FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: «Ανθίζει» το μπάσκετ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 29-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Μετά το μεγάλο Κόροιβο Αμαλιάδας (και πάσης Ηλείας) το μπάσκετ προσπαθεί να βρει το δρόμο του στην περιοχή μας. Είμαστε πολύ πίσω. Θα λέγαμε πίσω και από τη δεκαετία του ’80, αφού η πρωτεύουσα του Νομού δεν διαθέτει κάτι αξιόλογο σε αγωνιστική κατηγορία, πλην κάποιων τμημάτων υποδομής!

*Έτσι, ο Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας είναι ο μοναδικός εκπρόσωπός μας στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Η ομάδα αυτή πασχίζει κάτω από δύσκολες συνθήκες να εδραιωθεί και να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία τη μεγάλη της περιοχής μας.

*Στη Β΄ Κατηγορία φέτος γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να εδραιωθεί ο σύλλογος ΣΦΗΚΑ που μετακόμισε στην Αμαλιάδα, όπου ο Βασίλης Νιπεργιάλης και ο Βαγγέλης Κιούφης θα συνεργαστούν για το καλό του αθλήματος. Μαζί τους, με τα λίγα μέσα που διαθέτει, βρίσκεται και ο Πανωλενειακός Καράτουλα, όπως και η ιστορική Α.Ε. Λεχαινών. Κι επειδή σε λίγο ξεκινούν τα πρωταθλήματά τους, να ευχηθούμε καλή δουλειά και υπομονή.

 

Η «Μαύρη», η Πύλος και τα Βραχνέικα

Ο Μεγαλοϊδεατισμός επικρατεί στην Καλαμάτα. Ενώ μέχρι πρότινος κυριαρχούσε η απογοήτευση, αίφνης με το 0-0 στην Αμαλιάδα όλοι βλέπουν πρωταθλήτρια τη «Μαύρη» στον 5ο όμιλο! Ουσιαστικά ο Ζαλίκας έφερε ορισμένους παίκτες (Καμινιώτης, Παπουτσογιαννόπουλος, Γκόμεζ, Γουέρε, Κονράτο, Τσεμπερίδης) αλλά υστερεί επιθετικά. Είναι δυνατή αμυντικά  κι εκεί στηρίζεται.

*Μεγάλες αλλαγές είχαμε στο ρόστερ του Τσικλητήρα. Είναι ζήτημα αν έμειναν πέντε παίκτες από την περσινή ομάδα. Συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία ο Κακαλέτρης, ενώ έφυγαν όλοι οι Αχαιοί, ήρθε ο γνωστός μας από τον Αστέρα, Οντσβονγκ και παρέμειναν μόνον οι Τσάτσος, Πήλιος, Σβίγγος, Μπίζος και Χατζηστάμου. Πέρυσι έμεινε στο τσακ. Φέτος θα κινδυνεύσει!

*Νεοφώτιστος ο Διαγόρας Βραχνεΐκων. Ο πρωταθλητής Αχαΐας από εκεί που ήταν να μη δηλώσει συμμετοχή, τελικά βρήκε χορηγό και κατεβαίνει. Ενισχύθηκε με Κυριαζόπουλο, Κωστή (Τσικλητήρας), Θωμά (Καταστάρι), Μούτσα, Τρίγκα (από Πάτρα), Μπακάλη (Ενιπέας). Θα παλέψει για την παραμονή, αλλά θα είναι αρκετά δύσκολο. Προπονητής ο Πατρινός Χρ. Τσίκας.

 

Τρία τα διπλά στην Α1

Προβλέψαμε και τα τρία διπλά της 2ης αγωνιστικής στον άγριο κόσμο της Α΄ τοπικής! Τα έφεραν ο Ξενοφών στη Μανολάδα, η Δόξα στο Επιτάλιο και τα Σαβάλια στα Λεχαινά! Δεν το έφερε ο Ενιπέας στα Μακρίσια. Οι γηπεδούχοι ήταν δυνατοί απέναντι σε παίκτες «μη μου άπτου».

*Το διπλό της Δόξας το πήρε ο Γ. Λαγός, με τη διαχείριση που έκανε στον αγώνα με τον Αλφειό. Όμως πρέπει να τονιστεί, πως ο Γούρμος έφυγε από θέση οφσάιντ, ενώ και ο γκολκίπερ Μπίζος βιάστηκε να κάνει το πέναλτι.

 

Άτρωτη η Νίκη

Άτρωτη η Νίκη Τραγανού. «Καθάρισε» με πεντάρα το Κουρτέσι, ενώ δεν έχει δεχτεί τέρμα σε πέντε αγώνες ως τώρα (τρεις ήταν του Κυπέλλου).

 

Χωρίς σφυρίχτρα

Από Θεού άρξασθε! Έγινε κι ο αγιασμός στους διαιτητές ώστε να εξαφανιστούν από το χώρο τα… κατσιμπουχέρια. Έκανε και ο Χρυσόστομος το μαθηματάκι, ενώ σήμερα οι «κομμένοι» δοκιμάζουν την τύχη τους στα αγωνιστικά τεστ. Γενικά στη διαιτησία εξακολουθούν οι… υπόγειες διαδρομές και τα μυστικοσυμβούλια.

*Πάντως, ο Πήττας πήρε τρίτο ορισμό. Πάει στο νησί των Φαιάκων βοηθός του Μπλάνα (Κέρκυρα-Ξάνθη). Πρεμιέρα και ο Νίκος Σταυρόπουλος, με βοηθούς τους Ασημακόπουλο, Λιάπη (Βραχνέικα-Παναρκαδικός). Τέλος ο Μάνθος ορίστηκε παρατηρητής του Καλογεράκου (Καλαμάτα-Αχαϊκή).

*Ο αγιασμός είναι μια επίσημη τελετή και οι παρακολουθούντες πρέπει να εμφανίζονται με σοβαρό ντύσιμο, όταν μάλιστα παρίσταται Επίσκοπος, που φέρει τον ανώτατο βαθμό της ιεροσύνης!

 

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος