FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αστέρια πρώτου μεγέθους στο στίβο!

Ημερομηνία: 21-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Σε αστέρια πρώτου μεγέθους στο στίβο εξελίσσονται ο Αλέξης Αργυρόπουλος (μήκος) και η Μαργαρίτα Τσουκαλά (έπταθλο). Ο πρώτος θριάμβευσε στα Τρίκαλα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων, με άλμα 7,63μ. και πάει στο Παγκόσμιο του Τάμπερε της Φινλανδίας τον επόμενο μήνα. Σε φοβερή κατάσταση ο αθλητής του Νίκου Καστανά, το πρωί της ίδιας μέρας είχε ένα άλμα και μοναδικό στα 7,46μ., δείγμα της φόρμας του.

*Παράλληλα, η μεγάλη Μαργαρίτα Τσουκαλά στο έπταθλο πάει στο Γκιόρ της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και περιμένουμε μεγάλα πράγματα.

*Να συμπληρώσουμε πως ο Αργυρόπουλος μετέχει στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20 που γίνεται από σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

 

Ανοιχτό το νέο πρωτάθλημα

Πάει καιρός που ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα στην Α΄ τοπική. Όταν πέρυσι το Σεπτέμβρη ξεκινούσε το νέο πρωτάθλημα όλοι υπολόγιζαν τη Νίκη Τραγανού ως πρώτο φαβορί. Τελικά όλοι δικαιώθηκαν καθώς οι Τραγαναίοι τους δικαίωσαν.

*Φέτος άραγε ποιος ή ποιοι θα θέσουν ως στόχο το πρωτάθλημα; Ήδη στη Γ΄ Εθνική θα αγωνιστούν τέσσερις ηλειακές ομάδες και παράλληλα η Α΄ τοπική έχει γίνει «φτωχή». Αναρωτιέται κανείς, ποιες ομάδες θα μπουν μπροστά. Ποιες θα πρωταγωνιστήσουν. Να είναι οι τρεις που ακολούθησαν τη Νίκη, δηλαδή η Δόξα, ο Ξενοφώ κι ο Ενιπέας ή ο Ολυμπιακός Σαβαλίων, που έχασε στο τσακ την τετράδα; Ασφαλώς κάποια από αυτούς θα είναι, αφού ούτε η Προοδευτική μπορεί να είναι, ούτε ο Ηλειακός Λεχαινών και πολύ περισσότερο όχι ο Αίας.

*Μια λογική έχει ο Α.Ο. Μακρισίων, ο οποίος πρώτος απ’ όλους ανακοίνωσε νέα διοίκηση. Άλλωστε η ομάδα του κ. Βρέτταρου έχει μια δυναμική που όμοιά της δεν έχει εύκολα άλλη ομάδα. Πάντως προς το παρόν όλοι «κοιμούνται». Ουδείς τους ενοχλεί.

 

 

Βγαίνει πρωταθλητής στους Παίδες

Σήμερα θα γίνει στο Στάδιο Αμαλιάδας ο δεύτερος τελικός του πρωταθλήματος Παίδων, ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πανηλειακό. Με δεδομένο ότι το πρώτο παιχνίδι στον Πύργο έληξε 5-2 για τους «ερυθρόλευκους», αυτοί έχουν τον πρώτο λόγο. Μπορούν, μετά από δύο χρόνια, να πάρουν από τον Αστέρα τα πρωτεία.

 

Σ’ άλλα μέρη ο Κέρι!

Ο Λόρι Κέρι ένας ξεχωριστός παίκτης του Αστέρα, αποτελεί πια παρελθόν για τους «βυσσινί». Δεν άλλαξε κατηγορία. Ομάδα άλλαξε, αποδεχόμενος πρόταση της Νίκης Βόλου. Σε γνώριμα μέρη ο επιθετικός που γνώρισε στην Αμαλιάδα την αποθέωση, όσο κανένας άλλος. Ο Αλβανός στην υπηκοότητα παίκτης έχει άρρηκτους δεσμούς με το Βόλο. Ξεκίνησε από την ομάδα του Μαγνησιακού σε ηλικία 14 ετών κι έπαιξε στην πρώτη ομάδα Α΄ τοπικό. Στα 17 που πήγε στη Βέροια κι έπαιξε στην ομάδα Νέων κι έκτοτε, έγινε περιζήτητος. Πρωταγωνιστής στον Αστέρα. Πέτυχε 19 γκολ σε 22 αγώνες. Κι άλλα δύο γκολ στα μπαράζ. Στο καλό, Λόρι!

 

Αλλού το όνειρο, αλλού το θαύμα!

Όπως λέει η λαϊκή σοφία, αλλού το όνειρο, αλλού το θάμα! Ο Παπανικολόπουλος φαινόταν πως θα κλείσει ως κόουτς στον Κόροιβο, αλλά ο Σορώτος μας έμελλε. Ο βοηθός του Καλαμπάκου προτίμησε την Α1 και πάει βοηθός του Πεδουλάκη στο νεοφώτιστο Περιστέρι. Έτσι, τον Κόροιβο αναλαμβάνει ο έμπειρος Κώστας Σορώτος και θα τον οδηγήσει στα δύσβατα μονοπάτια της Α2 Κατηγορίας!

 

Ανέβηκε για να… πέσει!

Χειρότερο δεν υπάρχει απ’ αυτό που έπαθε ο Πηνειακός. Πέρσι ανέβηκε θριαμβευτικά στην Α2 και φέτος υποβιβάστηκε, αφού τερμάτισε προτελευταίος στη βαθμολογία μετά από μέτριες εμφανίσεις. Τον «έπνιξαν» τα διοικητικά προβλήματα, ενώ ο Τσαούσης που ανέλαβε την προπόνηση και καθοδήγηση των νεοφώτιστων δεν άντεξε και παραιτήθηκε. Τα αίτια μιας τέτοιας πορείας τα γνωρίζουν περισσότερο οι κοντινοί στην ομάδα άνθρωποι. Εμείς είμαστε μακριά και δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε επακριβώς την κατάσταση. Ο Μπουργαζάς με 5 γκολ, ο Τσάκος και ο Μίχα με τέσσερα γκολ, ο Τσάλλας και ο Κουρλός απλώς πάλεψαν. Η ομάδα δεν είχε γήπεδο κι αγωνιζόταν κυρίως στα Καλύβια.

 

Οδυνηρός υποβιβασμός του Μυρσιναϊκού

Τελευταίος στην κατάταξη της Α2 ήρθε οι Μυρσιναϊκός κι ο υποβιβασμός του αποτελεί μια μεγάλη έκπληξη. Ήταν να ανακατευτεί στα διοικητικά πάλι ο Χρήστος Νάστος, ενώ προπονητής ανέλαβε ο Χρήστος Κράγκαρης.

Πέρσι η ομάδα της Μυρσίνης τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας της Α2. Φέτος όμως ήρθε η φθορά, γιατί οι άνθρωποί του δεν πήραν τα μηνύματα της περιόδου 2015-2016, όταν σώθηκαν στο τσακ. Η ομάδα τερμάτισε τελευταία, με μόλις 11 βαθμούς, μετά από κακή πορεία. Μόλις 4 γκολ σημείωσε ο Μπέλης, ενώ ο Βασιλόπουλος είχε τις περισσότερες συμμετοχές, ενώ έπαιξε και φέτος ο Λυκουρίνος. Με χειρότερη επίθεση και άμυνα δεν πας πουθενά. Απλώς υποβιβάζεσαι!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος