FOLLOW US: facebook twitter

Ανθρώπινη Αλληλεγγύη: Δίπλα στο συνάνθρωπο και το Δεκαπενταύγουστο

Ημερομηνία: 11-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

allilegui-15augousto2

Το δικό της αγώνα κάνει η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» για να στηρίξει τους συμπολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη για βοήθεια. Ένας αγώνας δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος… Τα μέλη της οργάνωσης που χρόνια τώρα βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που στερούνται και τα βασικά στην καθημερινότητά τους, φρόντισαν ώστε να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα και να στηρίξουν 120 οικογένειες από όλη την Ηλεία, το Δεκαπενταύγουστο, ώστε το Πάσχα του Καλοκαιριού να είναι γιορτή για όλους.

Όπως είχε προαναγγείλει η οργάνωση από χθες ξεκίνησε στα γραφεία της στην Αμαλιάδα στην οδό Θεμιστοκλέους 28, η διανομή τροφίμων, διαδικασία που συνεχίζεται σήμερα και αύριο από τις 9,30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα η διανομή θα γίνει και σε οικογένειες στον Πύργο και τα χωριά της Ηλείας με τα μεταφορικά μέσα που διαθέτει η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη».

Ο πρόεδρος της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» που πρόσφατα επανεξελέγη, Απόστολος Αποστολόπουλος, τόνισε ότι η φετινή προσπάθεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση, ωστόσο έγινε ότι ήταν δυνατό για να στηριχθούν οι 120 οικογένειες που έχουν ανάγκη. «Ξεκινήσαμε σήμερα (σ.σ χθες) να μοιράζουμε τρόφιμα ενόψει του Δεκαπεντάυγουστου. Θα μοιράσουμε σε περίπου 120 οικογένειες. Δυστυχώς φέτος, δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, ο κόσμος δεν μας έδωσε αυτά που περιμέναμε και αυτά που μας έδινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι, κάποια τρόφιμα που θα μοιράσουμε φέτος είναι μειωμένα» εξήγησε.

allilegui-15augousto

Ο κ. Αποστολόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκείνους που στήριξαν και αυτή την προσπάθεια της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» για την συγκέντρωση τροφίμων. Εταιρίες όπως τα σούπερ μάρκετ Τερζής στον Πύργο, ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αμαλιάδα, τα Lidl Πύργου και Αμαλιάδας, όπως επίσης το προσωπικό και τους διευθυντές τους. Παράλληλα την εταιρία γαλακτοκομικών προϊόντων Φάρμα Ηλείας για τη συνεχή βοήθεια προς τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη, με την προσφορά προϊόντων παραγωγής της.

Ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του οργανισμού. Στις 3 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η ΓΣ στις 2 Αυγούστου συνήλθε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Κεντρικό θέμα που απασχόλησε τη ΓΣ ήταν τα όσα πρέπει να γίνουν ώστε να στηριχθεί η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» και να ανταποκριθεί στο έργο της, που μέσα στην κρίση είναι δυσκολότερο από ποτέ.

Το νέο ΔΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Αποστολόπουλος Απόστολος, Αντιπρόεδρος: Δημητρόπουλος Γεώργιος, Γραμματέας: Αθανασοπούλου Ζαφειρία, Αναπληρωτής Γραμματέας: Ανυφαντής Μιχάλης, Ταμίας: Δούλος Δημοσθένης, Αναπληρωτής Ταμίας: Πλουμίδη Ελένη, Μέλη: Γεωργοπούλου Θεώνη, Γκιτζίρης Γεώργιος, Λαγκαδινός Δημήτριος. ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος, Καψής Διονύσιος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος