FOLLOW US: facebook twitter

«Αναζητώντας την Αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα»

Ημερομηνία: 03-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

imerida-daskaloi

Διημερίδα σήμερα και αυριο σε Πύργο και Ολυμπία από το Ι.Α.Κ.Ε. Κρήτης και τη Greekteachers

Υπό την Αιγίδα των Δήμων Πύργου και Ολυμπίας και του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών που ίδρυσε η Κ. Παναγοπούλου

Επιστημονική διημερίδα με θέμα «Αναζητώντας την Αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα» θα πραγματοποιηθεί,  σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, παρουσία του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Θανάση Κικινή.

Την Διημερίδα συνδιοργανώνουν το “Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών” Ι.Α.Κ.Ε της Κρήτης σε συνεργασία με την “Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων- Greekteachers”. Η διοργάνωση της Διημερίδας εντάσσεται στα πλαίσια της προσυνεδριακής δράσης του  τρίτου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου  με διεθνή συμμετοχή με θέμα: «Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία» που διοργανώνει το Ι.Α.Κ.Ε και θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως 7 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εισηγητές της Επιστημονικής Διημερίδας θα είναι οι ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών κ.κ Στέφανος Παϊπέτης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών με θέμα «Νεότερες ανακαλύψεις για την επιστήμη και την τεχνολογία στην αρχαία Ελλάδα και η σημασία τους για τη σύγχρονη εκπαίδευση» και Σταύρος Παπαμαρινόπουλος, Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών με θέμα «Η ευνοϊκή επίδραση της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον ανθρώπινο εγκέφαλο».

kikinhs
Επίσης η Ελένη Π. Μαράκη, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) θα εισηγηθεί το θέμα «Ο ρόλος του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα» ενώ ο Αθανάσιος Κατσίμπελης, Πρόεδρος Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers θα αναπτύξει το θέμα «Η ίδρυση και το έργο της Επιστημονικής και Ανθρωπιστικής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελλήνων Δασκάλων – Greekteachers από την Ηλεία για όλο τον Ελληνισμό».
Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και ώρα 18.30 στον Πύργο Ηλείας – Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και αύριο Σάββατο, στην Αρχαία Ολυμπία – Αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πύργου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών.
Το Διεθνές Κέντρο Επιστημών και Ελληνικών Αξιών, ίδρυσε τον περασμένο Αύγουστο η Πρόεδρός του κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αρχαία Ολυμπία. Η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου είναι Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».
Θα παρευρεθούν και θα χαιρετίσουν: ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος  κ. Αθανάσιος Κικινής , ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζάς και αρκετά στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα,  τη δεύτερη ημέρα της Διημερίδας, Σαββάτο 4 Μαρτίου 2017,  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συμμετεχόντων στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος