FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτό Γήπεδο: Έκλεισε ιδανικά το 2017 ο Κόροιβος

Ημερομηνία: 03-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Βραδάκι προπαραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Αμαλιάδα. Η Ήλιδα είναι φίσκα. Φιλοξενεί 1500 φιλάθλους από τους οποίους εκατό Πατρινοί, φίλοι του Προμηθέα. Ο Κόροιβος δεν αγωνίζεται με κανέναν Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, βέβαια. Δίνει όμως αγώνα ζωής ή θανάτου. Δίνει αγώνα παραμονής. Αυτό το ξέρουν όλοι. Γι’ αυτό παρά τον άσχημο καιρό κατέκλυσαν το κλειστό της πόλης. Φίλοι του Κοροίβου από παντού. Στο παρκέ παρατάσσονται οι «Μπλε» με τρεις Αμερικανούς και δύο Έλληνες (Σαχπατζίδης, Σκουλίδας). Να ξέρετε δε ότι τον περισσότερο χρόνο τον παίρνουν οι Αμερικανοί. Κι έχει καλούς Αμερικανούς φέτος ο Κόροιβος. Έπαιξαν όμως και κάποιοι Έλληνες ακόμη και βοήθησαν (Αντωνάκης, Σπυριδωνίδης).

 

Κατάθεση ψυχής

Ο Κόροιβος έκανε κατάθεση ψυχής και πήρε σπουδαία νίκη. Στην αρχή το παιχνίδι ήταν δυνατό και ισορροπημένο αλλά τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Γι’ αυτό και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 17-18. Μάλιστα, στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Προμηθέας προηγήθηκε 19-24, αλλά από κει και πέρα τους πήρε και τους… σήκωσε. Οι «μπλε» έκαναν ένα 8-0 και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 35-31. Όμως οι Πατρινοί μπήκαν πάλι με δύναμη στο δεύτερο ημίχρονο και με σερί 0-6 στο 22΄ πέρασαν μπροστά 35-37 αλλά το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε 51-48.

 

Ασταμάτητος ο Κόροιβος!

Η τελευταία περίοδος ανήκει στους «μπλε». Στο ξεκίνημα με ένα 10-0 έκαναν σμπαράλια τους Πατρινούς και φάνηκε να καθαρίζουν το ματς (66-53). Τώρα, πώς αυτό στο 38΄ μετετράπη σε 70-66 ο Θεός του μπάσκετ το ξέρει. Το τελικό 78-71 πανηγυρίστηκε έξαλλα. Όλοι οι παίκτες αγκαλιασμένοι πηδούσαν σαν τρελοί, μαζί με παράγοντες και φιλάθλους.

*MVP του αγώνα ο Τζάχι Κάρσον. Ο 24χρονος γκαρντ έκανε τα πάντα και μη νομίσετε, δεν είχε ούτε ένα τρίποντο. Είχε όμως 11/14 δίποντα και 2/5 βολές. Άλλες ψυχάρες ο ΝτεΚόζι (17 πόντοι) και ο Πόσλι (15 πόντοι).

 

Πολλή δουλειά

Η ομάδα ήταν άριστα διαβασμένη, προπονημένη κι ετοιμασμένη. Το τεχνικό επιτελείο δούλεψε πολύ. Σκίστηκαν οι άνθρωποι και πήραν την ταυτότητα του Προμηθέα. Καλαμπάκος, Βελισσαράκος, Παπανικολόπουλος, Ανδρουτσόπουλος…

*Όσο για τους ρέφερι. Βαρύ πεπόνι ο πολύς Π. Αναστόπουλος, άφηνε το Τζαφλέρη από το Βόλο να παίρνει τις πρωτοβουλίες, ενώ ήταν σωστός ο Ανδρικόπουλος. Ακούσανε κάμποσα μπινελίκια, αλλά αυτά είναι αναπόφευκτα σε τέτοια παιχνίδια.

 

Τέλος ο Ντίκερσον

Μας άφησε χρόνους και καιρούς ο Ντίκερσον. Ο Αμερικανός ψηλός πέρασε και δεν ακούμπησε που λένε. Αναπόφευκτα έφυγε. Ο Καλαμπάκος προς τιμήν του παραδέχτηκε πως έκανε λάθος γιατί επέμεινε να μείνει. Έτσι τώρα θα δουλέψουμε με τον κοντό που ήρθε και όλοι πιστεύουν πως θα πάμε καλύτερα ακόμη, αφού φύγουν και τα… κατσιμπουχέρια!

 

Ω! τι κόσμος

Ο κόσμος του Κοροίβου ήταν ο επιπρόσθετος παίκτης της ομάδας. Αυτός έδωσε ώθηση στους παίκτες κι έχει μερίδιο από τη νίκη. Έχουμε δει τον κόσμο και σ’ άλλα γήπεδα. Διαπιστώνουμε πως ο κόσμος που μπαίνει στην Ήλιδα είναι ασύγκριτος. Με τέτοιους φιλάθλους ο Κόροιβος θα είναι και πάλι στα μεγάλα σαλόνια!

 

Η Νίκη κι ο Αστέρας

Έγινε κι εκείνο το φιλικούλι (Νίκη-Αστέρας), ώστε ο Σούλης Παπαδόπουλος –κυρίως- και λιγότερο ο Θοδωρής Ανδριόπουλος να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Η Νίκη Τραγανού που έκλεισε το μισό του πρωταθλήματος πρώτη με μεγάλη διαφορά από τους τρεις δεύτερους (40-31), μάλλον δεν πρόκειται να κάνει κίνηση, αφού υπάρχουν κι αναπληρωματικοί και μάλιστα ντόπιοι.

*Όμως ο Αστέρας θέλει ενίσχυση κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αποτελούν παρελθόν αρκετοί προς το παρόν παίκτες (Κουμπαρούλης, Σταθάκης, Καβουσάκης), ενώ κι άλλο όνομα έχει γραφεί. Θα δούμε γιατί ο Αστέρας πάει να χτυπήσει τον τίτλο!

Μόνο ένας δικαστής

Τήρησαν το έθιμο του Καζαμία στη Β΄ αρχαιοτέρα και μου έκαναν την τιμή να με περιλάβουν. Έτσι ξαφνικά έγινα τομεάρχης του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου από τον υφυπουργό Αθλητισμού Βασιλειάδη. Ευχαριστώ το ΘΕ.ΜΑ για την τιμή, αλλά δεν θα πάρω! Πρώτον, διότι δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, γιατί στην ΕΠΣΗ τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνον ένας… δικαστής.

*Κατά τα άλλα, ευχές για το 2018.

Π.Κ.Τ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος