FOLLOW US: facebook twitter

Ανανέωσε την εμπιστοσύνη του στον Λ. Βαρουξή ο Δήμαρχος Πύργου

Ημερομηνία: 11-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

limeniko-apologismos-ergwn2016-liatsis

Μίνι απολογισμός δράσεων και έργων του 2016 από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου

Την εμπιστοσύνη του, στο πρόσωπο του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου Λεωνίδα Βαρουξή, ανανέωσε για τα επόμενα τρία χρόνια της θητείας του, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την αλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που προέρχονται από την παράταξη του με μοναδικό κριτήριο την απόκτηση της πλειοψηφίας των αποφάσεων του ώστε να απογειωθεί αναπτυξιακά το επίνειο του Δήμου.

Τη δήλωση αυτή, έκανε ο κ. Λιατσής, στο περιθώριο του σύντομου απολογισμού , όλων όσων πέτυχε η Διοίκηση του Λ.Τ. τη χρονιά που πέρασε από τον πρόεδρο του Λεωνίδα Βαρουξή.

Ο κ. Λιατσής, εξήρε το έργο που έχει επιτελέσει παρά τις δυσκολίες ο κ. Βαρουξής τονίζοντας ότι η ανανέωση αυτή, επιβεβαιώνει τις προσπάθειες του, το έργο του και συμμερίζεται τους οραματισμούς του για το λιμάνι. Μάλιστα τόνισε, ότι «η διοίκηση δεν έκανε καλά τη δουλειά της γιατί δεν είναι δυνατόν να φορτώνουν τις ευθύνες της διοίκησης σχεδόν του μισού δήμου στους ώμους δυο ή τριών ατόμων, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την αλλαγή των υπόλοιπων μελών της διοίκησης που τα δυο αυτά χρόνια δεν συμβάδιζαν με τις αποφάσεις. «Τα μέλη της πλειοψηφίας δεν θα είναι όλα τα ίδια. Και αυτό γιατί θέλω η παράταξη η δική μου να στηρίζει το έργο που γίνεται στο λιμάνι. Εφόσον δε το στηρίζει και αφού δεν παραιτείται, αλλάζει. Θέλω δυνατή διοίκηση στο Λ.Τ. και θα το υποστηρίξω. Όσοι δεν στηρίζουν τις επιλογές τις δικές μου που εκφράζονται μέσω του προέδρου, αποχωρούν» είπε, προκαλώντας την ικανοποίηση του κ. Βαρουξή.

Όλα όσα πέτυχαν

Ο κ. Βαρουξής, ξεκίνησε τον απολογισμό του 2016, υπενθυμίζοντας όλα όσα συνέβησαν με το σοβαρό ζήτημα του Brand Name, τονίζοντας ότι μετά την απόπειρα που έγινε στην Πάτρα και την επιλογή Go West, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους και κατάφεραν στη διάρκεια σύσκεψης που συγκλήθηκε να κατατεθεί στην Περιφέρεια επίσημα κοινή πρόταση των Ηλείων με brand name “Olympia Land”.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στη διατήρηση του λιμανιού στους πέντε τοπ τουριστικούς προορισμούς για το 2016, παρότι δεν είναι νησιωτικός προορισμός ενώ μίλησε και για την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων επιστροφής της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας Costa. «Το 2016, σημαδεύτηκε με ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση του Λ.Τ. αλλά νομίζω ότι και εμείς, στο κομμάτι που μας αφορούσε κατορθώσαμε μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον να εξασφαλίσουμε το απαραίτητο ποσό για την εταιρία που είχε αναλάβει τα έργα στο λιμάνι, τα οποία και ολοκλήρωσε. Από κει και πέρα, το δεύτερο κομμάτι του μάστερ πλαν, προβλέπει υποδομές. Η γκρίζα αλάνα του λιμανιού πρέπει να αλλάξει και να έχει νέα εικόνα. Συνεργαστήκαμε με όλους τους αρμόδιους φορείς και μαζί με τον Τεχνικό μας Σύμβουλο κ. Κ. Μυλωνά, κατορθώσαμε να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τις μελέτες που ολοκληρώνονται το επόμενο δίμηνο. Απομένουν τα τεύχη δημοπράτησης και η υπογραφή της σύμβασης για να ξεκινήσουν τα έργα υποδομών».

Ο κ. Βαρουξής, αναφέρθηκε σε όλα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι είναι ένα αγκάθι και μια μεταβλητή που δεν μπορεί να προδικάσει κανείς από τώρα τι θα αντιμετωπίσουν την επόμενη διετία. «Η πρώτη προσέγγιση είναι ότι πάμε καλά και το 2017 υπό την αίρεση όμως ότι δε θα συμβεί κάτι που να επηρεάσει τις επιλογές των μεγάλων ναυτιλιακών». Ακολούθως αναφέρθηκε στην ίδρυση Περιφερειακού Υγειονομικού Σταθμού στο Κατάκολο που αποτελούσε στόχο και προσπάθεια της Διοίκησης ενώ μίλησε και για την ανησυχία που προκλήθηκε αναφορικά με την πώληση του λιμανιού. «Τελικά ίσως ήταν καλό για εμάς, το ότι δεν έχει φτάσει σε ένα σημείο που να μπορεί να δελεάσει έναν ιδιώτη επενδυτή. Από τη στιγμή που δεν έχει υποδομές και δεν έχει μαρίνα να εκμεταλλευτεί. Ήρθε ο πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ και η κοινή γραμμή όλων των φορέων της Ηλείας ήταν ότι το λιμάνι μας δεν πωλείται αξιοποιείται. Αυτό ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη βελτίωσης της κυκλοφοριακής συνθήκης στο Κατάκολο, τονίζοντας ότι η πλήρης εφαρμογή της μελέτης θα γίνει με την ολοκλήρωση του συνόλου των κτιριακών υποδομών. Για την ώρα όπως είπε, εξασφάλισαν την ασφαλή διέλευση των πεζών και την τακτοποίηση των επαγγελματιών στη μαρίνα ενώ τόνισε ότι πολύ σύντομα θα μπει μια απόλυτη τάξη.

Ένα από τα βασικότερα και σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε η διοίκηση του Λ.Τ. όπως τόνισε ο κ. Βαρουξής ήταν ο απαρχαιωμένος κανονισμός εσωτερικής λειτουργικής που δεν προέβλεπε την επάνδρωση της υπηρεσίας με προσωπικό, επισημαίνοντας πως υπέβαλαν ήδη νέο ΟΕΥ και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψηφιστεί δίνοντας τη δυνατότητα προσλήψεων απευθείας από το Λ.Τ. ειδικευμένου μόνιμου προσωπικού ενώ καταλήγοντας, μίλησε για την ψήφιση του απολογισμού και του προϋπολογισμού, εκφράζοντας την ικανοποίηση του που όλοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι «το λιμάνι ανήκει σε όλους και ενώνει».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος