FOLLOW US: facebook twitter

Ανοιχτή επιστολή N. Δημάκη προς δημότες Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 29-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

dimakis-nikolaos

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Φίλες και Φίλοι,

Είναι ξεκάθαρο όσο ποτέ άλλοτε, ότι η Ανδραβίδα τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει εικόνα έντονης υποβάθμισης!

Σήμερα γίνεται αντιληπτή η επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε ξανά αυτό που μας ανήκει!

Ποια Ανδραβίδα ονειρευόμαστε; Ποια Ανδραβίδα μας αξίζει; Μπορεί να γίνει αλλιώς; Μπορούμε να την αλλάξουμε;

Η απάντηση είναι πως ΝΑΙ! Μπορούμε σίγουρα!

Καθολικό αίτημα των κατοίκων της Ανδραβίδας, η ανανέωση και η αλλαγή πορείας! Χρειάζονται άνθρωποι νέοι– είτε σε ηλικία- είτε στον τρόπο σκέψης! Άνθρωποι άξιοι με όραμα και επιμονή για τον τόπο μας. Άνθρωποι που θα συνταχθούν σε ένα πραγματικά υπερκομματικό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο! Άνθρωποι που θα μιλήσουν με καθαρότητα για το αύριο, με την γλώσσα της αλήθειας, της πραγματικότητας, χωρίς κομματικά γυαλιά, χωρίς πολιτικαντισμούς, με επίμονη αντίσταση απέναντι στους συμβιβασμούς και απέναντι στην υποταγή!

Άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι, αμόλυντοι, παθιασμένοι με τον τόπο, χωρίς βεβαρημένο αυτοδιοικητικό παρελθόν, που θα κομίζουν το νέο και αποφασισμένοι να αναλάβουν το βαρύτατο καθήκον!

Άτομα που θα διέπονται από αρχές και αξίες, με ανιδιοτέλεια και ακηδεμόνευτη σκέψη και έκφραση! Άνθρωποι που θα αφιερώνουν όλο τον χρόνο τους για την επίλυση  των προβλημάτων.

Ένα ‘‘σχήμα’’ που θα εδράζεται στις αρχές, της κυρίαρχης θέσης του δημότη, της διαφάνειας, της συλλογικότητας, του σεβασμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας!

Υποστηρικτές της συνεχούς και άμεσης αμφίδρομης επικοινωνίας με την κοινωνία των δημοτών, στην οποία αποκλειστικά θα στηρίζονται!

Αποφασισμένοι να διατηρήσουν μόνιμη και συνεχή διαδραστική επικοινωνία με την τοπική κοινωνία!

Έτοιμοι να προωθήσουν τις θέσεις και τα αιτήματα των συνδημοτών! Διατεθειμένοι να προασπίσουν και να προωθήσουν την κοινωνία δικαίου, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, με επίκεντρο τον άνθρωπο και κορυφαία αξία και ιδέα τον ανθρωποκεντρισμό!

Θα είναι σε συνεργασία με τους δημότες, και στα πλαίσια της ανταλλαγής ιδεών θα δημιουργηθεί μια ανοιχτή κοινωνία διαλόγου η οποία θα σχεδιάζει και θα προτείνει δράσεις και λύσεις για τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας! Το ‘‘σχήμα’’ αυτό, θα αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επαναφοράς του κέντρου βάρους στην ανανέωση του πολιτικού λόγου και διαλόγου, καθώς και στην ανανέωση αντιλήψεων, θεωρήσεων και αυτοδιοικητικών φιλοσοφιών!

Θα διαθέτουν πολιτική ευπρέπεια και ήθος!

Στόχος θα είναι η κινητοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων της Ανδραβίδας και του σημαντικότατου έμψυχου δυναμικού που παραμένει αναξιοποίητο! Με αποφασιστική διάθεση για σύγκρουση με το παλιό και τις αντιλήψεις του! Οι δημότες διψούν για κάτι καινούργιο και διαφορετικό!

Φίλες και Φίλοι,

Τίποτα δεν λύνεται από τον καναπέ ή την καρέκλα του καφενείου! Πολλά χέρια μαζί, όταν θέλουν, και με όρεξη για πολλή και σκληρή δουλειά, γράφουν αυτοδιοικητική ιστορία!

Αξιότιμοι Συμπατριώτες,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω, ότι είναι σε φάση δημιουργίας και σε εξέλιξη, κίνηση δημοτών, για την επεξεργασία όλων αυτών των θεμάτων, με στόχο τον σχηματισμό αξιόλογου και αξιόμαχου συνδυασμού, για την συμμετοχή αυτού, στις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Είναι επιτακτική η ανάγκη, να δοθεί ένα τέλος στην λαθεμένη αντίληψη, ότι είναι ικανή μια υποψηφιότητα εκτός Ανδραβίδας, να την ανασύρει από το σημερινό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει!

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο από ανθρώπους όπως εμάς, όπου η καρδιά μας χτυπά στην Ανδραβίδα και για την Ανδραβίδα!

Ανθρώπους όπου στο άκουσμά της, ανατριχιάζουμε!

Η Ανδραβίδα είναι ο τόπος που γεννηθήκαμε και θα μιλά πάντα στην καρδιά μας! Εδώ άλλωστε είναι και όλοι οι πρόγονοί μας… στην αιωνιότητα! Τα χώματα αυτού του τόπου είναι ιερά για εμάς! Η Ανδραβίδα ορίζει τις ζωές μας!

Πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι καμία ξένη υποψηφιότητα, που δεν την συνδέει κανένας έντονος συναισθηματικός δεσμός με την Ανδραβίδα μας, δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντά της με πάθος!

Αυτοί οι οποίοι το τελευταίο διάστημα απεργάζονται σχέδιο ξένης υποψηφιότητας, με το πρόσχημα ότι η Ανδραβίδα δεν θα διαθέτει δικό της συνδυασμό στις επόμενες εκλογές, πρέπει να διδαχθούν από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος και να μην παραμείνουν αμετανόητα αδιόρθωτοι!

Επειδή όλοι σ’ αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε, είναι γνωστά τα πραγματικά κίνητρά τους, τα οποία είναι προσωπικά και ιδιοτελή, και καμία σχέση δεν έχουν με το κοινό όφελος και συμφέρον της Ανδραβίδας, τους ενημερώνουμε ότι η προσπάθειά τους θα αποτύχει παταγωδώς με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη έκθεσή τους!

Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια διαθέσιμα για προσωπικά παιχνίδια και ξένες λαθεμένες και άστοχες επιλογές! Ο κατακερματισμός των δυνάμεων δυσχεραίνει ή και ακυρώνει την προσπάθεια για τον συμφέρον της Ανδραβίδας!

Θεωρούμε αναγκαία και απαραίτητη την συμμετοχή όλων των Ανδραβιδαίων για μια προσπάθεια αναγέννησης της γεννέτηράς μας!

Ο πήχης πρέπει να ανέβει ψηλά και πρέπει να παρέμβουμε τώρα, πριν η σήψη και η υποβάθμιση καταστρέψει ότι έχει απομείνει!

Είμαστε εδώ παρόντες και αποφασισμένοι για το μεγάλο εγχείρημα της υπέρβασης των διαφορών, της απαλλαγής από τα ιδεολογήματα και τους εκφραστές του χθες, και εν τέλει την δικαίωση των προσδοκιών των συμπολιτών μας!

Είναι δεδομένο ότι δεν περισσεύει κανείς!

Όσοι υποστηρίζουν, ότι ενδιαφέρονται για το συμφέρον της Ανδραβίδας, ήρθε η ώρα να το αποδείξουν!

Η Ανδραβίδα και θέλει και μπορεί και κυρίως… το αξίζει!

Φίλες και Φίλοι,

Πάμε όλοι μαζί για μια νέα Ανδραβίδα για έναν νέο δήμο ‘‘πρότυπο’’!

Με Εκτίμηση

Δημάκης Νικόλαος

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος