FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Βυσσινόλευκα» από το ντέρμπι

Ημερομηνία: 06-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου ο Τίμος Καβακάς. Μπαρουτοκαπνισμένος από τέτοιες καταστάσεις, συνηθισμένος από τερτίπια των οπαδών, από τα λάθη της διαιτησίας κι όλα τα διαιτητικά συναφή, τα έχωσε σε όλους μετά το ντέρμπι με τη Βάρδα. Να αναφέρω ότι, αν το ματς έληγε ισόπαλο, θα είχαμε αναταράξεις. Έτσι τουλάχιστον όλοι εμείς οι αθλητικογράφοι που παρακολουθούσαμε παρέα το ματς, διαισθανόμαστε. Ήρθε όμως η νίκη κι όλα ήρεμα και καλά.

*Σε σχέση με το παιχνίδι στον Πύργο, ο Καβακάς είχε τρεις αλλαγές. Αντί Ενγκουέμ έπαιξε ο Κυριάκος, αντί Μπουτσικάκη, Μπουζούρα, οι Παγώνης, Παπαδόπουλος.

*Οι κινήσεις  του Βορειοελλαδίτη προπονητή ήταν μεθοδευμένες, γιατί έβλεπε κάποια πράγματα που δεν πήγαιναν. Πρώτη αλλαγή στο 58΄. Αντί Κυριάκου ο Τόρες για περισσότερη επιθετικότητα. Στο 72΄ αντί Ρόβα ο Σταθάτος για κράτημα της μπάλας και τροφοδοσία, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε, αλλάζοντας τα πλάγια μπακ, Παγώνη, Παπαδόπουλο, με Μπουτσικάκη, Μπουζούρα. Με τις αλλαγές δικαιώθηκε και πήρε τη νίκη, ενώ «φωνάζει» και για πέναλτι πάνω στο Μαρουκάκη από μαρκάρισμα του Ανδριέλου, εκεί που ο επιθετικός του Αστέρα έχασε το παπούτσι του!

 

Τα πρώτα σουτ στο ντέρμπι

Σφιχτές άμυνες στην ημερήσια διάταξη του ντέρμπι της Αμαλιάδας. Το πρώτο σουτ από πλευράς ΠΑΟΒ, έξω από τη μεγάλη περιοχή, το είχε ο Μελετίδης στο 12΄ (άουτ). Το δεύτερο σουτ στο 31΄, επίσης εκτός περιοχής, στο 31΄ ο Ρόβας, άουτ κι αυτό.

 

Ο Καλογεράκος και οι πλαϊνοί

Καλή ήταν η διαιτησία του Γιάννη Καλογεράκου (Ζακύνθου). Σφύριξε για τέταρτη φορά φέτος. Αν εξαιρέσουμε τη φάση που ζήτησε πέναλτι ο Αστέρας, δεν θα βρούμε κάποιο άλλο ψεγάδι. Ήταν δυνατός, έτρεξε πολύ και σαφώς βελτιωμένος, γιατί είχαμε τρία χρόνια να τον δούμε, από τότε που έφυγε από την Ηλεία. Έδωσε 8 κίτρινες κάρτες: 17΄ Μαρουκάκης (επικίνδυνο παίξιμο), 40΄ Νικολόπουλος (διαμαρτυρία), 42΄ Ρόβας (επικίνδυνο παίξιμο), 64΄ Π. Πολίτης (καθυστέρηση), 70΄ Ανδριέλος (κράτημα αντιπάλου), 84΄ Ντόμας (επικίνδυνο παίξιμο), 89΄ Καπούταγλης (καθυστέρηση), 95΄ Κέρι (έβγαλε τη φανέλα). Οι βοηθοί Ασημακόπουλος (πολύ καλός), Καραμέρος (καλός).

 

Η αγωγή κατά της Ένωσης

Εμπρός πίσω τα Νικολοβάρβαρα και το ηλειακό ποδόσφαιρο σύρεται και πάλι στα δικαστήρια. Αιτία η αγωγή που έχει κάνει η αντιπολίτευση με πρωτεργάτη τον Πέτρο Μπηλιώνη. Ο υποψήφιος στις εκλογές του περασμένου Φλεβάρη, ο Πέτρος Σταθόπουλος, όντας ανεξάρτητος, αφού τότε κατήγγειλε εκείνη τη διαδικασία, μήνες αργότερα, θεωρώντας τις εκλογές άκυρες, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας την ακύρωσή τους. Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η αντιπολίτευση τότε, το επιχειρεί τώρα. Τότε τους έριξε… στάχτη στα μάτια ένα μαγκάκι δικηγόρος, που προσποιήθηκε το φίλο και τους γέλασε. Να δούμε τώρα, θα δικαιωθούν ή όχι; Πάντως η νυν διοργανώτρια θα το πιει το ποτήρι της αγωνίας από την «αγωγή». Είτε έτσι είτε αλλιώς. Γιατί δεν μπορεί, ρε φίλε, να τους δουλεύεις όλους ψιλό γαζί και να τους αιφνιδιάζεις για να υποκλέψεις την εξουσία του τοπικού ποδοσφαίρου.

 

Άτυχος ο Αλφειός

Για μια ακόμη φορά η τύχη γύρισε την πλάτη στον Αλφειό στο παιχνίδι με την πρωτοπόρο Νίκη. Έχασε το παιχνίδι στα σημεία ενώ στερήθηκε και πάλι τις υπηρεσίες του Μπάρκα. Δεν ήταν μόνο αυτό, ήταν και ο τραυματισμός του Αντώνη Πρίφτη στο 15΄. Η ομάδα έτσι στερήθηκε την παρουσία ενός καλού αμυντικού. Ο Τομαρόπουλος πέρασε στο παιχνίδι τον Καλαντζή κι έφερε στη θέση του Πρίφτη το Μουλά, τον οποίο αργότερα αντικατέστησε με το τερματοφύλακα Αναστάση Σακελλαρίου (δανεικός από Πανηλειακό), στη θέση του αποβληθέντος γκολκίπερ Μπίζου. Τελικά το παιχνίδι που έγινε σε άθλιες καιρικές συνθήκες (ανεμόβροχο στο β΄ μέρος) κρίθηκε μ’ ένα πέναλτι, το οποίο αμφισβήτησε  η ομάδα του Επιταλίου, στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ο άγριος κόσμος της Α΄ τοπικής

Πάμε προς τη λήξη του πρώτου γύρου που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου. Υπάρχει η εκκρεμότητα με το παιχνίδι που διακόπηκε στο 6΄ (Ολυμπιακός Σαβαλίων-Ξενοφών), το οποίο λογικά πάει για την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου.

*Ορισμένα χαρακτηριστικά ως τώρα: Η Δόξα έχει οχτώ ματς αήττητη και βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

*Είναι τρίτο ματς χωρίς νίκη ο Α.Ο. Μακρίσια. Το ίδιο και ο ΑΠΟΚ.

*Προχτές το «Χ» που έφερε η Θύελλα ήταν το πρώτο φετινό.

*Παραμένει χωρίς νίκη ο Ηλειακός Λεχαινών, που πάντως προχτές έφερε 3-3 στα Μακρίσια. Ήταν αυτή η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία για τους «κυανόλευκους».

*Η πρωτοπόρος Νίκη δεν έχει ισοπαλία ως τώρα. Έχει πετύχει 11 νίκες κι έχει χάσει μια φορά στα Μακρίσια.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος