FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση από την Α.Ρ.ΠΑ: Δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία μας

Ημερομηνία: 05-03-2021 | Συντάκτης:

Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μέσα από τον τοπικό τύπο μπαράζ παραιτήσεων γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας με αποτέλεσμα η Παθολογική Κλινική να έχει απομείνει με έναν παθολόγο.

Οι γιατροί παθολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, πέρα από την Παθολογική Κλινική, καλύπτουν και τη μονάδα των ύποπτων κρουσμάτων covid-19 όπως φυσικά και την κλινική covid-19.

Ουσιαστικά δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου, αφού στο νευραλγικό τομέα της Παθολογίας οι γιατροί εκλείπουν και καθίσταται άκυρο το πρόγραμμα εφημεριών στην Ηλεία, μετά και την ουσιαστική αδρανοποίηση του Παθολογικού της Αμαλιάδας. Ταυτόχρονα τίθεται σε κίνδυνο και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο νομό μας (όπως και όσο αργά αυτό υλοποιείται).

Δεν μπορεί να θεωρείται λύση η μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας στο Γ.Ν.Η, γιατί έτσι αυτά θα αναγκαστούν να αναστείλουν την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά ούτε και η μεταφορά γιατρών από την Πάτρα για ένα 24ωρο.

Ένας νομός μένει ξεκρέμαστος εν μέσω πανδημίας

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας έχει ζητήσει μέσα από την τελευταία προκήρυξη που έχει βγει από το υπουργείο Υγείας, την πρόσληψη τεσσάρων γιατρών για την παθολογική κλινική, όμως έως αυτή τη στιγμή δεν έχει δηλώσει ενδιαφέρον κανείς γιατρός για το Νοσοκομείο του Πύργου. Οπότε αν δεν αλλάξει κάτι σε αυτό και μάλιστα άμεσα και αν δεν έχουμε γενναίες λύσεις, τόσο από την 6η ΥΠΕ, όσο και από το υπουργείο Υγείας, τότε η κατάσταση θα γίνει ιδιαιτέρως προβληματική, […] βγαίνουν συνεχώς άγονοι οι διαγωνισμοί που γίνονται για την κάλυψη θέσεων στις κλινικές των νοσοκομείων της Ηλείας και αυτό διότι δεν δίνονται τα απαραίτητα κίνητρα έτσι ώστε να έρθουν ιατροί στην «άγονη γραμμή» όπως θεωρείται ο νομός μας».   Από δημοσίευμα ΠΑΤΡΙΣ (26-2-21)

Ζητάμε:

  • από την κυβέρνηση, που τίποτα δεν έχει κάνει για να ενισχύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας στην Ηλεία, τους Βουλευτές, την Περιφέρεια, τους Δημάρχους, που απλώς παρακολουθούν, και όλους τους αρμόδιους να πάρουν πάραυτα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την στελέχωση του νοσοκομείου με οποιοδήποτε κόστος οικονομικό και πολιτικό.
  • Να αποκατασταθεί το κύρος των γιατρών που δίνουν με όλη τους την ψυχή τις υπηρεσίες τους στο ΓΝΗ, πολλές φορές πέρα και από τις φυσικές τους αντοχές, και, αντί των χειροκροτημάτων, να υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.
  • Ο σεβασμός προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη λειτουργία του νοσοκομείου, και η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας να είναι ο γνώμονας για κάθε ενέργεια της Διοίκησης και του Υπουργείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ

  • να πάρει πρωτοβουλία, μαζί με όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, και να καλέσει τις Δημοτικές Αρχές, τους Φορείς όλου του νομού και τους πολίτες της Ηλείας να σταθoύν στο πλευρό των γιατρών και να δραστηριοποιηθούν για την άμεση λύση του προβλήματος και την ενίσχυση του ΕΣΥ στο νομό.
  • να συντονίσει, ύστερα από συνεννόηση με όλους τους φορείς του νομού, την οργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Γ.Ν.Η.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος