FOLLOW US: facebook twitter

Ανακάλυψαν τα μυθικά τέρατα!: Ευρωπαϊκή eTwinning ετικέτα ποιότητας για 2η χρονιά στο Νηπιαγωγείο Αλφειούσας

Ημερομηνία: 27-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

Μόνο χαρά και ενθουσιασμό μπορούν να αισθάνονται οι λιλιπούτειοι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αλφειούσας και η Νηπιαγωγός τους Μένια Παπουτσή, καθώς βραβεύτηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Ευρωπαϊκή eTwinning ετικέτα ποιότητας (European Quality Label) για την τελειότητα της εργασίας του, στο έργο «WHO’S AFRAID OF MONSTERS»- «Ποιος φοβάται τα τέρατα».

Εκπληκτική μέδουσα από το 5ο Νηπιαγωγείο Πύργου που συμμετείχε στο προγραμμα.

 

Στο συγκεκριμένο έργο συμμετείχαν 6 ελληνικά νηπιαγωγεία, εκ των οποίων δυο από την Ηλεία, της Αλφειούσας και το 5ο Πύργου καθώς και 4 Δημοτικά Σχολεία από Ιταλία, Πολωνία, Ουκρανία, Ρουμανία.

Τα παιδιά μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας  κατάφεραν να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν  και να αλληλεπιδράσουν. Να αναπτύξουν  τη δημιουργικότητα τους αλλά και τη φαντασία τους και να δουλέψουν πάνω σε ένα κοινό θέμα ανακαλύπτοντας τα μυθολογικά πλάσματα της χώρας τους αλλά και τα τέρατα των υπολοίπων χωρών-συνεργατών.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν τη διαφορά του μύθου από την πραγματικότητα και να νικήσουν τους φόβους που αυτά προκαλούν απομυθοποιώντας τα.

Στο τέλος μέσα από συνεργατικές on line δράσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας (web2 εργαλεία)  κατάφεραν να συγγράψουν ένα βιβλίο με ήρωες τα τέρατα που γνώρισαν όπως τη Λερναία Ύδρα, τη Μέδουσα, τον Πήγασο, τον Εγκέλαδο, τον Μινώταυρο, καθώς και τη Mavka, το Βόντιανικ, το Βασιλίσκο, τον Δράκο, τη Σκύλα και τον Κύκλωπα.

Η κοινή τους δράση ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός εικονικού μουσείου που περιελάμβανε όλα τα μυθικά πλάσματα που  γνώρισαν τόσο στην κανονική τους μορφή όσο και την κατασκευή που είχαν δημιουργήσει τα ίδια τα παιδιά.

«Είμαι ενθουσιασμένη που κατάφερε το νηπιαγωγείο Αλφειούσας, ένα περιφερειακό νηπιαγωγείο, να βραβευτεί με την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας» ανέφερε η Νηπιαγωγός Μένια Παπουτσή.

 

«Είμαι ενθουσιασμένη που κατάφερε το νηπιαγωγείο Αλφειούσας, ένα περιφερειακό νηπιαγωγείο, να βραβευτεί με την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας, γιατί τα νήπια είχαν την ευκαιρία να βγουν έξω από το στενό χώρο του σχολείου τους και να συνεργαστούν με άλλα παιδιά από άλλα μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης. Να καταλάβουν ότι δεν είναι μοναδικά, έχουν τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς» επισήμανε η Νηπιαγωγός τους Μένια Παπουτσή, με έκδηλη την χαρά και την ικανοποίηση της.

Η Λερναία Υδρα κατασκευασμένη από τους μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Αλφειούσας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο βραβεύτηκε αρχικά με εθνική ετικέτα ποιότητας σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν και για αυτό το λόγο του απονεμήθηκε και η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας.

Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά(2015-2016) το Νηπιαγωγείο Αλφειούσας και το 5ο Νηπιαγωγείο Πύργου συμμετείχαν πάλι σε eTwinning έργο: «FOLLOW OUR MAGIC TRAILS» με σκοπό να αναδείξουν όχι μόνο τον τόπο τους αλλά και να αποτυπώσουν τον ιδεατό για αυτά κόσμο….

Τι είναι  όμως το eTwinning;

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχόντων Ευρωπαϊκών χωρών, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος