FOLLOW US: facebook twitter

Αναρτήθηκε η απόφαση της ΕΕΤΑΑ για την φιλοξενία βρεφών-νηπίων: Οι δικαιούχοι για τα voucher στους παιδικούς σταθμούς

Ημερομηνία: 11-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η πολυαναμενόμενη απόφαση για το πρόγραμμα φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ που προκηρύσσει η ΕΕΤΑΑ για το 2018 – 2019. Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την έκδοση της πρόσκλησης από την ΕΕΤΑΑ και οι αιτήσεις αναμένονται να ανοίξουν άμεσα τις επόμενες ημέρες. Οι ωφελούμενες/οι επιλέγουν θέση σε Δομή αντίστοιχη εκείνης για την οποία έλαβαν «αξία τοποθέτησης» (voucher).

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν:

– στο οικογενειακό εισόδημα

– στην κατάσταση απασχόλησης και την εργασιακή σχέση

– στην οικογενειακή κατάσταση.

Η διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων από την ΕΕΤΑΑ διεξάγεται από Επιτροπές και πραγματοποιείται βάσει του συστήματος μοριοδότησης μέχρις εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της πράξης όπως αυτό προσδιορίζεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών που πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους, στον ορισμό μηχανισμού ελέγχου των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση και κατάταξη των ενδιαφερόμενων βάσει του συστήματος μοριοδότησης.

Αντί «συζύγων», ανάλογη εφαρμογή γίνεται και για άτομα που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης και υπάγονται στις ρυθμίσεις του ν. 3719/2008 ή 4356/2015.

Ωφελούμενες/οι της δράσης είναι: – Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και – Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία. – Άτομα (γυναίκες και άνδρες), στα οποία έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια παιδιών. – Άτομα που βρίσκονται σε χηρεία.

Οι ωφελούμενες/οι της δράσης θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: – να είναι εργαζόμενες/οι (μισθωτές/οί, αυτοαπασχολούμενες/οι), ή – να είναι άνεργες/οι οι οποίες/οι να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Τα έγγραφα δυνάμει των οποίων βεβαιώνεται η ιδιότητα του ανέργου προσδιορίζονται στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους δυνητικά ωφελούμενους.

Από όλες τις ως άνω κατηγορίες εξαιρούνται οι τακτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού).

Η μοριοδότηση των ανωτέρω κριτηρίων παρουσιάζεται αναλυτικά και στον ακόλουθο πίνακα:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος