FOLLOW US: facebook twitter

«Ανιστόρητη» η κυβέρνηση, «σε πανικό» ο Μητσοτάκης

Ημερομηνία: 05-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στο ζήτημα της ΠΓΔΜ διασταύρωσαν αυτή τη φορά τα πυρά τους, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, συνεχίζοντας την εδώ και μήνες, άγονη αντιπαράθεσή τους επί σχεδόν του συνόλου των σημαντικών πολιτικών θεμάτων που απασχολούν τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιζητεί λύση «για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες», με το Μαξίμου να απαντά ότι η Ν.Δ. ακολουθεί κατά γράμμα τη γραμμή που επιβάλλουν οι «επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης».

Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση είχε εμφανίσει μία λύση που αφορούσε μόνο το όνομα… Μετά από τις δικές μας πιέσεις αποδέχθηκαν να βάλλουν στην διαπραγμάτευση τη συνταγματική αλλαγή, την αποκήρυξη του αλυτρωτισμού και το erga omnes. Μετά έφεραν την πρόταση για το Μακεδονία του Ίλιντεν, το οποίο απορρίψαμε αμέσως… Η κυβέρνηση είναι ανιστόρητη και γι αυτό επικίνδυνη».

Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε περαιτέρω, κατηγορώντας τον Νίκο Κοτζιά, πως μοιάζει περισσότερο να υπερασπίζεται τα επιχειρήματα των γειτόνων μας παρά τα εθνικά συμφέροντα. Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση διακρίνεται από μία αγωνία να βρεθεί πάση θυσία μία λύση για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες.

Επίσης, έθεσε ζήτημα «νομιμοποίησης» της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα: «Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας; Ως πρωθυπουργός που εκφράζει το σύνολο της συμπολίτευσης ή ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;», ρώτησε ο αρχηγός της Ν.Δ.

Καταλήγοντας, επανέλαβε τη θέση του κόμματός του, ότι η λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ «πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει αναθεώρηση του Συντάγματος που θα αφορά και την εθνικότητα και τη γλώσσα, μία ονομασία για όλες τις χρήσεις… Είναι θέση έντιμη και πατριωτική που διαφυλάσσει τη θέση της χώρας στην ΕΕ και την ενότητα των Ελλήνων». Όπως διευκρίνισε, «μία συμφωνία που δεν θα εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα δεν θα γίνει δεκτή από τη ΝΔ».

Απαντώντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μίλησε για έκδηλο πανικό του προέδρου της Ν.Δ., τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει καλά «ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει».

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Ο πανικός του κ. Μητσοτάκη για το ενδεχόμενο επίλυσης του ονοματολογικού, που οι κυβερνήσεις της ΝΔ κληροδότησαν στη χώρα, γίνεται κάθε μέρα και πιο έκδηλος. Καλά κάνει, διότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά:

1. και τι διαπραγματεύονταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ στο παρελθόν,

2. και τι πάει να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση,

3. και ποιων τα εγκληματικά για τα εθνικά συμφέροντα λάθη καλείται να διορθώσει.

Εξάλλου, βρίσκεται στα ρετιρέ της ΝΔ μαζί τους.

Όποιον λεκτικό ακροβατισμό και να σκαρφιστεί, δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται. Σύντομα θα αναγκαστεί να καταλήξει σε μία θέση από τις δεκάδες που έχει υιοθετήσει για το ονοματολογικό τους τελευταίους έξι μήνες.

Το μόνο που περιμένουμε να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει να υποκρίνεται ότι είναι τάχα υπέρ της λύσης όταν συναντιέται με ξένους αξιωματούχους στο εξωτερικό, την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό ακολουθεί, κατά γράμμα, τη γραμμή που του επιβάλλουν οι επαγγελματίες πατριδοκάπηλοι, Σαμαράς και Γεωργιάδης”.

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία γίνεται αναφορά περί «μειοδοτών», για τους οποίους μιλά η Νέα Δημοκρατία. Η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ έχει ως εξής:

“Κάποτε, σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για εθνική μειοδοσία, για να επικρατήσει η πολιτική που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς με τα αρνητικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε.

Είκοσι έξι χρόνια μετά ο νυν αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας σοβαρά πιστεύει ότι η καλύτερη υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων είναι η εκ νέου αναζήτηση μειοδοτών;”

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος