FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Δευτεραθλήτρια η Νίκη Τραγανού

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Νίκη Τραγανού αποτελεί δύναμη στο ηλειακό ποδόσφαιρο. Είναι δευτεραθλήτρια της Α΄ τοπικής, μετά από δύο αγώνες πλέι-οφ με τον Πανηλειακό. Πέρυσι, τερμάτισε στην 5η θέση. Όμως φέτος έκανε εξαιρετικά καλή πορεία. Ξεκίνησε με πρόεδρο το Φ. Δρυμώνα και προπονητή το Θ. Λούρμπα. Παρέμειναν οι πέντε αδελφοί Κολοτούρου, οι οποίοι αποτελούν σήμα κατατεθέν της Νίκης! Ενισχύθηκε με τον τερματοφύλακα Ψυχογιό, το Μπελεκούκια, με το Γαργαρώνη και μετά το Γενάρη με τους Δούλο, Γκρίλλα. Έτσι, αποτέλεσε ένα δυνατό σύνολο, που παρά τον τραυματισμό του Σταμάτη Βουρτσάνη πρωταγωνίστησε.

*Στην κανονική περίοδο τερμάτισε τρίτη. Με σταθερή απόδοση και στους δύο γύρους. Στον πρώτο μάζεψε 39 βαθμούς και στο δεύτερο 34. Όμως στη διαδικασία των πλέι-οφ επικράτησε της Δόξας και έπαιξε τελικό με τον Πανηλειακό. Με μια ισοπαλία στον Πύργο και ήττα στο Τραγανό σ’ ένα παιχνίδι που το είδαν 800 θεατές και ήταν ατυχές για την ομάδα.

*Πρώτος σκόρερ και τρίτος στη γενική κατάταξη ο Γεωργιόπουλος, ένας μεσοεπιθετικός με αίσθηση στο γκολ. Πέτυχε 19. Ακολούθησε ο νεαρός Καλογερόπουλος, ένας εξαιρετικός μεσοεπιθετικός με δέκα γκολ, ο Δ. Κολοτούρος με 9 και ο Νίκος (ο αδελφός του) με επτά.

Στο Κύπελλο η Νίκη απέκλεισε το 3-0 τον Πέλοπα Πύργου, τη Μαγούλα και τα Χελιδόνια, αλλά στα προημιτελικά αποκλείστηκε από τον Πανηλειακό. Ήταν γενικά μια απόλυτα επιτυχημένη χρονιά.

 

Δυναμικά ξεκίνησε ο Αστέρας

Αφού διευθετήθηκε το θέμα της διοικητικής-οικονομικής διεύρυνσης στον Αστέρα κατά τη γενική συνέλευση, οι «βυσσινί» έκαναν δυναμικό ξεκίνημα για τη νέα σεζόν. Πρώτον, πήραν καινούριο προπονητή και δεύτερον θα αποφασίσουν σταδιακά, ποιους παίκτες από τους 19 ποδοσφαιριστές που τελείωσαν την αγωνιστική περίοδο θα κρατήσουν.

*Έτσι ανανέωσαν: ο Δημήτρης Αρβανίτης που ήρθε στο δεύτερο γύρο κι έδωσε δύναμη στην άμυνα της ομάδας συμπληρώνοντας 11 συμμετοχές. Ο Τάκης Μπουτσικάκης που έπαιξε σε 26 αγώνες και πέτυχε κι ένα γκολ. Πολύ μεγάλος αμυντικός όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Ο Νίκος Μπουζούρας (αποκάλυψη φέτος) με 25 συμμετοχές, γηγενής του Αστέρα, που ενώ φοιτούσε στη Θεσσαλονίκη έπαιξε Γ΄ Εθνική με τον Εθνικό Αγιονερίου (Κιλκίς). Ο Γιώργος Τσάμης, ο πορτιέρο από τη Φθιώτιδα, πρώην της Αναγέννησης Καρδίτσας, που έκανε θραύση στο πρωτάθλημα με 20 συμμετοχές φέτος.

 

Συνεχίζει ο Μπράβος

Ο Δημήτρης Μπράβος συνεχίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά στον Αστέρα. Ο υπέροχος αυτός τεχνίτης έκλεισε 21 συμμετοχές φέτος, αφού αρχικά ήταν τραυματίας. Διαφαίνεται ότι κι άλλοι παίκτες θα συνεχίσουν στον Αστέρα, μετά τους πέντε που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Για παράδειγμα ο Παρασκευόπουλος που δεν έχει παίξει σ’ άλλη ομάδα ο εξαιρετικός Σταθάτος, για να μην αναφερθούμε στον αρχηγό Αντωνόπουλο!

 

Ο Ζαχαρίας

Παρεπιδημεί στον τόπο μας ο επίλεκτος ποδοσφαιριστής Ζαχαρίας Δημητρουλόπουλος. Ο Βροχιτσάνος μέσος τελείωσε τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του, το Διαγόρα Σεβαστής (Πιερίας), η οποία τερμάτισε τέταρτη στο 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Ο παίκτης που έφυγε φέτος από τον Α.Ο. Κυπαρισσίας, τράβηξε κατά Μακεδονία μεριά, αφού βρήκε καλό συμβόλαιο σε ομάδα που πρωταγωνίστησε στον όμιλο κι έκανε 19 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόνον 7 ήττες.

 

Απορία

Έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση τον Παναγιώτη Παυλόπουλο ως γυμναστή ποδοσφαίρου και απορήσαμε γιατί δεν μπήκε ούτε φέτος στο τεχνικό τμήμα του Πανηλειακού. Ωστόσο πληροφορηθήκαμε πως ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας, έχει υπό την εποπτεία του το τμήμα στίβου και δεν είχε χρόνο διαθέσιμο. Πάντως πρόταση του έγινε.

 

Αδιανόητο

Είναι αδιανόητο μια μεγάλη ΕΠΣ όπως η δική μας, να μην αθλοθετεί ένα εμφανίσιμο κύπελλο για τους πρωταθλητές τμημάτων υποδομής. Παρόμοιο κυπελλάκι και στους Προπαίδες, όπως και στους Παίδες, ευτελούς αξίας. Φτώχια, μιζέρια και τσιγκουνιά διέπει τη Διοργανώτρια.

 

Το Πανελλήνιο Στίβου

Η φυγή των παιδιών-αθλητών από την Ηλεία για σπουδές σε τόπους με πανεπιστήμια είναι η κύρια αιτία της ένδειας που βλέπουμε στο στίβο. Παιδιά που μπορούσαν να μπουν στους τελικούς, όπως η Μαρκοπούλου, ο Μάντης για να μη μιλήσουμε για τον Καψή και τον Χρυσανθόπουλο, δεν ανήκουν στους συλλόγους μας, όπως ο Κόροιβος, η Α.Ε. Λεχαινών, ο Απόλλων Πύργου, ο Ν.Ο. Ζαχάρως. Άλλωστε, η εποχή Ιακωβάκη-Πέρρα πέρασε ανεπιστρεπτί. Γι’ αυτό δεν είδαμε αθλητή ή αθλήτρια να βαθμολογείται. Ίσως αυτό να γίνει στους αγώνες Νέων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων προσεχώς.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος