FOLLOW US: facebook twitter

«Ανακριβή στοιχεία για τη φαρμακευτική δαπάνη»

Ημερομηνία: 04-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απάντηση του πρ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας στη Βουλευτή Ε. Σαλτάρη

Την παρέμβαση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, προκάλεσε το πρόσφατο άρθρο της Βουλευτή Έφης Σαλτάρη Γεωργοπούλου για τη φαρμακευτική δαπάνη, που μας απέστειλε το παρακάτω κείμενο απάντηση.

«Διαβάσαμε το άρθρο της βουλευτού κας Σαλτάρη – Γεωργοπούλου  σχετικά με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Παραθέτει πληθώρα στοιχείων και δεν φείδεται κόπου για να αποδείξει ότι είναι όλα καλά και όλα ωραία αφού βέβαια χρειάστηκε να καταφύγει και στην γνωστή παλιά και λίαν δοκιμασμένη μέθοδο ότι για όλα τα κακά φταίνε οι προηγούμενοι….

Κάποιοι αρμόδιοι από τον Νοσοκομειακό χώρο που ξέρουν τα προβλήματα καλό είναι να απαντήσουν με τα δικά τους στοιχεία.

Έτσι θα γίνει ένας γόνιμος διάλογος μπας και καταλάβουμε και μείς που είναι εν τέλει η αλήθεια.

Στον βαθμό όμως που καταπιάνεται και με το θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι κάποιοι έδωσαν στην κυρία Βουλευτή λάθος στοιχεία.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Γιατί προχωράμε σταθερά και μεθοδικά στη Μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με άμεση ανάπτυξη νέων αποκεντρωμένων δομών με πυρήνα τον οικογενειακό γιατρό και την ομάδα υγείας και άλλες παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών, όπως η μείωση της συμμετοχής των πολιτών στο κόστος της φαρμακευτικής αγωγής».

Αυτό δυστυχώς είναι απολύτως ανακριβές δεν λέγεται για πρώτη φορά και είναι μια πολύ ωραία κυβερνητική καραμέλα που κάποιοι τους είπαν ότι πουλάει και την αναφέρουν σε κάθε ευκαιρία….

Η κυρία Σαλτάρη πρέπει να ξέρει ότι σαν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ένα ολόκληρο μνημόνιο το καλοκαίρι του 2015 και άλλο ένα σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι του 2017.

Μέσα σε αυτά τα μνημόνια που δεν πιστεύω να μην τα έχει διαβάσει είναι και η υποχρέωση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την μείωση συνολικά της φαρμακευτικής δαπάνης…

Οι ασφαλισμένοι ήδη έχουν βιώσει πολλά μέτρα που αποσκοπούν στην επίτευξη αυτού του στόχου και ήδη η κυβέρνηση έχει προγραμματίσει να εφαρμόσει πολύ περισσότερα.

Μέσα σε αυτά τα μέτρα είναι μετάθεση δαπανών από το ασφαλιστικό σύστημα στους ίδιους τους ασφαλισμένους μέσω της αύξησης των συμμετοχών και της αύξησης των φαρμάκων που όντας εκτός λίστας καλούνται να πληρώνουν εξ ολοκλήρου.

Αν τελικά τώρα η κυβέρνηση μειώσει τις συμμετοχές που η ίδια έχει αυξήσει εννοείται ότι αυτό θα αυξήσει την φαρμακευτική δαπάνη άρα θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα που θα πρέπει όχι μόνο να απορροφήσουν την μείωση της συμμετοχής αλλά και να ικανοποιήσουν την μνημονιακή υποχρέωση της μείωσης της δαπάνης.

Τι να υποθέσουμε?

Έχουν βρει κάτι που δεν μπορούμε εμείς να σκεφτούμε ή δεν ξέρουν και λένε ότι τους έλθει.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση απλώς να μας κοροϊδεύουν νομίζοντας ότι εμείς δεν καταλαβαίνουμε??

Όπως και να έχει το θέμα μια απάντηση από την μεριά της κυρίας Βουλευτού είναι επιβεβλημένη για να μας λυθούν οι απορίες.

Αλλά το καλλίτερο η κα Βουλευτής το άφησε για το τέλος….

«Να είναι σίγουροι οι πολίτες της Ηλείας ότι ο όποιος εξορθολογισμός γίνει, θα γίνει με γνώμονα την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση και περίθαλψη των ασθενών».

Με άλλα λόγια μας προϊδεάζει ότι κατι θα γίνει που θα είναι όμως για το καλό μας.

Αλλά με βάση την μέχρι αυτήν την στιγμή εμπειρία και τις διάφορες σημασίες που μπορεί να πάρει η έννοια «εξορθολογισμός» είναι λογικό να ανησυχούμε για το τι θα μας ξημερώσει αύριο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος