FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Αρχίζει το ματς-Πάμε Μουντιάλ

Ημερομηνία: 14-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ήρθε το καλοκαίρι του 2018 και μαζί μ’ αυτό και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σέντρα σήμερα στη Μόσχα με το παιχνίδι Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας. Σέντρα στο 21ο Μουντιάλ. Ανέκαθεν ήμουν με την Αργεντινή. Θαύμαζα αυτούς τους τεχνίτες ποδοσφαιριστές που δίδασκαν ποδόσφαιρο. Ήταν το μακρινό 1978, όταν η παρέα του Αρντίλες, του Πασαρέλα και του Κέμπες νίκησε στον τελικό (παράταση) την Ολλανδία. Η ίδια ομάδα, λίγα χρόνια αργότερα, το 1986, στο Μεξικό δάμασε τη Δυτική Γερμανία με 3-2 και πήρε το δεύτερο τρόπαιο. Έκτοτε το αργεντίνικο ποδόσφαιρο περνάει κρίση. Είναι και φέτος παρούσα (Δ΄ Όμιλος), αλλά προσωπικά δεν τους δίδω πολλές ελπίδες, παρά την παρουσία του Μέσι. Δεν έχει πια Μαραντόνα ούτε Μπορουσάγκα.

*Για τετράδα βλέπουμε: Βραζιλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία.

 

Παρούσα η Ζαχάρω στα «Βιλαέτεια»

Η ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως, χάρη στην παρουσία του ακούραστου γυμναστή-προπονητή, Άρη Καλογερόπουλου, καλλιεργεί τον κλασικό αθλητισμό κυρίως στις ρίψεις. Έτσι, τέσσερα παιδιά έδωσαν το «παρών» στο στάδιο Πύργου με τις οδηγίες του κ. Καλογερόπουλου. Είχαμε δύο πρωτιές με τη 18χρονη Ζωή Πρέντι στα 200μ. και το Γιώργο Λίμι στον ακοντισμό. Καλή παρουσία είχε η Παναγιώτα Μακρή στον ακοντισμό και ο 15χρονος Δημ. Μπελεσιώτης στη σφαίρα.

 

Αρνητική εξέλιξη στη Ν.Μανολάδα

Η Γενική Συνέλευση της Δόξας Ν.Μανολάδας δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Αντιθέτως οδήγησε στην παραίτηση τον πρόεδρο, Κώστα Μιχαλόπουλο και τη Μαρίνα Πρίφτη. Αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, όταν δεν υπάρχει σ΄ ένα ιστορικό σωματείο σύμπνοια, ώστε να βγει αμέσως νέο συμβούλιο και να πάρει στα χέρια του τις τύχες της ομάδας. Ελπίζουμε σύντομα ν’ αλλάξουν τα πράγματα και να δοθεί λύση.

 

Δάφνη: Έμειναν από δυνάμεις

Φαίνεται πως θα υπάρξει κι άλλος χρόνος, ώστε η Δάφνη να ξεπεράσει την κρίση που μαστίζει το ποδόσφαιρο της Ανδραβίδας και το κρατάει δέσμιο από τότε που η ομάδα έπεσε από την Α΄ τοπική. Η Δάφνη για δεύτερη χρονιά αγωνίστηκε στην Α2. Πέρυσι ήταν έκτη στη βαθμολογία. Φέτος τερμάτισε πέμπτη με διαφορά 9 πόντων από την τέταρτη ομάδα της κατηγορίας.

*Υπήρξε διαφορά απόδοσης του πρώτου με το δεύτερο γύρο, η οποία διαφορά είναι της τάξης των επτά βαθμών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στον α΄ γύρο η ομάδα ήταν συνέχεια στην τετράδα. Όμως στο β΄ γύρο οι παίκτες έμειναν από δυνάμεις και τούτο γιατί έδειχναν απροθυμία στις προπονήσεις. Πρόεδρος ήταν ο Νίκος Γκουτζουρής. Προπονητής ξεκίνησε ο Τάκης Δρακόπουλος και στο δρόμο τον αντικατέστησε ο Αλέξης Γαλάνης.

*Κορυφαίοι παίκτες ο πρώτος σκόρερ Βαρβαρέσος (16 γκολ), ο Βάσσος κι ο Πετρόπουλος.

 

Θετική πορεία ο Πέλοπας

Ακριβώς πίσω από τη Δάφνη βρέθηκε ο Πέλοπας Πύργου που είναι ένα ισχυρό κλαμπ. Με πρόεδρο τον Ι. Πλεμμένο και προπονητή το Μάκη Κόκκαλη, έκανε μεγάλη πορεία, σε σχέση με την περσινή δοκιμασία, όταν σώθηκε σε αγώνα πλέι-άουτ με τη Δόξα Ελαιώνα.

*Είχε σταθερά καλή πορεία ενώ πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε δύσκολα από τον φιναλίστ Α.Ο. Ξενοφών (1-2).

*Πρώτος σκόρερ της ομάδας ο Μπαχούρος με 10 γκολ, ενώ ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι Δημητρόπουλος, Κανελλόπουλος, Αστερόπουλος, Παναγόπουλος, Βουρλούμης.

 

Πού θα «κάτσει»

Οι πληροφορίες της στήλης λένε, πως δύο ομάδες διεκδικούν τον Πυργιώτη προπονητή Φώντα Μοσχογιάννη. Το θέμα είναι πού θα «κάτσει». Άλλωστε το θέμα έχει σκαλώσει ήδη.

 

Άπνοια

Δεν κινείται φύλλο στα μεταγραφικά της Α΄ τοπικής. Επικρατεί άπνοια, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ούτε μια μεταγραφή!

 

Η έφεση Αστέρα

Έξι εφέσεις περιλάμβανε το χθεσινό πινάκιο της Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ, ανάμεσα στις οποίες κι αυτή του Αστέρα. Να δούμε αν συζητήθηκε και ποια απόφαση θα πάρουν!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος