FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Απαξιώνουν το Παιδικό πρωτάθλημα

Ημερομηνία: 19-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Την περασμένη Πέμπτη η ΕΠΣ προγραμμάτισε να γίνει στο Στάδιο Πύργου ο πρώτος τελικός του παιδικού πρωταθλήματος, ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πανηλειακό. Ο αγώνας ούτε καν διαφημίστηκε. Μπήκε σε μια άκρη του σάιτ της Διοργανώτριας που για να το ανακαλύψεις έπρεπε να ήσουν μάντης ή βοηθός Φακίρη, κατά το κοινώς λεγόμενον. Στην κυριολεξία το έθαψαν το παιχνίδι. Μάλιστα, από τη Διοργανώτρια δεν υπήρξε σύμβουλος, όχι απλώς ένας ως θεατής, αλλά ούτε και παρατηρητής αγώνα. Αυτό λέγεται προχειρότητα.

 

Καλό ποδόσφαιρο

Ήταν όμως στο «Χαρ. Βιλαέτης», οι δύο προπονητές των ομάδων (Μπακάλης, Τζαβάρας), το διαιτητικό τρίο (Παναγόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μαυραειδοπούλου), πολλοί γονείς, ελάχιστοι φίλαθλοι και αντιπροσωπεία της ΠΑΚ Ηλείας με επικεφαλής τον Πέτρο Μπηλιώνη. Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει ο δεύτερος τελικός. Παρά τη νίκη του Πανηλειακού με 5-2 θα γίνει ο δεύτερος τελικός. Παρά τη νίκη του Πανηλειακού με 5-2 ο Αστέρας είναι μέσα στο δεύτερο παιχνίδι. Είδαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, παίκτες που ξέρουν μπάλα και αποζημιωθήκαμε με το θέαμα. Ελπίζουμε η ΕΠΣ να διαφημίσει το δεύτερο τελικό. Έτσι αλλιώς κάποιος θα είναι εκεί να δώσει τα αναμνηστικά.

 

Και νέα ένσταση

Και μέσα στ’ άλλα που τραβάνε τα σωματεία, ιδού και η ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου «Φερεκίδη» που υπέβαλε ο Πανηλειακός κατά του Ερμή Πύργου, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Στρακόπουλος να μην τελέσει τον αγώνα προπαιδικού πρωταθλήματος των εν λόγω ομάδων, αγώνα για την ημιτελική φάση!

*Η ΕΠΣΗ με βάση την προκήρυξή της υποχρεώνει τα σωματεία να αγωνίζονται σε γήπεδα 70Χ50. Ως φαίνεται, το γηπεδάκι «Φερεκίδη» είναι μικρότερο, οπότε ιδού η ένσταση, η οποία καθώς διαβάσαμε εκδικάζεται την Τετάρτη και καλείται ο Ερμής στην Πειθαρχική, να ισχυριστεί άραγε τι;

*Εμείς γνωρίζουμε πως οι αγώνες Προπαίδων τελούνται σε γήπεδα κανονικών διαστάσεων, οπότε η ΕΠΣ, γιατί στην προκήρυξη να αλλάξει τις διαστάσεις και να ταλαιπωρεί έτσι τα σωματεία;

 

Προκήρυξη πρωταθλήματος

Οσονούπω βαδίζουμε προς τη νέα αγωνιστική περίοδο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος της Επιτροπής πρωταθλήματος κ. Καραλάγας, θα έχει αρχίσει προεργασία για τη νέα προκήρυξη. Καλό είναι φέτος να τη μελετήσει καλύτερα και να εισηγηθεί τα όρια των πλέι-οφ στην Α΄ τοπική να είναι ανθρώπινα. Αυτό που έγινε πέρσι με τον Πανηλειακό και φέτος με τη Νίκη να πάει και να μη γυρίσει!

 

Προκήρυξη Κυπέλλου

Ας κοιτάξει και λίγο την προκήρυξη του Κυπέλλου ο κ. Καραλάγας. Η φετινή ήταν ένα έκτρωμα! Έκτρωμα στην κυριολεξία. Πουθενά στην Ελλάδα αυτό το πράγμα. Για να πάει στον τελικό μια ομάδα να χρειάζεται να παίξει δέκα αγώνες! Η ομορφιά και ιδιαιτερότητα του Κυπέλλου, είναι το νοκ-άουτ. Έπειτα, αν θέλει να εφαρμόσει τους ομίλους, ας το κάνει, ώστε να περιοριστούν οι μεγάλες μετακινήσεις ως τη φάση των «8».

 

Άλλη μια γυναίκα

Άλλη μια γυναίκα ανακατεύεται στα κοινά σωματείου. Τις ανακαλύπτουμε μία-μία. Πρόκειται για την κα Δήμητρα Μουσά, η οποία ηγήθηκε του Ολυμπιακού Μυρτιάς, κατά τη λήξασα περίοδο και έδωσε το στίγμα της στο τοπικό ποδόσφαιρο. Ήδη η πρόεδρος συγκαλεί Γενική Συνέλευση για εκλογές προς ανάδειξη νέου Δ.Σ..

*Ο Ολυμπιακός Μυρτιάς, ο οποίος πέρυσι γνώρισε την περιπέτεια του υποβιβασμού από την Α2, φέτος αγωνίστηκε στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και είχε σχετικά καλή πορεία.

 

Νεοφώτιστος κι επιτυχημένος

Συνεχίζοντας το οδοιπορικό στην Α2, συναντάμε στην 9η θέση το νεοφώτιστο Απόλλωνα Ν.Φιγαλείας, ο οποίος μετά από μια καλή πορεία, αρμονική και στους δύο γύρους, κέρδισε άνετα την παραμονή του. Πρόεδρος και φέτος ήταν ο Γρηγόρης Γλούμης, προπονητής ο Άρης Ρουμελιώτης και γυμναστής ο Κατσιώλης που έπαιξε και ποδόσφαιρο και ήταν όχι μόνον ο σκόρερ (12 γκολ) της ομάδας, αλλά και κορυφαίος παίκτης της! Παρά τα όποια αγωνιστικά προβλήματα (φαντάρος ο Πλανιάς), η ομάδα πήγε πολύ καλά, με τους Κουτσόπουλο, Κουρούβανη και Ρουμελιώτη να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα και τον Πλακά να σημειώνει 9 γκολ, ενώ βοήθησε και ο έμπειρος Γιάννης Δημητρακόπουλος.

 

Βελτιωμένος ο Αχιλλέας

Μια θέση πιο κάτω από τον Απόλλωνα ήταν ο ιστορικός Αχιλλέας Νεοχωρίου, ο οποίος είχε σταθερά καλή πορεία, κατακτώντας τελικά τη 10η θέση. Ως προς την απόδοση ήταν λίγο κατώτερος από πέρυσι. Φέτος ξεκίνησε με πρόεδρο τον Ανδρέα Ηλιόπουλο και προπονητή το Δ. Τσελεπή. Στην αρχή συνάντησε πολλές δυσκολίες με απανωτές ήττες, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε. Τσιχλιάς (11) και Παναγόπουλος (9) συναγωνίστηκαν στο σκοράρισμα, ενώ πρώτος σε συμμετοχή ήταν ο Φ.Νικολόπουλος.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος