FOLLOW US: facebook twitter

Αναζητώντας τους θησαυρούς της ελιάς: Ο κορυφαίος Αμερικανός γευσιγνώστης ελαιόλαδου Paul Vossen στην Ηλεία

Ημερομηνία: 17-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μια μεγάλη στιγμή για την Ηλεία και το ποιοτικό της ελαιόλαδο ήταν η επίσκεψη στο νομό και την επιχείρηση του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου στη Βαρβάσαινα την περασμένη Δευτέρα, του Paul Vossen. Του κορυφαίου γευσιγνώστη ελαιόλαδου στην Αμερική, η κριτική του οποίου καθορίζει μαζί με άλλους κορυφαίους στον κόσμο συναδέλφους του, τα αποτελέσματα παγκόσμιων διαγωνισμών ποιότητας ελαιόλαδου.

Σκοπός της επίσκεψής του αυτής ήταν η εύρεση εξαιρετικού ποιοτικού ελαιόλαδου, μαζί με τον Κώστα Λύρη που είναι επίσης γευσιγνώστης ελαιόλαδου και γεωπόνος. Η παρουσία του στην Ηλεία για την αναζήτηση και τελική επιλογή εξαιρετικών ελαιόλαδων, αποτελεί μια τρανή απόδειξη, της υψηλής θέσης που έχει παγκόσμια ο νομός μας στην παραγωγή του προϊόντος που έχει συνδέσει την πορεία του με την ιστορία και την οικονομία του τόπου…

Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης των κυρίων Vossen και Λύρη, ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και στη συνέχεια προχώρησαν σε δοκιμή και γευσιγνωσία μίας μεγάλης γκάμας ελαιόλαδων. Ο κ. Vossen έδειξε εντυπωσιασμένος από τις γεύσεις της περιοχής μας αλλά και από την προσεκτική μεταχείριση και παραγωγή του ελαιόλαδου στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. Όπως ανέφερε αργότερα σε δηλώσεις του ο Paul Vossen, «…ο λόγος που βρίσκομαι εδώ είναι επειδή έχω ακούσει πολλά για την ποιότητα του ελαιόλαδου που έχουν εδώ.

Ο Κώστας Λύρης και εγώ, είμαστε και οι δύο κριτές στον διαγωνισμό της Νέα Υόρκης και αυτό το ελαιοτριβείο έχει κερδίσει πολλά βραβεία με το ελαιόλαδο του. Τώρα δουλεύω για μια επιχείρηση, ψάχνω ελαιόλαδο για αυτούς οπότε ήθελα να έρθω εδώ να δω τι λάδια έχουν, να δω τις εγκαταστάσεις, να δοκιμάσω τα ελαιόλαδα και να βρω κάποια για να στείλω στην Αμερική». Συνέχισε λέγοντας πως «… αυτή η εγκατάσταση και αυτό που κάνουν εδώ είναι πολύ σημαντικό γιατί εξυψώνει την ποιότητα του ελαιόλαδου, παίρνοντας ένα προϊόν που είναι παραδοσιακό για χιλιάδες χρόνια, επιλέγοντας καρπούς πρώιμης συγκομιδής και ελαιοποιώντας τους πολύ προσεκτικά για να παραχθεί αυτό που αποκαλούμε υπερκορυφαίο προϊόν.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Λύρης δήλωσε πως «… βρισκόμαστε στην Ηλεία, γιατί είμαστε σε αναζήτηση εξαιρετικά ποιοτικών ελαιόλαδων και ήρθαμε εδώ για να βρούμε αυτό που πραγματικά ζητάμε. Πρόκειται για μια επιχείρηση στην οποία βρίσκουμε κάθε χρόνο υψηλής ποιότητάς εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ίσως από τα καλύτερα που μπορούμε να βρούμε σε όλη την Πελοπόννησο!».

Τέλος ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ανέφερε μιλώντας για την επίσκεψη αυτή ότι «… είναι τιμή μου που βρίσκονται εδώ ο Κώστας Λύρης και ο Paul Vossen, δύο Γκουρού του ελαιόλαδου. Το να έρχεται ένας από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, γευσιγνώστης και γεωπόνος ο Paul Vossen είναι μια ηθική ικανοποίηση της προσπάθειας που κάνουμε τόσα χρόνια για να παράξουμε ένα ποιοτικό ελαιόλαδο και να ανεβάσουμε τα στάνταρ της ευρύτερης περιοχής ώστε να προσελκύσουμε βλέμματα τα οποία αναζητούν κάτι ξεχωριστό. Η περιοχή μας μπορεί να το παράξει αποδεδειγμένα πλέον και νομίζω ότι αυτό μας δίνει δύναμη να προχωρήσουμε στη συνέχεια και να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος