FOLLOW US: facebook twitter

Ανοίγουν το δρόμο της ανάπτυξης: Αυτοψία Γεωργιόπουλου-Καστρινού στο δρόμο της παραλιακής ζώνης

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Ώριμο για δημοπράτηση μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ

Το σπουδαιότερο έργο που αφορά την τουριστική ανάπτυξη της Ηλείας παρουσίασαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Ο διακαής πόθος για την ανάπτυξη του συνόλου των παραθαλάσσιων περιοχών του νομού θα λάβει σάρκα και οστά, με την προσδοκία πως θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα συμβάλουν στην οικονομική ανάταση του τόπου. Ο παραλιακός δρόμος που μπορεί να διατρέξει όλη την ακτογραμμή της Ηλείας μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το έργο βρίσκεται στη φάση της επικαιροποίησης της μελέτης και στόχος είναι να υπογραφεί έως το ερχόμενο καλοκαίρι η σύμβαση για την υλοποίηση του, που σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν θα γίνει σε δύο φάσεις σε ότι αφορά το δήμο Πηνειού. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί το θεμέλιο λίθο, καθώς υπάρχουν πολλά ακόμα βήματα για να γίνει αυτό το τεράστιο έργο από το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης έως τις περιοχές του ποταμού Αλφειού.

Μετά την αυτοψία που πραγματοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και ο δήμαρχος Πηνειού, μαζί με τους αντιδημάρχους κ.κ. Αναστασόπουλος και Θανόπουλο, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας Μιχάλη Καλογερόπουλο και τη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών δήμου Πηνειού Νίκη Κοκκαλιάρη, μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις.

Γ. Γεωργιόπουλος: «Θεμέλιος λίθος έργου πνοής για την Ηλεία»

O κ. Γεωργιόπουλος χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν ως την αρχή μιας πάρα πολύ σπουδαίας υπόθεσης για την Ηλεία. «Μπαίνει ένας θεμέλιος λίθος ενός έργου πνοής για την Ηλεία, στόχος του δήμου Πηνειού, των πολιτών του, του Κάμπου, αλλά και όλης της Ηλείας. Ξεκινάμε σήμερα στο πλαίσιο μιας καλής συνεργασίας – όπου με το δήμο Πηνειού είναι πάντα άψογη και εποικοδομητική με αντιθέσεις κάποιες φορές.

Μιλάμε για το έργο του παραλιακού δρόμου. Και στο δικό μας πρόγραμμα και στο πρόγραμμα του δήμου Πηνειού, η υλοποίηση του έργου που μπορεί να ξεκινά και από άλλο δήμο από την Κυλλήνη, θα διατρέχει όλη την παραλιακή ζώνη της Ηλείας, θα περνά από τον Πηνειό, θα συνεχίζει στα όρια του δήμου Ήλιδας και από εκεί μέχρι τον Αλφειό, είναι ένα έργο όχι μόνο τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και την αγροτική παραγωγή βοηθάει και την διακίνηση των πολιτών βοηθά. Τα έργα υποδομής δεν είναι ανάπτυξη αλλά μπορούν να την στηρίξουν. Και αυτός είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών, να βοηθάνε την κοινωνία, την επιχειρηματικότητα, μέσα από τέτοια έργα, για να μπορεί ο τόπος να αναπτύσσει την οικονομία του» εξήγησε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Συμπλήρωσε πως ακολουθούν ανάλογες διαδικασίες με το δήμο Ήλιδας και έπονται και οι άλλες περιοχές. Με την προσπάθεια του Περιφερειάρχη και του ιδίου και τις επαφές με τα αρμόδια υπουργεία, το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι το επόμενο βήμα μετά την έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης, από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε στους επόμενους μήνες να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

«Εμείς αυτό που κάναμε ήταν να αναζητήσουμε πόρους. Το υπουργείο έχει δεσμευτεί και πιστεύω ότι θα το κάνει, ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο. Συνολικά κοστίζει 10 εκατ. ευρώ. Θα υλοποιηθεί και θα χρηματοδοτηθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη μιλάμε για το έργο που ξεκινά από τη διασταύρωση του Βαρθολομιού προς της Θίνες και φτάνει έως την Μπούκα και από εκεί και κάτω υπάρχει ο δρόμος έως το Παλαιοχώρι όπου θα γίνουν βελτιώσεις, με τους κάθετους δρόμους προς την παραλία και προς όπου αλλού. Το δεύτερο τμήμα είναι προς τη Γλύφα» εξήγησε ο κ. Γεωργιόπουλος. Το πρώτο σκέλος του έργου ύψους περίπου πέντε εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί φέτος. Χθες η αυτοψία είχε ως σκοπό να εξεταστούν θέματα που αφορούν το έργο όπως οι πιθανές απαλλοτριώσεις.

«Είμαστε εδώ για να λύσουμε προβλήματα που πιθανόν να ανακύψουν. Στην ολοκλήρωση της θητείας μας θα παραδίδουμε ένα έργο ανάπτυξης και πνοής για τους δημότες όχι μόνο του δήμου Πηνειού, αλλά όλου του Κάμπου και της Ηλείας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιόπουλος.

Α. Καστρινός: «Το μεγαλύτερο έργο για την Β. Ηλείας»

Ο κ. Καστρινός στις δηλώσεις του εξήρε το έργο του κ. Καλογερόπουλου και τη συνεργασία που έχουν με το δήμο, όπως επίσης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του αντιδημάρχους κ.κ. Θανόπουλο και Αναστασόπουλο και την διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κα Κοκκαλιάρη.

Αναφερόμενος στο έργο το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο για τη βόρεια Ηλεία. «Εγώ πάντα είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να κατατεθεί στο σύνολό του το τεχνικό δελτίο. Από εκεί και πέρα θα δει η Περιφέρεια τι θα κάνει. Εκτίμησή μας είναι πως το ποσό για ένα τόσο μεγάλο έργο είναι μικρό. Ας είναι δύσκολη η περίοδος. Στα δύσκολα θα κριθούμε. Όλα τα υπουργεία έχουν πάρει εντολή σε κάθε νομό να πάρουν κάποια έργα να τα προχωρήσουν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι ιδανική ευκαιρία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε το έργο» σχολίασε ο δήμαρχος Πηνειού και στάθηκε σε επιμέρους σημεία του έργου.

Σχολίασε πως θα πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να είναι υπογεγραμμένη η σύμβαση για την υλοποίησή του, «… για να έχουμε ένα χρόνο περιθώριο στη θητεία μας να παρουσιάσουμε κάτι σημαντικό» συμπλήρωσε. «Εκτιμώ πως θα βοηθήσετε να γίνει ένα μεγάλο έργο για την Ηλεία. Θα απογειώσει το νομό αυτό το έργο» σχολίασε απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργιόπουλο. «Αν δεν καταλάβουμε σε ποια λογική πρέπει να πάμε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Έτσι γίνεται η ανάπτυξη, εκεί θα γίνουν τουριστικές επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας. Προκαταβολικά σας ευχαριστώ. Όμως δουλεύω με απολογισμό, θα δούμε το αποτέλεσμα για να κρίνουμε» είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος