουμε ήδη γράψει. Απομένουν από τις ομάδες που κέρδισαν την προαγωγή τους στην Α΄ τοπική το Λαμπέτι και η Ζαχάρω.

*Ολυμπιακός ο ένας, Ολυμπιακός κι ο άλλος. Στην κανονική περίοδο, ο Λαμπεταίος ήταν δεύτερος. Ο Ζαχαραίος τρίτος με διαφορά δύο βαθμών! Στα πλέι-οφ ήταν σίγουροι και το απέδειξαν. Πρώτος ο Ολυμπιακός Λαμπετίου και δεύτερος ο Ολυμπιακός Ζαχάρως.

*Ο Ολυμπιακός Λαμπετίου, η ομάδα του Κώστα Ντάβαρη στη διετία που πέρασε πραγματοποίησε δύο ανόδους. Κυνήγησε τον τίτλο φέτος, αλλά δεν τα κατάφερε. Κατάφερε όμως την άνοδο κι αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Προπονητής της ανόδου ο Τάσος Γκότσης.

*Ο Ολυμπιακός Ζαχάρως υποβιβάστηκε πέρυσι. Επανήλθε πανηγυρικά φέτος στην Α΄ τοπική, όπου είναι και η θέση του. Πρόεδρος ήταν ο Χρ. Αλεξόπουλος και προπονητής ο Σταύρος Μεντής. Ξεκίνησε με ήττα-σοκ στα πλέι-οφ (μέσα από Α.Ε. Πηνείας), αλλά στη συνέχεια έδειξε την αξία του και πήρε την άνοδο.

 

Εξαιρετική πορεία η Α.Ε. Πηνείας

Πέρυσι, μόλις η Α.Ε. Πηνείας, έπειτα από αρκετά χρόνια ανέβηκε στην Α2 Κατηγορία. Φέτος επιχείρησε δεύτερη συνεχόμενη άνοδο. Μπήκε στα πλέι-οφ ως 4η στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, αλλά δεν έκανε τον άθλο. Πήγε αρκετά καλά, αλλά δεν μπόρεσε την υπέρβαση! Ξεκίνησε με πρόεδρο το Ν. Κολοβό και προπονητή το Χρήστο Μπίρμπα.

*Κέρδισε 16 φορές, έφερε 5 ισοπαλίες κι έχασε 9 φορές. Ήταν τέταρτη στην κανονική περίοδο με συντελεστή τερμάτων 41-25. Έτσι μπήκε στα πλέι-οφ ως τρίτη ομάδα  με κέρδος ένα βαθμό. Ξεκίνησε δυνατά με νίκη στη Ζαχάρω, αλλά στη συνέχεια δύο ισοπαλίες (μέσα-έξω) δεν της έδωσαν τη δυνατότητα της ανόδου. Κορυφαίος παίκτης και σκόρερ ο Γαλάνης.

 

Ο υποβιβασμός δεν τους επηρέασε

Ο Λευκός Αστέρας είχε παραπλήσια πορεία με την  Α.Ε. Πηνείας. Ωστόσο είχε το βαρύ τίμημα του υποβιβασμού από την Α1. Όλα ήταν δύσκολα. Ωστόσο πρόεδρος ανέλαβε ο έμπειρος Τάσος Παρασκευάς και προπονητής ο Ηρακλής Τσίπης. Η ομάδα γρήγορα προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα και πρωταγωνίστησε στην Α2. Μάλιστα, την έσχατη αγωνιστική έφερε 4-4 με το Λαμπέτι και χάρισε τον τίτλο στον Α.Ο. Μακρισίων. Με το αζημίωτο βέβαια, γιατί η ίδια μπήκε στα πλέι-οφ!

 

*Εκεί δεν είχε τύχη ως τελευταία της τετράδας. Πάλεψε ωστόσο για την… τιμή των όπλων και την ιστορία της. Ήταν ωστόσο ένα κλικ πιο κάτω από τους άλλους. Στην κανονική διάρκεια είχε σταθερά καλή πορεία, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετώπισε. Οι Σταματελάτος, Ξενόφος, Τόλιας, Σέφα και Μουρούτης καλύτεροι. Στοίχισε ο τραυματισμός του Αχαμνού και η παροιμιώδης ατυχία με τα δοκάρια!

 

Ο Θανάσης Τσαμπρινός

 

Αρκετά δύσκολη εποχή η τωρινή για όλα τα σωματεία, αφού ένα μήνα μετά τη λήξη των πρωταθλημάτων, ήρθε ο καιρός της προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Δυσκολίες υπάρχουν για τη συγκρότηση νέων συμβουλίων. Στο τέλος όμως όλο και κάτι θα γίνει. Ως τότε όμως θα υπάρχει αγωνία.

*Επειδή προκαλούμε κάποιους παράγοντες και γιατί όχι τους παρωθούμε να μπουν  μπροστά στις ομάδες τους, κάναμε το ίδιο και με το Θανάση Τσαμπρινό του Λευκού Αστέρα Σκουροχωρίου. Τον παρωθήσαμε να μπει μέσα στο νέο Δ.Σ. και ει δυνατόν επικεφαλής. Ο Λευκός Αστέρας είναι νοικοκυρεμένο, δυνατό σωματείο και πάντα διακρινόμενο. Χρειάζεται δυνατούς παράγοντες, γνώστες του αντικειμένου, γνωστούς στον κόσμο των παραγόντων. Ο Τσαμπρινός είναι ένας από αυτούς.

 

*Κατά καιρούς και στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, εξέφρασε κάποια παράπονα για τους νυν διοικούντες. Αυτά τον κάνουν διστακτικό, ώστε να βγει μπροστά και να ηγηθεί. Αν ξεπεραστούν θα είναι μέσα στο νέο σχήμα.

 

Τρίτη σερί χρονιά πρόεδρος

Ο Γρηγόρης Γλούμης είναι ένας από τους νέους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου. Την προηγούμενη διετία διετέλεσε πρόεδρος του Απόλλωνα Ν.Φιγαλείας και φέτος τον οδήγησε στην Α2 Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του. Πρόσφατα, στην κωμόπολη της Επαρχίας Ολυμπίας έγινε η συνέλευση και ο Γρηγόρης εξελέγη για τρίτη φορά  συνεχόμενη πρόεδρος του Δ.Σ..

*Θα έχουν πολλή δουλειά φέτος στον Απόλλωνα ο Γλούμης και οι συνεργάτες του. Θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην Α2 και επειδή το… θέρος εγγύς είναι, τους ευχόμαστε καλή δουλειά στη Ν. Φιγαλεία.

 

Νταντά

Τον Ερμή Πύργου τον καλέσανε σε απολογία εκεί στην Πειθαρχική. Γιατί άραγε; Διότι ο διαιτητής, καθ’ υπόδειξη, έγραψε κάτι επιβαρυντικό για την Ακαδημία του Φερεκίδη. Ότι δηλ. δεν παραβρέθηκε στις απονομές. Σ’ αυτή την παρωδία του φετινού προπαιδικού. Θα τους κάνουν νταντά άραγε τώρα;

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος