FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έκλεισε το γύρο νικηφόρα ο Αστέρας

Ημερομηνία: 09-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ήταν αναμενόμενη η νίκη του Αστέρα, ο οποίος δάμασε 2-0 την αρκετά καλή Ζάκυνθο. Ένα ημίχρονο, το δεύτερο, ήταν αρκετό για τους «βυσσινί» να πάρουν τη νίκη απέναντι στη γαλάζια νεράιδα του Ιονίου, η οποία φάνηκε μόνο στο α΄ μέρος. Στο β΄ μέρος ο Σούλης Παπαδόπουλος έβαλε μέσα το Μαρουκάκη και η άμυνα της Ζακύνθου τα χρειάστηκε. Τότε ο Τόρες με τις διεισδύσεις του πήρε δύο πέναλτι. Τα αξιοποίησε υπέροχα ο Κέρι που έφτασε τα 13 γκολ και οδηγεί την κούρσα των κανονιέρηδων στον 5ο όμιλο.

*Κορυφαίος σ’ αυτό το παιχνίδι ο γκολκίπερ Γιώργος Τσάμης που κράτησε το μηδέν στο α΄ μέρος. Ενώ στον πάγκο ήταν ακόμη οι Βλάχος, Αρβανίτης, Αντωνόπουλος.

*Τριακόσιοι (μόνον) φίλαθλοι είδαν το παιχνίδι, από τους οποίους καμιά εικοσαριά Ζακυνθινοί. Μέτριος ο Κορίνθιος ρέφερι Ρούσσος, με κυριότερο λάθος του την ακύρωση του κανονικού γκολ του Παγώνη που δεν έκανε φάουλ!

 

Επτά κίτρινες

Ούτε λίγες ούτε πολλές οι κίτρινες από το ρέφερι Ρούσσο (Κορινθίας). Σφύριξε το πέμπτο φετινό παιχνίδι του και κιτρίνισε τους Παπαδόπουλο, Λιάμη, Καρβάλιο, Βαρότση (Ζακύνθου), Ενγκουέμ, Τόρες, Μπαρμπαρούση (Αστέρας). Στο β΄ μέρος δεν απέφυγε τα λάθη.

 

Δυνατό διπλό στη Βάρδα

Ο Πανηλειακός πήρε και το δεύτερο ηλειακό ντέρμπι στη Βάρδα. Η νίκη του τελικά αρκετά δύσκολη. Θα ήταν εύκολη, αν ο πλαϊνός στο 30΄ άφηνε τον Κρεββατά να προχωρήσει και δεν τον έκοβε ως οφσάιντ. Έτσι, όταν το σκορ έγινε 1-2, τότε αυτομάτως τα πράγματα για τους ερυθρόλευκους έγιναν δύσκολα. Μοιραία και το παιχνίδι εξελίχτηκε  σε πεισματώδες, άρχισαν οι διαμαρτυρίες και οι αντεγκλήσεις, χωρίς ακραίες ωστόσο καταστάσεις.

*Σχεδόν «φίσκα» το «Γρ. Καλάκος». Καμια πεντακοσαριά φίλαθλοι και σε μιαν άκρη καμιά εικοσαριά οργανωμένοι του Πανηλειακού. Για μια ακόμη φορά οι Λεβέντης, Γκοτσούλιας ξεχώρισαν όπως και ο Νιφορόπουλος και ο Σωτηρόπουλος (αντικαταστάθηκε προληπτικά γιατί μανούριασε με αντίπαλο). Από τον ΠΑΟΒ οι Δημητρίου, Γ. Πολίτης ξεχώρισαν ιδιαίτερα.

*Δε μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου δύσκολου αγώνα ο ρέφερι Σταυρόπουλος. Στο τέλος απομάκρυνε από τον αγωνιστικό χώρο το Γ. Κούτση για διαμαρτυρία.

 

Ήταν μια παρένθεση

Για τον Κόροιβο ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό ήταν μια απλή παρένθεση. Ήταν η πιο βαριά ήττα της τετραετίας στην Α1. Η ομάδα κατέβηκε χωρίς τον Κάρσον, αλλά με Κον και Φλόρβιους. Θα περίμενε κάποιος κάτι καλύτερο. Όμως οι «μπλε» που μπήκαν στο παρκέ με Χάινς, Σαχπατζίδη, ΝτεΚόζι, Σπυριδωνίδη, Πόσλι, είχαν άσχημο ξεκίνημα. Στο 15-4 αναγκάστηκε ο Καλαμπάκος να πάρει τάιμ άουτ. Η ομάδα ξεκίνησε με 7 λάθη σε έξι λεπτά, πολύ φοβισμένα. Και ο Παναθηναϊκός δε λυπάται. Σούταρε ο Ρίβερς για να βάλει όσα τρίποντα δεν έβαλε με την Εφές.

*Δεν έπαιξε σκληρά στην άμυνα και στην επίθεση δεν ήξεραν τι έκαναν. Μετά το τάιμ άουτ η κατάσταση βελτιώθηκε κάπως. Μπήκαν κάποια καλάθια και το ημίχρονο έκλεισε 45-29. Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή κι έτσι ήρθε η ήττα με διαφορά 35 πόντων. Ήταν μια παρένθεση. Με 5/18 τρίποντα και 25 λάθη δεν πας πουθενά. Ο Χάινς με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ ξεχώρισε.

*Η συνέχεια το ερχόμενο Σάββατο με το σημαντικό παιχνίδι με την Κύμη στην Ήλιδα. Εκεί θα παιχτούν πολλά. Η ομάδα θα ετοιμαστεί για νίκη. Με Κον θα είναι ακόμα πιο καλή.

 

1-0 αντί για 3-0

Ανήμερα τα Φώτα και μετά τον αγιασμό των υδάτων, καμιά ογδονταριά φίλαθλοι της γυναικείας ομάδας του Πανηλειακού είδαν την έκτη συνεχόμενη νίκη τους στο στάδιο, απέναντι στον Πήγασο Θριασίου. Ήταν ένας μονόλογος από τις Πυργιώτισσες και το 1-0 είναι πολύ φτωχό για να καταδείξει την εικόνα του ματς και να την αποτυπώσει. Και τρία ή τέσσερα γκολ να έβαζαν οι ερυθρόλευκες πάλι λίγα θα ήταν. Όμως, πότε η Καπαρέλη, πότε η Βοΐλα, πότε η Παρασκευοπούλου ήταν άστοχες και το σκορ έμεινε χαμηλά και η αγωνία σχετική.

*Ο ορισμένος ρέφερι Γιαννόπουλος δεν ήρθε, τον αντικατέστησε ο νεαρός Κουτσαναστάσης (Μεσσήνιος και αυτός) που άκουσε πολλά μπινελίκια για κάποια ακατανόητα σφυρίγματά του!

 

Έκλεισε

Εκεί στην Α.Ε. Πηνείας το… διαλύσανε. Έφυγε ο Γαλάνης, έφυγε και ο Ματλής. Αν φύγουν άλλοι δύο, έκλεισε το μαγαζί!

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος