FOLLOW US: facebook twitter

«Ανεφάρμοστος» χωρίς προσλήψεις: Γενική Συνέλευση χθες της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας για το νέο Νόμο

Ημερομηνία: 16-11-2017 | Συντάκτης:

«Απαιτούνται τουλάχιστον 7-8 γιατροί σε κάθε τμήμα» τόνισαν Διευθυντές και γιατροί

Το νέο εφημεριακό θεσμικό πλαίσιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των νοσοκομειακών ιατρών, τέθηκε επί τάπητος χθες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έχει συγκαλέσει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου και Κέντρων Υγείας.

Οι γιατροί, χαρακτήρισαν «ανεφάρμοστο» το νεοψηφισθέντα νόμο, τονίζοντας πως αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, το νέο εφημεριακό θεσμικό πλαίσιο που εναρμονίζεται με τα ισχύοντα στην ευρωπαϊκή ένωση, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, ιδίως στα επαρχιακά νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλιπή στελέχωση όπως αυτό του Πύργου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών κ. Νίκος Γκανταΐφης, αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική ψήφιση του νομοσχεδίου και ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την παρουσία του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα εξηγώντας πως οι λόγοι που τους εμφανίζουν αντίθετους έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το νομοσχέδιο στην παρούσα φάση είναι ανεφάρμοστο.

Στη διάρκεια της συνέλευσης, Διευθυντές τμημάτων και γιατροί τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα, αναφέροντας τον αριθμό των ιατρών που απαιτούνται για να μπορέσει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος, με την πλειοψηφία των τμημάτων να χρειάζεται συνολικά τουλάχιστον 7 με 8 ιατρούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην παρούσα φάση βασικά τμήματα του Νοσοκομείου Πύργου λειτουργούν με τους παρακάτω γιατρούς:

Παθολογικό: 4 μόνιμοι ιατροί (μια συνταξιοδότηση έως το τέλος του 2018) και αναμένεται η πρόσληψη ενός ακόμα.

Χειρουργικό: 6 μόνιμοι ιατροί εκ των οποίων δυο θα συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του 2017, και 1 επικουρικός.

Καρδιολογικό: 3 μόνιμοι ιατροί και 3 επικουρικοί.

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας: 2 μόνιμοι ιατροί, 1 από το ΚΕΕΛΠΝΟ και 2 επικουρική ενώ αναμένεται η πρόσληψη 5 μόνιμων ιατρών.

Ορθοπεδικό: 3 μόνιμοι και 1 επικουρικός.

Αναισθησιολογικό: 3 μόνιμοι και 1 μετακινημένη στον Αγ. Ανδρέα (συμμετέχει σε εφημερίες).

Παιδιατρική: 5 μόνιμοι ιατροί

Μονάδα Τεχνικού Νεφρού: 1 μόνιμος ιατρός, 4 επικουρικοί

ΤΕΠ: 1 μόνιμος ιατρός, 2 επικουρικοί, 1 επί θητεία, αναμένονται 3 μόνιμοι.

Ακτινολογικό: 3 μόνιμοι, 3 επικουρικοί.

Μαιευτικό- Γυναικολογικό: 4 μόνιμοι, 1 επικουρικός.

Μικροβιολογικό: 3 μόνιμοι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν και τα τμήματα του Νοσοκομείου Πύργου βρίσκονται στην καλύτερη φάση απ’ ότι στο παρελθόν, από πλευράς στελέχωσης, απαιτούνται αρκετές προσλήψεις ακόμα και αλλαγή του οργανισμού για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα ζητούμενα του νέου εφημεριακού θεσμικού πλαισίου.

Οι γιατροί, διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασία, εξάωρο, πενθήμερο, 30ωρο, με σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, Το πολύ μια εφημερία την εβδομάδα με ρεπό την επόμενη μέρα και επαρκή χρόνο ανάπαυσης, εντός του εφημεριακού χρόνου, κατά τη διάρκεια της 24ωρης εφημερίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος