FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Δίκαιη ισοπαλία στο Λαντζόι

Ημερομηνία: 17-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Καιρό είχαμε να δούμε κόσμο σε γήπεδο Α΄ τοπικής. Τον είδαμε στο γήπεδο «Ντίνος Παπαγεωργίου» του Λαντζοΐου τη Δευτέρα. Περίπου 200 φίλαθλοι ήλθαν στο γήπεδο παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σ’ όλη την Ηλεία. Ενιπέας και Μακρίσια τράβηξαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων που ωστόσο δεν είδαν γκολ. Λευκή ισοπαλία και βροχή από το 60΄ και πέρα, που χάλασε την ατμόσφαιρα του αγώνα και δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών. Ο διαιτητής Γκατζόπουλος κρατήθηκε και δεν τον διέκοψε. Άλλωστε δεν υπήρξε λόγος, αφού το τερέν δεν κρατάει νερά.

*Και μια και ο λόγος για διαιτησία, να πούμε πως ο Θανάσης Γκατζόπουλος είναι ένας καλός διαιτητής γενικά, που έχει τους περισσότερους ορισμούς στην Α΄ τοπική. Στο παιχνίδι δεν απέφυγε κάποια λάθη, αλλά στάθηκε στο γήπεδο. Κάποιες κίτρινες θα μπορούσε να τις αποφύγει. Για παράδειγμα στο 15΄ δεν υπάρχει η κίτρινη στον Π. Τσίγκρηλα. Ο παίκτης μαρκαρίστηκε από δύο αντιπάλους κι έπεσε. Δεν του ζήτησε κάτι. Πρέπει να ξέρει αυτός και οι υπόλοιποι, πως οι κίτρινες μετράνε και πληρώνονται!
*Η ισοπαλία ευνοεί τον Α.Ο.Μ. σε περίπτωση ισοβαθμίας αφού είχε νικήσει στο πρώτο παιχνίδι 1-0. Ωστόσο ο δρόμος είναι αρκετά μακρύς ως το φινάλε κι ο αγώνας για είσοδο στους «4» θα είναι σκληρός.

Κακός χαμός

Ο κακός χαμός γίνεται στον 5ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Το χειρότερο πως υπάρχει ράδιο-αρβύλα κι ο καθένας λέει ό,τι του κατέβει. Εδώ πρέπει να αναφερθούμε στο γεγονός ότι πολλοί σχολίαζαν πως ούτε καν θα έρθει στον Πύργο ο Βλαχιώτης. Όλοι είδαμε πως ήρθαν καβαλαραίοι κιόλας. Ήρθε κι ο πολύς Μανιατάκος, ο μεγαλομέτοχος και είδε το παιχνίδι από τα επίσημα του σταδίου. Ήρθαν και καμιά τριανταριά Βλαχιώτες. Έχουμε ξαναγράψει πως ο Βλαχιώτης είναι μια πολίχνη 3000 κατοίκων, αλλά πλούσιος τόπος, παραγωγικός. Μαζεύτηκαν, λοιπόν, την περασμένη εβδομάδα κάποιοι νοματαίοι και μάζεψαν κάποια πολλά λεφτά, αλλά δεν τα έδωσαν στον Μανιατάκο. Συγκέντρωσαν την Παρασκευή τους παίκτες. Τους έκαναν τραπέζι και τους υποσχέθηκαν να τους πληρώσουν τη Δευτέρα! Αυτά γίνονται στον όμιλο. Όλοι-πιστεύω- που είδαμε το παιχνίδι, διαπιστώσαμε τι εστί Αστέρας Βλαχιώτη, αήττητος ως τώρα. Και κάτι ακόμη δεν υπάρχει αήττητη ομάδα στη Γ΄ Εθνική.

Λίγοι θεατές

Σ’ ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι του Πανηλειακού ο κόσμος ήταν λίγος, παρότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες. Βέβαια, γύρω γύρω την ίδια μέρα γίνονταν παιχνιδάκια. Και στη Σπιάντζα και στη Βροχίτσα και στην Αλφειούσα και στο Κατσαρού. Υπάρχουν ακόμη και οι ελιές, είναι και η οικονομική κρίση. Ακούσαμε πως κόπηκαν 350 εισιτήρια…

 

Ικανοποίηση στη Βάρδα

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στον Παμβουπρασιακό για τη μεγάλη νίκη επί της ομάδας από την Πύλο. Επτά αγωνιστικές είχε να χάσει ο Τσικλητήρας, με τρία διπλά και τελευταία ήττα στην Αμαλιάδα!

*Υπάρχει φοβερό κλίμα στην ομάδα και η απουσία του Δημητρίου δε φάνηκε, καθώς ο Νικολόπουλος κάλυψε πλήρως το κενό του και ο Παλιάτσας ικανοποίησε με την εμφάνισή του. Σε σάιτ της Μεσσηνίας διαβάσαμε για κάποια παράπονα για τη διαιτησία του Γκριτζέπη που έχει η ομάδα του Κακαλέτρη. Όμως όλοι είδαμε πως αμυντικός της μεσσηνιακής ομάδας ανέτρεψε στο 0-0 τον Κωνσταντινίδη, χωρίς ο διαιτητής από την Αρκαδία να δείξει την άσπρη βούλα. Όσο για την κόκκινη στο Σεντεμέντε στο 88΄ ήταν κίτρινη μαρς, αφού ανέκοψε παίκτη σε υποσχόμενη επίθεση. Άρα άνθρακας ο θησαυρός.

 

Τσίπα

Εκεί στην Επιτροπή Διαιτησίας το έχετε παρακάνει με τα εξοδολόγια. Στέλνετε διαιτητές στα φτωχοσωματεία από τα τρία σημεία του ηλειακού ορίζοντα. Οι ομάδες στενάζουν. Φίλαθλοι δεν υπάρχουν να συνεισφέρουν, οπότε την πληρώνουν οι παράγοντες. Ως πότε κύριε Κυριακάκη; Να υπάρχει και λίγη τσίπα!

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Μεγάλη μάχη τη Δευτέρα στο Λαντζόι και ισοπαλία χωρίς γκολ. Μοιρασμένος και ο χρόνος υπεροχής. Αρκετές ευκαιρίες μπροστά σε δύο δυνατές άμυνες. Ωστόσο πρέπει να εξάρουμε πέρα από την αγωνιστικότητα, το αθλητικό ήθος των παικτών. Σε αθλητικά πλαίσια ο αγώνας. Ένα επιπόλαιο μικροεπεισόδιο και τίποτε άλλο. Και οι φίλαθλοι στο γήπεδο αξιοπρεπείς και κύριοι.

 

Οι Νέοι περιμένουν τον αντίπαλο

Η ομάδα των Νέων της ΕΠΣ Ηλείας, έπειτα από πολλά χρόνια (τουλάχιστον από το 2009 και δώθε) πέρασε στη δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, παρέα με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Μεσσηνίας που πέρασε ως καλύτερη δεύτερη. Αύριο θα γίνει η κλήρωση στην ΕΠΟ μεταξύ των ομάδων που βγήκαν στους άλλους 12 ομίλους.

*Αυτές είναι οι ομάδες της Ξάνθης, Σερρών, Μακεδονίας, Φλώρινας, Τρικάλων, Θεσσαλίας, Άρτας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αθήνας, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Κυκλάδων και Χίου. Ο αντίπαλος θα είναι από τις ομάδες της Νότιας Ελλάδας και θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο.

*Καλή τύχη, μακριά από Αθήνα, ώστε να προκριθούμε στους «8» και να ξανακάνει δηλώσεις ο πρόεδρος Άρης…

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος