FOLLOW US: facebook twitter

Αναστηλώθηκε ο κίονας στο μνημείο των Πτολεμαίων

Ημερομηνία: 25-04-2017 | Συντάκτης:

Εγκαινιάζεται στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας

Το Ίδρυμα Regula Pestalozzi, το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών (DAI) και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας προσκαλούν στα εγκαίνια του αναστηλωμένου βόρειου κίονα του αναθηματικού μνημείου των Πτολεμαίων στις 26 Απριλίου 2017 στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκπρόσωποι των παραπάνω ιδρυμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της γερμανικής Πρεσβείας θα απευθύνουν χαιρετισμούς και θα εγκαινιάσουν επισήμως τον κίονα ως νέο μνημείο του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας.

Το αναθηματικό μνημείο των Πτολεμαίων βρίσκεται ανατολικά της Άλτεως στην Ολυμπία, μπροστά στη Στοά της Ηχούς. Σύμφωνα με την επιγραφή στη βάση του βόρειου κίονα, το μνημείο, που περιλάμβανε δύο κίονες, ανατέθηκε γύρω στο 270 π.Χ. από τον ναύαρχο Καλλικράτη για τον βασιλέα της Αιγύπτου Πτολεμαίο Β΄ Φιλάδελφο και τη σύζυγο και αδελφή του Αρσινόη.

Χάρη στη χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Regula Pestalozzi, με την υποστήριξη της εταιρείας Alfred Kärcher GmbH & Co. KG, πραγματοποιήθηκε η αναστήλωση την περίοδο 2009-2017. Το έργο διηύθυνε ο προσφάτως εκλιπών αρχιτέκτονας της ανασκαφής Klaus Herrmann (†). Οι εργασίες συντήρησης έγιναν από τους λιθοξόους Gerrit Höfig και Αλέξανδρο Παπαλάμπρο.

Σε συνέχεια των αναστηλωτικών εργασιών στο Φιλιππείο και στον ναό του Διός, το μνημείο προσφέρει στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου μία ακόμη δυνατότητα να αντιληφθούν την τρίτη διάσταση των αρχαίων κτηρίων και να αποκτήσουν μία ιδέα για την εντύπωση που αυτά προκαλούσαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος