FOLLOW US: facebook twitter

Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν το Κατάκολο

Ημερομηνία: 07-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

katastrofes-vroxi-katakolo1

Ζημιές σε σπίτια, καταστήματα αλλά και σκάφη στη μαρίνα

Τουλάχιστον δύο φορές το λιμάνι του Κατακόλου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας. Ανεμοστρόβιλοι που σάρωσαν την περιοχή πέρασαν μέσα από το λιμάνι και προκάλεσαν παρά πολλά προβλήματα και ζημιές.

katastrofes-vroxes-pyrgos5

Τις πρωινές ώρες στο αλσύλλιο του Κατακόλου οι ευκάλυπτοι δέχθηκαν τη μανία των ανέμων και έσπασαν πάρα πολλά δέντρα.

katastrofes-vroxi-katakolo4

Παρακείμενες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος υπέστησαν ζημιές είτε από την πτώση τμημάτων των δέντρων είτε από τη μανία των ανέμων που παρέσυραν είδη εξοπλισμού, όπως ομπρέλες και καρέκλες. Στην πλατεία του Κατακόλου τα πλατάνια λύγισαν και παρέσυραν επίσης φωτιστικά σώματα, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερες ζημιές.

katastrofes-vroxi-katakolo5

Όμως στο λιμάνι παρασύρθηκαν και παγκάκια και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στη θάλασσα. Ζημιές υπέστησαν από την πτώση των δέντρων και σπίτια. Μεγάλοι κορμοί διέλυσαν μάντρες και έσπασαν τοίχους προκαλώντας αρκετά μεγάλες ζημιές.

katastrofes-vroxi-katakolo6

Κι ενώ πίστευαν όλοι πως αφότου κόπασε η μανία των ανέμων, τα δύσκολα είχαν περάσει για την περιοχή, ένας δεύτερος ανεμοστρόβιλος πέρασε αυτή τη φορά μέσα από το χώρο της μαρίνας. Ιστιοφόρα που βρίσκονταν προς φύλαξη ή επισκευές στη χερσαία ζώνη παρασύρθηκαν από τους ανέμους και έπεσαν πάνω σε άλλα προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Όμως παρασύρθηκαν και μικρότερα σκάφη που βρίσκονταν στον ίδιο χώρο.

katastrofes-vroxi-katakolo3


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος